Молбите за убежище в Белгия пак на нивата от 2015 г.

Постоянно се увеличават исканията за убежище от Афганистан и Сирия
13 ное 2019 12:16,
14
Молбите за убежище в Белгия пак на нивата от 2015 г.
Снимка: Reuters, архив

Броят на молбите за убежище, подадени през октомври в Белгия, се е върнал до равнището от 2015 г., съобщават местни медии.

Още по темата

В последните месеци се наблюдава постоянно увеличение в бройката на заявленията за получаване на международна закрила. Основно молби внасят граждани на Афганистан, Сирия и Салвадор, се уточнява в съобщенията.

Преди четири години, когато кризата с мигрантите бе най-тежка, на месец Белгия приемаше по около 5000 молби за убежище. За последния месец се наблюдава увеличение от 10 процента на броя на внесените искания, пише БТА.

Медиите съобщават също, че белгийската прокуратура е започнала разследване за престъпление по расови подбуди за причиняването на пожар в бъдещ център за мигранти край границата с Германия и Холандия. Посочва се, че докато сградата е горяла, зяпачи са ръкопляскали.

Постройката се предвиждаше да приема стотина мигранти, докато чакат решение по молбите им за закрила. Местните власти са настояли за засилено полицейско присъствие около друг подобен център надалеч от изгорялата преди дни сграда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
1
 
! Отговори
Циник преди 4 години
До *** до 12Щом си в Германия от 20 години, значи си наясно защо германците (и не само те) се стряскат като чуят за източноевропейци. В същото време нямат нищо против хората от "септичните яами на Азия и Африка". Само източноевропейците имате негативно отношение към бежанците.
13
5
 
4
 
! Отговори
Циник до 12 преди 4 години
Аз съм в Германия от вече почти 20 години...Най - обичам, когато всеки селянин от Карабунар - да ме "светва" как е в Германия.В България сте много "всичкоразбирачите" на 2 магарета сламата не може да разделите.
12
11
 
1
 
! Отговори
До Циник преди 4 години
Хайде, хайде, недей с дежурните оправдания. В цяла Западна Европа имат едно наум за източноевропейците, а към хората от Африка и Азия нямат. Това не е случайно.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нормално да приемаш ежегодно един средно голям град същества, които никога няма да се впишат в местното общество. Когато маса от индивиди отиде в чужда държава без да се асимилира това се нарича инвазия.
10
1
 
10
 
! Отговори
Циник до 6 преди 4 години
Аз не съм "бягал".... Не съм искал убежище... Не съм цоцал социал.... Напротив - работя от първия ден - и плащам данъци - та да хрантутят с тях навлеци от всички септични ями на Африка и Азия.Мен никой не ме е "интегрирал"... Не ми е плащал курсове за език - и картата за метрото я плащам сам - 870 евро годишно.Къде се въдите такива и у нас?"Спасители" на лежанци!
9
2
 
7
 
! Отговори
Българка преди 4 години
Белгия е една плюнка държава.Лудите им политици приемат по 5000 на месец.Защо не им сметне някой след колко месеца ще станат повече от белгийците?Не може Европа да приеме половината свят на социал.След 1-2 години ще пищят за разселване по квоти.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ЦиниккПравите ли разлика между това да си легално някъде и да си нелегално? България е член на ЕС, а пещерните Афганистан,Сирия,Нигерия и т.н. не . Не може всеки да си живее където иска, защото Европа не може да приюти 7 милиарда души, които след 10 години ще са 8 милиарда.
7
1
 
12
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Както е тръгнало в скоро време белгийците ще искат убежище, а и не само те.
6
20
 
4
 
! Отговори
До Циник преди 4 години
И ти си си избягал от България в Германия, но никой не те гони от там. Какво ти пречи, че има и други като теб? Хората имат право да живеят, където искат. От което право ти очевидно си се възползвал, но смяташ че важи само за теб.
5
1
 
15
 
! Отговори
мак преди 4 години
Тези действия като допускането им в Белгия, приемане на молбите, охрана на все още празна сграда са като покана и нищо чудно, че прииждат. И тези вечни обвинения в расизъм, ама само спрямо гостите, а не се говори за расистки подбуди спрямо местните след атентати. Сбъркана работа. Ще съжаляват горчиво.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро и зяпачите ще хвърлят коктейли, споко.Ще стане една, дето не е ставала...
3
2
 
16
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Белгия скоро ще заприлича на бившата си колония Конго.Ще има и афганопакистански отенъци - точно като цвета на легиран белгийски люгер.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката изтъпанили добре дошли бежанци после искат да ги разпределят на страни, които не ги искат.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са Афганистан,Сирия и Салвадор къде е Белгия? И що точно в Белгия, а не в Пакистан или Гуатемала?