Северна Корея с ключов тест за изстрелване на ракети с голям обсег

Изпитанието е проведено вчера
14 дек 2019 13:15, Петя Славова
25
Северна Корея с ключов тест за изстрелване на ракети с голям обсег
Снимка: БТА

Северна Корея обяви, че е извършила нов тест на полигона си за изстрелване на сателити и ракети с голям обсег Сохе. Севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА определи изпитанието като ключово важен тест, предадоха световните агенции.

Изпитанието е проведено вчера с цел засилване на "стратегическите ядрени възпиращи способности" на страната, посочва КЦТА, като се позовава на специалисти от севернокорейската Академия за национална отбрана. Те не уточняват за какъв тест става дума, а само го наричат "успешен тест от голямо значение".
"Още едно значимо изпитание бе проведено на 13 декември 2019 г. от 22,41 ч. до 22,48 ч. местно време на космодрума Сохе", се казва в съобщението на КЦТА, цитирано от ТАСС.

"Новият ключов тест бе извършен успешно", допълни говорител на севернокорейската Академия, цитиран от КЦТА, предаде Франс прес.

Успехите в изследователската дейност ще бъдат приложени за подобряване още повече на надеждното стратегическо ядрено разубеждаване на Северна Корея, допълва говорителят, предаде Франс прес. Преди време американски представители казаха, че Пхенян е обещал да закрие полигона Сохе, припомня Ройтерс.

Новината, съобщена сега от Северна Корея, навежда на мисълта, че страната се подготвя да направи нещо, за да провокира САЩ, ако Вашингтон не направи отстъпки, за да се излезе от безизходицата в преговорите по севернокорейската ядрена програма, отбелязва Асошиейтед прес.

Според южнокорейския министър на отбраната Джон Кьон-ду новото изпитание е било на двигател, предаде Ройтерс.

Северна Корея извърши от Сохе изстрелвания на сателити в последните години, както и изпитания на ракетни двигатели с течно гориво, припомня АП.

Новият тест дойде в момент, в който постоянният представител на САЩ в ООН Кели Крафт разкритикува в сряда севернокорейските балистични изпитания и ги определи като дълбоко контрапродуктивни и рискуващи да затворят вратата пред перспективите за договаряне на мир. Тя направи тези изявление на заседание на Съвета за сигурност на ООН, припомня БТА.

Крафт освен това припомни севернокорейските намеци за подновяване на сериозните провокации, които според нея биха могли да означават че Пхенян може да изстреля космически апарати посредством технологията на балистични ракети с голям обсег или да изпита междуконтинентални балистични ракети, които са проектирани, за да атакуват САЩ с ядрени оръжия. Крафт тогава каза и, че администрацията на Тръмп е готова да бъде гъвкава и да предприеме конкретни, паралелни стъпки към споразумение за подновяване на преговорите, но Северна Корея определи изказванията й като враждебна провокация и предупреди, че Вашингтон може да пропилее шансовете си да спаси крехката си ядрена дипломация.

Северна Корея беше дала до края на годината срок на САЩ да преустановят с исканията си за едностранна денуклеаризация, припомня Ройтерс. Пхенян предупреди също така, че може да възприеме нов курс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: ООНСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Густо майна преди 4 години
Яко кефи бай Ким - пак влиза с шут в спалнята...
14
2
 
0
 
! Отговори
Иво мИнджефф преди 4 години
Не ти бе плагиат.АЗ съм страшилището за Ким Чен Ун!
13
4
 
8
 
! Отговори
чугунен тиган преди 4 години
До 15Щом мислиш така, аз понеже уважавам всичко направено от чuгун - ***, тенджери, тиkви ще ти помогна:Посолство на КНДР в Република България Адрес: 1756 София, кв. Дървеница, ул. Софийско поле 3; Телефон: +359 2 975 33 40; +359 2 974 61 00Отиваш там и подаваш документи за емигрант. Ще те прилапат като топъл хляб и ще те разкарват като пиринска мечка из телевизиите, като първия доброволен емигрант. Нищо че е малко слабоумен, но емигрант
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне веднъж пишете ,че са спасили живота на обикновен човек с уникална операция , или са създали лекарство , уред , придобивка , които са полезни на човечеството - все за ракетите им пишете и защо ?? плашите ли ни с техните ракети..и да ни изтрепе и Кимчо ще си отиде след нас , няма да е вечен ..само ком пропаганда тук
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли как се коси трева с джобни ножчета. Ако не знаете, отидете при Ким, той ще ви покаже.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то в Люксембург има повече китайци отколкото българи в България.
9
5
 
6
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Въпрос за 1евроКъде искате да живеетеа.КНДР с ядрени оръжия и мощна армияб.Люксембург без всичко това
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се връзва щото просто Сев.Корея е Китай с друго име.Тоя Ким е просто генерал губернатора назначен от Си.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕТО ВИЖТЕ ЕДНА ЦЪФТЯЩА, ВИСОКО РАЗВИТА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА- ТАМ ПЕЯТ В ТАКТ, РЪКОПЛЯСКАТ С РЪЦЕ ВДИГНАТИ НА ЕДНАКВА ВИСОЧИНА И НАКЛОНЕНИ ПОД ОПРЕДЕЛЕН ЪГЪЛ, ПРАВЯТ ФИГУРИ ОТ ЧОВЕШКИ ТЕЛА И ТОВА Е ПОВОД ЗА ГОРДОСТ, АМА СЕ ПИТАМ КОГА РАБОТЯТ, ТА ТАМ ИМА МАГИСТРАЛИ БЕЗ КОЛИ, ЛЕТИЩА БЕЗ САМОЛЕТИ, НОВИ ХОТЕЛИ БЕЗ ОБИТАТЕЛИ НО И БЕЗ КУЧЕТА, ОБГРАДИЛИ СА СЕ С БОДЛИВИ ОГРАДИ, ДА НЕ БИ НЯКОЙ ДА ВЛЕЗЕ В ТОЯ КОМ РАЙ. ИМА ТРУДОВИ ЛАГЕРИ И АКО КРИВНИШ ОТ ЛИНИЯТА ДО 4 КОЛЯНО В ЛАГЕРИТЕ И 66ДЛ МИН ЗАПЛАТА.
6
8
 
6
 
! Отговори
Грухчи преди 4 години
До До 4Ами не ти се връзва, защото при диктатурите е така. Всичкият ресурс на държавата за милитаризъм, останалото тотална мизерия. Само че ти понеже не си живял при върла, крайна диктатура и не ги знаеш тези неща. Ти си комунист само по убеждение, ама си предпочиташ в демокрацията да живееш
5
5
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Малкият Ким не си поплюва!
4
12
 
9
 
! Отговори
Ким Грух преди 4 години
*** сега ще пуснат жълто от радост (и от старост де) като слушат този войнолюбец какви ги плещи. Народът му умира от глад, но важното е ракета да има, за да изнудва после целият цивилизован свят - Южна Корея, Япония, САЩ...Ще иска помощи дебелунгата, предимно храна, защото на него парите му трябват за ракети, не за икономика, земеделие и други простотии. Защото е по-лесно да изнудиш другите да ти дадат наготово, не ти да го произведеш
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ...Е как, не могат ли да му пратят Рамбо от САЩ ? И аз като един дежндър-сорофилистик много се дразня !
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро и там ще падне комунизма и тоя клепар с идиотската прическа ще го отнесе.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Ким ! Голям е !