Жертвите на вулкана в Нова Зеландия вече са 17

Водолазите продължават да търсят тела
14 дек 2019 15:30, Нели Христова
1
 Жертвите на вулкана в Нова Зеландия вече са 17
Снимка: Reuters

Жертвите на вулкана, който изригна на остров Уайт, станаха 17. И днес, водолази продължават да издирват телата на хората, които все още се водят изчезнали, съобщават от БТА. Те също рискуват живота си, тъй като има заплаха от ново изригване.

Още по темата

 

От общо 47-те души, намирали се на острова в момента на изригването, освен 17-те загинали, 28 са все още в болници в Нова Зеландия и Австралия, от които 21 са в критично състояние. Двама души се водят за изчезнали. Повечето от хората, намирали се на острова, са били туристи от Австралия, САЩ, Великобритания, Китай, Германия, Малайзия и от самата Нова Зеландия.

Тленните останки на шест от жертвите бяха прибрани от острова при рискована операция с участието на новозеландски командоси. Първата жертва бе официално идентифицирана днес и това 21-годишната австралийка Кристал Броуит. Тя е била в Нова Зеландия със семейството си, за да празнува рождения си ден.

Според учените, наблюдаващи острова, има между 35 и 50 процента шансове за ново изригване.

Идния понеделник новозеландците ще запазят минута мълчание в памет на жертвите на вулканичното изригване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Има места където човек не би трябвало да ходи.Да посетиш и се...наслаждаваш на действащ вулкан е едно от тези места.Явно сегашната цивилизация създава...илюзията у хората,че са...господари на природата и могат да си позволят да...надникнат дори в клокочещите с лава земни недра.Жалко за загиналите,отишли на острова за забавление,но...разумът ни трябва да ни води,не емоциите.