Конфликтът в Сирия балансира проблемите на великите сили

И се превръща в изкупителна жертва за решаването на тези проблеми
25 апр 2018 14:23, Екип на Bloomberg
7
Конфликтът в Сирия балансира проблемите на великите сили
Снимка: Pixabay

Сирийският конфликт се превръща в балансиране на вътрешните проблеми на великите сили, като целта е показване на сила навън, конкретно в Сирия. Такова мнение изрази д-р Боян Хаджиев, преподавател по международни отношения в УНСС, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него Сирия се превръща в изкупителна жертва за разрешаването на проблемите.

„Например в САЩ в момента топ новината не са сирийските бомбардировки, а разследването за намесата на Русия в изборите в САЩ. Тереза Мей също има да балансира определени позиции по разклатеното си управление след Брекзит. Макрон също трябва да покаже, че е силен, че има възможност да се изявява като лидер“.

Д-р Хаджиев смята, че страни като Русия, Иран и Сирия също са спечелили от тази ситуация.

„Изглеждаха като силни, като хора, които са от страната на морала, които имат позиция, отговаряща на международното право. Единствените, които загубиха от тази ситуация, са хората, които са обект на тези нападения“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 3: Какво спечели Сирия? Сирийците се завръщат в домовете си в отвоюваните от д'жихадистите територии. Д'жихадистите ги превозват в автобуси заедно със семействата си до Турската граница. Мирът идва в Сирия благодарение на сътрудничеството между Русия и Турция.Добре е, че Ердоган ги приема. Иначе щяха да се сражават до последно. Сега вероятно ще изпрати някои от тях срещу местните кюрди.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да пази нашите братя християни арамейци в Сирия, те бяха целта на сатанистите. Те бяха клани от наемниците на запада и на арабите, така нарените ИДИЛ. Но Оня горе вижда.
3
2
 
7
 
! Отговори
Вън агресорите преди 5 години
Запада няма място в Сирия,те долараха тази трагедияя и беда,Сирия е избрала с кой да продължи другите трябва да напуснат страната и тогава нещата ще се оправят.
2
3
 
14
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Руснаците показаха чаркалаци и серийни номера на свалените ракети. Даже две ракети една томахавка и една Сторм Шадоу паднали на земята и почти цели са доставени в Москва за изучаване. Прекрасни снимки на цели модули от ракетите готови за изучаване също показаха.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големите губещи от войната в Сирия освен обикновените хора,са говеждите навлеци,които бяха публично бити и либени от Руската мечка.