Лукашенко се закани, че ще отвърне на новите санкции от ЕС

Президентът заяви, че Беларус ще разчита на Русия
1 сеп 2020 19:45, Нели Христова
45
Лукашенко се закани, че ще отвърне на новите санкции от ЕС
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко обеща да отвърне на налагането на нови санкции от страните от Европейския съюз, предаде ДПА, като се позова на агенция БЕЛТА.

Лукашенко каза, че Беларус няма да се бори за достъп до балтийските пристанища на съседни страни от ЕС, а ще разчита повече на Русия за търговията. "Ние няма да се борим за достъп там. Просто ще се опитаме да решим проблема чрез икономически лостове", заяви той при посещение в град Барановичи, предава БТА.

"Със сигурност ще понесем известни загуби, но можем да сключим сделка с руснаците за тарифите и те пак ще имат изгода дори само заради обема на транзита на нашите стоки", каза Лукашенко, който от седмици се сблъсква с ежедневни протести в Беларус и е подложен на критики от лидерите от ЕС заради твърдения, че е манипулирал президентските избори миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 3 години
До ПродължениеАми, заобикаляйки го самолетите, (не много) луашенко пак губи. от такси. Тъй че, все му е вътре
36
0
 
1
 
! Отговори
ШОФЬОР преди 3 години
Беларус " УТЕЧЕ " със този комун--т !!! Пристанищата няма да ползвате ..а ЛИТВА да ви дава ЕВРА .че ще УМРЕТЕ от ГЛАД !! БЕЛАРУС ИЗНАСЯ КАМИОНИ МАЗ ( има ги и в БГ ) ...НО.....чрез Литва или Полша - ИЗНАСЯ ШАСИТО и КАБИНАТА.....Литовците им слагат двигатели ( ДОИЦ ...със трансмисия от 6 скорости ) ...или ( МЕРЦЕДЕС с тр. от 12 скорости ) ...и те си ги изнасят .а на Лукашенко ХВЪРЛЯТ някое Евро . А сега със санкциите ...ЕС ще ги праснат ...И МАЗ- само в Раша...Узбекистан...Таджикистан..за рубли
35
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ахахахахаха.Чакай да видим:1) "няма да се борим за пристанища" - те току що ви обявиха, че и да се борите все тая2) "може да претърпим известни загуби" - Беларус ще страда заради мен, но на мен не ми дреме3) "можем да сключим сделка с руснаците" - отивам си при Вова, зависими сме на 100% от него. Беларус се връща в средните вековеТоя народът му ще го обеси надолу с главата.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС се тресе от страх и ужас....... Лукашенко ще наложи санкции.
33
4
 
3
 
! Отговори
Продължение преди 3 години
Заплашиха Лукашенко със санкции. Той просто им обясни, че заради намесата Полша и балтийските миджити остават без неговия транзит и неговия пазар. А ако му наложат санкции, европейските самолети и товари могат да си търсят обходни маршрути за Русия и цяла Азия. Което е доста... А той ще се сближи с Русия и вероятно ще получи отстъпка за голямото количесто товари, което ще прекарва през техните пристанища.
32
4
 
4
 
! Отговори
Следва преди 3 години
Аз лично гледах тази реч на Лукашенко. Превода, не знам от къде идва, но силно изкривява смисъла и. Защо? Каква ви е ползата да изкривите смисъла на речта? Искате да скриете, че Литва, Латвия, Естония и Полша са се бъркали във вътрешните работи на беларус, обучавайки протестиращите в употреба на насилие и избягване на отговора, за да може тълпата да поеме последствията. Финансирали са опозицията и огранизирани криминални групи с цел организиране на държавен преврат тип майад...
31
0
 
3
 
! Отговори
Става страшно преди 3 години
Лукашенко се закани да отвърне на санкциите на ЕС. Това означава че ЕС е обречен.
30
4
 
16
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Нали знаете,че този сайт също е в заверата!Лукашенко си го премести в другия крачол!Да не съм общувал през годините с беларуси,да не знам колко са дръпнали пред евро-атлантическа България!Където бръкне сатанинския МВФ става опасно
29
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не го влачат по улиците?
28
5
 
9
 
! Отговори
диктатора преди 3 години
Спря интернета в държавата за да не могат хората да се организират за протестите и за фалшификациите.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До17. Не е така , няма информация. Тази държава е затворена за информация навън.
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вчера се репчеше на Путин ,че му праща наемници и купуваше петрол от американците,а днес го търси за помощ...Много долно човече е тоя плешивПръч.Вероятно има 18% спечелени на изборите, но обяви 80.
25
3
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 28Съгласен.
24
11
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
23
3
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 26Написа много глупости ,с много лексикални грешки.Личи,че си т.ъ.п.
22
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беларуският комунистически диктатор все повече заприличва на безконните нациски комунистически,ислямски терористични диктатори-престъпници срещу човечеството погазващи международното право, човешките права и свободи и общочовешки морални норми от Бога и ще отговаря пред него като и всички негови предвестници и съучастници за всяко престъпление и жертва, ако не освободи всички противозаконно затворени не се откаже от узурпираната с измама власт, която корумпираните обичат повече от народа
21
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички диктатори по света разчитат на империята на злото - Русия.
20
12
 
5
 
! Отговори
! преди 3 години
На тоя комунист му е изпета песента. Тоя диктатор подкрепян от рашите какво е направил за народа си, АБСОЛЮТНО НИЩО! Някакви *** разправят че г-н Борисов бил като него. За разлика от комуниста г-н Борисов взе една бедна държава от азиатски тип и за 10 години я превърна в развита икономическа европейска държава. Държавата на бляда не е мръднала от 90-те години, промиват мозъците на хората с безплатно образование и медицина, и още не са разбрали че комунизма си отиде и това вече е демоде.
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин си направи още атомни ракети резултата от санкциите на еврокомуниститеM скоро и Беларус ще си направи атомни ракети. Cветът няма да търпи Европейската наглост, над ЕС скоро ще изникне гъбата.
18
4
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Браво пич.Ти си единственият лидер!