Принц Хари с още подробности за британските кралски особи

Той ще разкаже за тях в поредица телевизионни интервюта
55
Принц Хари с още подробности за британските кралски особи
Снимка: БГНЕС

Дни след като мемоарите на принц Хари бяха случайно пуснати в продажба по-рано с нови твърдения за разногласия и конфликти в британското кралско семейство, нова серия от телевизионни интервюта с него ще започне да се излъчва днес във Великобритания с перспективата да бъдат нанесени още по-големи щети върху монархията, предаде Ройтерс.

Книгата на Хари "Резервен", която започна да се продава в Испания тази седмица, пет дни преди официалното ѝ представяне, описва не само изключително лични подробности, като например как той е загубил девствеността си и е вземал наркотици, но разкрива също и по-интимни лични случаи на семейна дисхармония.

В книгата Хари разказва как неговият по-голям брат, престолонаследникът принц Уилям, го е съборил на земята при сбиване и как двамата братя са молили своя баща крал Чарлз да не се жени за втората си съпруга Камила, сега кралица консорт.

Според наблюдателите това е потопило монархията в най-голямата ѝ криза след събитията от 1990 г. около разпадането на брака на Чарлз с покойната му първа съпруга принцеса Даяна, майката на Уилям и Хари.
Всичко това става само четири месеца след смъртта на кралица Елизабет и възкачването на Чарлз на трона, отбелязва Ройтерс.

"И така, ето го Чарлз, който се опитва да се наложи като новия крал, и сега Хари хвърля тази бомба и всичко идва към него с гръм и трясък", каза кралският биограф Тина Браун.

Откакто Хари и Меган се отказаха от кралските задължения и се преместиха в Калифорния през 2020 г., двамата осъдиха отношението към тях от страна на кралските особи и двореца.

От интервюто им с Опра Уинфри през 2021 г. до тяхната документална серия от шест части в "Нетфликс" миналия месец и сега книгата на Хари, посланието на двойката е същото: че кралските особи и техните помощници не само не са успели да ги защитят от враждебната и понякога расистка британска преса, но е имало и активно изтичане на негативни истории за тях.

Засега няма коментар от Бъкингамския дворец или от някого, който говори от името на кралското семейство - позиция, възхвалявана от голяма част от британските медии като достойно мълчание.

Днес публичните мисли на Хари ще продължат да стават достояние на широката общественост с още три телевизионни интервюта, предвидени за излъчване в ефир. Времето им за излъчване беше определено преди официалното представяне на книгата на Хари във вторник следващата седмица. Предварително излъчени откъси от тях показват, че Хари иска да представи своята страна в тази история.

"Не знам как запазването на мълчание ще направи нещата по-добри", казва Хари в интервюто си за британския телевизионен канал Ай Ти Ви (ITV), което ще бъде показано най-напред.

Проучванията показват, че много британци започват да се отегчават от цялата кралска мелодрама, а по-нататъшните разкрития едва ли ще разклатят техните възгледи, независимо дали изпитват симпатия към Хари и Меган, или към онези, които те критикуват. Книгата на Хари обаче беше номер 1 списъка с бестселъри на "Амазон" във Великобритания вчера и можеше да се поръча предварително преди официалното ѝ пускане в продажба.
Кралският историк Емили Андрюс казва, че имайки предвид настоящата криза с разходите за живот във Великобритания, подкрепата за оплакванията на привилегирован принц, живеещ в имение в Калифорния, може да бъде ограничена.

"Те се поляризират, Хари и Меган, и мисля, че тази нова книга на Хари вероятно няма да промени мненията на много хора", каза Андрюс за Ройтерс.

"Мисля, че става пресилено, надхвърля точката на насищане и хората си мислят, че не искат да слушат повече, казвайки: млъкнете, вървете си", заключи тя./Светослав Танчев, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Великобританияхари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СкарлетНапълно сте прав. Самият Хари признава, че през последните 6 години ( което съвпада с връзката му с Меган маркъл ), отношенията с неговите близки са влошени. Не случайно собственият й баща ( който не е погледнала), изказа предположение, че тя ще превърне кралското семейство в waltmart. И аз се чудя, защо са всички тези бомбени атаки срещу RF? Направо е ужасяващо и шизофренно. Нормални хора няма да го направят.
42
0
 
5
 
! Отговори
Иванчо преди 1 година
Това мекотело Хари, сътвори и международен (дипломатичен) скандал с талибаните!Сега , какви терористични действия ги чакат англичаните, не ми се мисли!Ще гонят и Хари и цялото му семейство до край!Нещастно тъпо мекотело, родено принц!Предаде държавата си!11611
41
0
 
5
 
! Отговори
Скарлет преди 1 година
Докато Маркъл не влезе в кралското семейство и не започна да си показва меркантилната душица, не бях расист!
40
0
 
4
 
! Отговори
Брекзит-Мегзит преди 1 година
Замая му главата Мег и следва крах на монархията. Наглосаксонци сър.
39
0
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
вероятно за девстеността на мег ще научим част 2. to be continued...
38
0
 
3
 
! Отговори
х преди 1 година
когато сам си плюеш на фасона, това никой друг не може да ти го направи. такъв е и примерът с харито. с тези своводни излияния, се првърна от принц в магаре.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятелки на сукубата бяха споделили, че тая била тръгнала на лов за съпруг и в капана паднал ХаритУ. Уилям просто е предупредил брат си да не бърза, първо да се опознаят с напористата жена, ама глупчо се засегнал. Оная сигурно е умряла от страх, че ще изпусне златната кокошка и 100% още тогава е извадила картата с расизма. Иначе самата тя, в портфолиото си като актриса е записала - азиатски черти, а не африкански. И изведнъж се сети, че е "чернокожа" - няма такова лицемерие!
36
2
 
12
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Мулатката му промива мозъка. Скандална беше женитбата му с разведена цветнокожа.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ПП да не е Хари?
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се изложи това момче. Сам си би шута. И един панд не бих дал за мемоарите му, Кото разкриват шизофренното му поведение и личност. Пъчи се, че по рождение е принц, използва институцията максимално за облаги, и в същото време я мрази и оплюва максимално. Явно и съпругата му споделя същите ценности, подкрепяйки го в тези долнопробни и жалки изяви.
33
3
 
6
 
! Отговори
Хари Харалампиев преди 1 година
Да не го сполети и него някой инцидент в подлез с папараци както Даяна.
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде принц е този рижав никаквец, принц! Да ги такоам у принцовете и принцесите-изродена немско-френска ***.
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз за това как Меган си е загубила девствеността ми е по-важно - За този грозник дори се учудвам че някоя му е вързала , ама това ще е или по поръчка на баба му или на МИ6 , защото ако не беше "принц" още щеше да се търкаля пиян по кюшетата на кръчмите в Английската кал !
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя откак му спряха кранчето е готов и на баба си фатините гашТи да изкара само и само да изкара някой долар. Не съм фен на кралската фамилия още по малко на Чарлз и майка му, но поведението на тоя сопполанко не просто не е мъжко,Ами направо е жалко.Все едно аз ида при комшията и да кажа"ако ме черпиш една бира с цигара,щИ кажа тате как преби баба"Супер жалкко и разглезено същество се оказа тоя, а за капак накрая и църнната ще го зареже розовия льольо.За какво и е?!Вече не е принц, а и пари няма
29
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че съвестта проговори в принц Хари, та да се видят особеностите на наглосаксонците. Само се чудя дали не е подхлъзнат, зада може презокенаските им приятели да бутнат и тази монархия? Който е учил българска история знае, че инглизите никога не са ни помагали и за наш ужас сега сме с тях.. Сложиха мариотентни правителства, изнасят българското злато, народа ни е до просешка тояга, младежта изпростява, частния бизнес е на ръба и т.н.
28
1
 
19
 
! Отговори
Куин Лилибет преди 1 година
Хенри Маунтбатен, аз колко пъти ти казвах, че черните са само за онождане, не да ми ги водиш тук да им давам от диадемите ми и от снизходителността ми. Хенри, Хенри,не ставаш мойто момче...
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стара българска поговорка гласи; Питай за умния. Глупавият сам се показва. В конкретният случай нещо такова. Като добавим и треската за злато на Хари и меган, на всяка цена, без подбиране на средствата.
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да си крал , трябва да си авторитет. Да си пример и в личния си живот . Принц Чарлз губи , защото не беше за пример в семейния си начин на живот. Децата не бяха негов приоритет. Той изпълняваше нареждания на кралица Елизабет. Тя имаше авторитет. Силна личност , която не се забърка в любовни истории , които биха застрашили короната.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна не ми се слуша нито за Чарлз, нито за Камила, нито за Андрю. Хора случайно родили се на това място в това време. Чарлз и Камила простеят. Елизабет и Даяна са върха!
24
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това държание и поведение този безделник заслужава да му отнемат всички титли, заслужава само презрение.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe