Ей това е новината: маймуните произхождат от човека

Истински обрат в традиционните схващания за еволюцията
2 дек 2009 10:33,
115
Ей това е новината: маймуните произхождат от човека
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Учени от Държавния университет в Кент, щата Охайо, откриха, че редица човекоподобни маймуни са произлезли от човека, предаде ИТАР-ТАСС.

Това твърдение е истински обрат в традиционните схващания за еволюцията на човека. То се основава върху 17-годишни изследвания на останките на хоминида Арди, открити през 1992 г. в Етиопия.

Арди е живял на Земята преди 4,5 милиона години и е един от най-древните хоминиди, наречен ардипитек.

Според белгийския учен Марк Гронен преди милиони години на Земята е имало най-малко пет различни човешки вида.

Освен това най-развитият вид, от който в края на краищата е произлязъл съвременният човек Хомо сапиенс, също е принадлежал към не по-малко от пет рода.

Докато изследвали хоминида Арди, учените от Университета в Кент стигнали и до заключението, че редица видове човекоподобни маймуни като съвременните горили и шимпанзета са произлезли от хората.

"Цялата теория на еволюцията на човека трябва да бъде изцяло преосмислена", смята един от ръководителите на изследванията и откривател на Арди проф. Тим Уайт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
3
 
! Отговори
Kpacu преди 14 години
Изхождаики от тази логика в скоро време *** ще изчезнат защото ще се превърнат в маймуни а, хората ще станат ***.
109
1
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
"Човечеството е експеримент на чужда цивилизация, при това неуспешен..."Айзък Азимов."След кратка пауза на синята планета, след като оправиха кораба си, те изсипаха без да искат кофата с биологични отпадъци на брега на океана.Така започна живота на земята..." Айзък Азимов
108
1
 
1
 
! Отговори
с преди 14 години
Ей това било новината-Ей това са глупости,пръкнали са в главата на някой"гений".Добре,че маймуните не могат да четат иначе смех
107
3
 
1
 
! Отговори
Ирра преди 14 години
Какви са тези глупости и защо им се дава поле на изява? В училищата все още се изучава еволюционната теория,като единствената доказана теза.Смешници това е недоказана и недоказуема теория,която има за цел да заблуди с пълните си фантасмагории.За какви милярди години се говори,като учените откриха,че земята е млада на не повече от 10 000 год.-пр. радиационното поле,скоростта на праха,нашето смалявашо слънце, ако слънцето е съществувало само преди 100 000 год,то трябва да е двойно по-голям диам.
106
1
 
1
 
! Отговори
Охо Бохо преди 14 години
Маймуните са произлезли от човека, а от маймуните са произлезли онези от град Толбухин :-) Господ да пази държавата от такива :-)
105
1
 
0
 
! Отговори
диана преди 14 години
До Анонимен хей голтако ти въопще бил ли си в Турция *** и виж че турците са много хубави хора а ти си и *** и прасе грух грух ПРАСЧО Анонимен нищожество гадно.
104
0
 
0
 
! Отговори
egasimus преди 14 години
В областта на недоказаната още от никой еволюция ,учените са повече фантасти отколкото реални изследователи. Абсурдите в тая област ще растат - и незнам докога ще имаме сляпо доверие на хора , които им е особенно важно да влязат в новините и да приберат парите от някой фонд. Еволюцията която действа чрез мутации е доказала и то убедително само ,че води до *** ....
103
1
 
1
 
! Отговори
MARAYA KERI преди 14 години
ISKAM DA OBORYA TAZI TEZA!4OVEKA NE PROIZHOJDA OT MAYMUNATA PORADI PROSTATA PRI4INA ,4E GAZOVETE ,KOITO OTDELYA NE SIVPADAT NI PO MIRIS ,NI PO CVYAT,NI NA VKUS!SLEDOVATELNO 4OVEKA E PROIZVODNO NA SLON! FAKTITE GOVORYAT! I MOLYA VI SE DOVERETE MI SE NA SLYAPO! KAK VYARVATE V BOG ,TAKA POVYARVAYTE I NA MEN!
102
0
 
0
 
! Отговори
tanya преди 14 години
*** в Турция да видиш как живеят турците.В България всички живеят като маймуни.А богатите българи правят най-големите маймунджулуци.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По черните маймуни са произлязли от ***
100
0
 
1
 
! Отговори
Луцифер преди 14 години
Какво става, когато една *** си сложи силикон? Фолк дива ***... Напоследък стадото се увеличава застрашително!
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това значи, че в тази посока ще тръгне еволюцията на човека - все повече маймуни виждам по улиците
98
0
 
0
 
! Отговори
до 96 преди 14 години
От коментара ти личи че си *** и то от най-скапаните. Явно цялата ти рода е от джунглите. Не искам да обиждам животните, защото са по-интелигентни от теб. или по скоро май си от прасешката рода.
97
0
 
0
 
! Отговори
Gogo до Дарвин 95 преди 14 години
Ти може и да си го твърдял,но природата -Не!В нея мутиралите и еволюирали видове загиват.
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
все още има маймуни сред хората - вижте за пример *** и турците.*** живея 2000 години назад във времето,а турците поне 600.
95
0
 
0
 
! Отговори
Дарвин преди 14 години
И какво ново ни казват тези "учени". Аз това го твърдях още преди 175 години. Теория за еволюциятаВсеки елемент в природата може да мутира или еволюира в отговор но променящите се условия на околната среда.Чарлз Дарвин 1835 година
94
0
 
0
 
! Отговори
bahmaamu преди 14 години
proizlizat!!!!!!tova proizhojdat zvu4i vse edno ,4e se izhojdat:)))
93
0
 
0
 
! Отговори
макак преди 14 години
Учените от щата Охайо да заповядат в България. Ще срещнат чудесни екземпляри за наблюденията си. По-големи маймуни от нас няма!
92
0
 
0
 
! Отговори
Thorn преди 14 години
Не знам кой какво е превеждал и кой какво е написъл, но бисер, катоЦитат:Освен това най-развитият вид, от който в края на краищата е произлязъл съвременният човек Хомо сапиенс, също е принадлежал към не по-малко от пет родазаслужава някаква особена награда.Иначе статията е за това, че може би ардипитекът /който може и да има проточовешки черти, но за човек не е смятан от никого, освен от *** журналисти/ е общ предшественик и на човека и на някои *** маймуни. Или още по-ясно казано - ***, която е общ предшественик и на човека и на шимпанзето, по някои белези вероятно е била по-сходна с бъдещите хора /например може и да е ходела изправена/, отколкото с бъдещите шимпанзета. Но се остава ***.*** журналисти!
91
0
 
0
 
! Отговори
бъдещ маймун преди 14 години
Всичко е ясно - бъдещето е да станем маймуни , ако все още се чуствате като човеци....Добре дошли на планетата на маймуните..