Отново демонстрации в Минск, този път и в подкрепа на Лукашенко

Те ще се проведат по обед в неделния ден
16 авг 2020 11:35, Красимир Ангелов
67
Отново демонстрации в Минск, този път и в подкрепа на Лукашенко
Снимка: БГНЕС

Демонстрации "за" и "против" Александър Лукашенко ще се проведат в неделя по обяд в столицата на Беларус Минск.

В 12 часа на площад “Независимост“ в Минск е свикан митинг от про-правителствената обществена организация “Бяла Русия“ в знак на солидарност с президента Александър Лукашенко. Час по-късно в Минск започва шествие за свобода в знак на протест срещу държавния глава, съобщава БНР.

Още по темата
Снощи бурни протести имаше пред сградата на държавната телевизия в Минск. Няколко телевизионни журналисти подадоха оставки вчера, за да се присъединят към протестите.

За руската агенция “Новости“ председателят на Съюза на журналистите в Беларус Андрей Кривошеев обяви, че от утре техническия персонал на държавните медии започва стачни действия, които ще се проведат в съответствие със закона и няма да нарушат излъчванията на радио- и телевизионните програми.

В събота президентът Александър Лукашенко се закани, че хилядите работници от държавни предприятия, взели участие в протестите срещу него, ще бъдат уволнени. След телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин вчера, Лукашенко съобщи, че е получил обещание да му се помогне за запазване на сигурността в страната.

В знак на солидарност с Беларус днес се очакват демонстрации в Киев и Прага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Михали преди 3 години
Само ,че за разлика от нас, при тях няма такова разделение на бедни и богати. Никъде не се говори за белоруски олигарси и милиардери, макар ,че естествено е да има и по-заможни. Там е силата и на бовшият колхозник Лукашенко, колкото и на мене да не ми е приятен персонално, наистина е селски тарикат, но разбира психологията на народа си.Подобни за мене са Чехия и Словакия, умерена външна политика, спокоен народ и много не се месят там където се бият атовете, разумни и прагматични.
62
1
 
4
 
! Отговори
Михали преди 3 години
Няма и да се случи. Белпрусите не са укри, дето бандеровци колеха поляци и руси, докато Белорусия защитаваше границите на СССР от първият ден на ВСВ. За един месец им изгориха 16000 села и загинаха 1 мил. народ до края на войната, а това не се забравя. Украйна е била територия на Саскобургите, а Беларус с изключение на 20г. е била винаги независима и единна, народа живее нормално,макар и не богато с над 6000$ БВП на глава и като покупвателна възможност към 20000$ са много близо до нас,
61
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 49Анонимко, едно е да тролиш небивалици, друго е да казваш факти.Май с тези клатещи се опорки, нов господар ще трябва да си търсиш.
60
0
 
4
 
! Отговори
ъ преди 3 години
Майданчето като в Украйна този път нещо не стана а ?
59
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 58Според критериите на ес и юнеско, твоят пост е лъжа.Next.ПП. Егати неграмотния матрял събира брюксел.
58
6
 
6
 
! Отговори
мхм преди 3 години
тези, които са в подкрепа на лукашенко са психопати и властни руснаци. беларусите определено не са в негова подкрепа. русия иска да запази властта си над беларус
57
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рубладжиите затегнаха редиците.
56
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 50Анонимко, диянчето е права, а ти колкото и да тролиш си остават лъжи.Клатят се опорките, клатят... ще сменяш скоро и ти като плевнелиев господаря.
55
2
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
У нас привържениците на Борисов предпочитат кеш ,модерен автобус и социален пакет.
54
0
 
5
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
Романтици измислят революциите,фанатици ги осъществяват,а негодници берат плодовете от тях.
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дядомразКой реве, че не разбрах?Тия дето не искат да има демокрация ли?
52
1
 
9
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
Всички народи вървят по един и същ път.Скачат за демокрация,а след време реват от нея.
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До diana21Казах ти какво трябва да направиш. Безполезно е да се опитваш.
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНе, написах го за фенката на Лукашенко. Проблем?
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовА аз лично бях да протестирам пред Берия когато даваше заповедни за интерниране към Сибир. Между другото, как е сервитьорството днес, има ли клиенти или има повече време за цъкане в нета?
48
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/30"едно време идваха едни УАЗки и протестиращия "изчезваше безкрайно"." - ше6ек лъжлив, аз лично съм бил на протест пред съветското посолство в подкрепа на прибалтийските републики и нямаше уазки, нямаше и плевнелиевци, които бяха на митингите в подкрепа на луканов.Клатят се опорките, клатяят....
47
3
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
До 31Ти верно ли сравняваш Лукашенко с Радев?Я *** на психиатър, щото имаш крещяща нужда от това.Тиква= Лукашенко ,1: 1Само виж как описва протестиращите и трябва да ти е ясно.Нашият е същият ***.Нагъл, безочлив, крадец , абе всичко лошо каквото се сетиш, той е олицетворение.
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май май и там се финансира някакъв майдан...
45
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/35"35 автобуса ..." - също като за луканов и за тиквата
44
1
 
1
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До АнонименДа, прав си, че вече е поискал помощ от Путин, но нищо не е свършило още! Ще видим!... Според мен е напълно възможно да е имало фалшификации, но от друга страна, вероятно по-голямата част от провинцията е гласувала за Лукашенко... Нека преброи отново гласовете, което също не е сигурно доколкото те може да са фалшифицирани сега, след изборите....