Отчаян, но дружелюбен кит ''помоли'' рибари за помощ

Нежният гигант се оплел в найлонови торби и рибарски мрежи
13 авг 2015 18:00,
35
Отчаян, но дружелюбен кит ''помоли'' рибари за помощ
Снимка: кадър от Facebook

Как ще се почувствате, ако кротко си ловите риба в морето и изведнъж се появи кит? Е, това са изпитали няколко австралийски рибари, за които съобщава ''Дейли Мейл''.

Иван Искендериан излязъл на риболов с приятели покрай Сидни, когато се появил голям кит. Дружелюбното животно приближило лодката, обикаляло я няколко пъти, минавало и под нея.

Големият морски обитател бил покрит с лепкаво вещество по гърба и имал множество оплели се найлонови торбички, както и рибарски куки под устата му.

Хора, стоящи на лодка, която се е намирала съвсем наблизо, дори заснели на видео опитите на кита да се освободи.

Той първо опитал за помощ на едната лодка, но не успял, защото хората били твърде високо. След това се приближил към другата лодка и изкарал главата си над водата.

''Можеше да се види едно голямо око, което ни наблюдаваше. Със сигурност не са глупави животни!'', коментира във Facebook един от мъжете. Дори допълва, че милият гигант бил заинтересован от рибарите.

На краткото 15-секундно видео се вижда как за секунди Иван освобождава оплела се торбичка, а китът щастливо отплава обратно в морето, разплисквайки вода с опашката си за благодарност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
До АнонименПоне толкова, но може и повече да са...
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се замисля, сигурно има няколко милиона души по-света, които този кит превъзхожда по интелект.
23
0
 
4
 
! Отговори
if преди 8 години
До КонАко мисълта имаше цел, тогава нямаше да съществува изразът "да мислиш безцелно", защото нямаше да бъде възможно. Не мислиш ли?
22
12
 
0
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Обичам прясно суши. За ядене става и добрата му имитация в неморски страни.За обърканите души - мисълта има цел, каквато електричеството няма. А мисли ли китът? Аз мисля, че не, но не съм сигурен.
21
13
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
да попитам колко от вас обичат суши ?
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Планетата агонизира , а хората си правят майтап. Наближава моментът, когато изведнъж алчният и безотговорен човек ще установи, че парите не стават за ядене.
19
0
 
54
 
! Отговори
абе преди 8 години
Не бе, китът е нарамил колкото е могъл ***, изхвърлени от хората, и е отишъл при тях да им ги върне!Ама хората нали обичат да се изживяват като велики същества, "венеца на творението", та не са схванали намека.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стадата дойдоха преди 1 месец, но сега намаля броя, после към октомври пак се връщат и могат да се видят като се връщат с новородените.Знам места където мога да ги наблюдавам почти до скалите, не знам защо точно тезиместа но там явно нещо ги привлича, храна или заслон не знам но преживяването е незабравимопрепоръчвам го на всекипоздрави от Сидни ав$$$тралияяяя
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Електричеството е самата мисъл.
16
1
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
До някъде имаш право, но всичко става толкова бързо, че двата процеса се случват направо едновременно, реално едното нямаше да съществува без другото, а физическото тяло нямаше да бъде анимирано без електричеството, то е онова, което му вдъхва живота. Така че може и електричеството да е преди мисълта, то е съзнанието, мозъкът е просто един хардуер, тялото е един хардуер, който приема електричеството, оживява и си го интерпретира по неговият си човешки начин преживявайки физическа реалност :D
15
6
 
9
 
! Отговори
Жабуняк преди 8 години
Ха-ха. Тоя махна 1 найлонче от носа на кита и се изкара спасител на китове - нищо че после ките отплува обратно с 2 тона жабуняк и отпадъци на гърба. BTW този кит сигурно е минал през някое океанско сметище - напишете остров от *** (garbage island pacific)
14
7
 
15
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
да беше налетял на японци, щеше да се озове сервиран с водорасли и ориз в някой ресторант.
13
4
 
20
 
! Отговори
Жужа Психарката преди 8 години
еи защо хвiрляте НАИЛОН Ф МУРЕТО, КИТА ШИ СИ ОДАВИ . Ako кита дойде и си хвърли "отпадъка" в хола добре ли ши ви е ? а ? ?А?
12
0
 
33
 
! Отговори
ai преди 8 години
*** престанете да тровите земята и си събирайте ***
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка мисъл в мозъка ви е резултат от протичане на електричество, което вибрира с конкретна честота на вибрация, така в момента се разработват технологии управлявани само с мисъл, всяка команда отговаря на конкретна мисъл с определена честота ...Нещо си се пообъркал: Мисълта не е резултат от протичането на електричество в мозъка, а обратното електричеството е резултат от възникването на мисълта. Ако е първото възниква въпроса кой ти пуска електричество в мозъка ?
10
9
 
3
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Не разбрах. Китът можел ли е да казва и мама?
9
0
 
30
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Иван Искендериан е едно много разпространено и типично австралийско име.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка мисъл в мозъка ви е резултат от протичане на електричество, което вибрира с конкретна честота на вибрация, така в момента се разработват технологии управлявани само с мисъл, всяка команда отговаря на конкретна мисъл с определена честота, която устройството засича и интерпретира като определена команда, зависи как и за какво е програмирано, но ще видим капитализма и елита кога ще позволи на обикновените хора да се докоснат до такива неща, ест. на цената на мн пари :D
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та човек с по-развита интуиция винаги може да разпознае маската и филма на егото на другия с/у него :D
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
М/у другото и човека постоянно си обменя енергийни импулси (мисловни модели) с останалите хора, но почти никой не осъзнава информацията такава каквато е зад думите, тя остава неосъзната, а ума остава този, който си прави интерпретации на фона на чутото и разбраното, на повърхностното, игнорира усетеното през интуицията, изреченото винаги е една мн малка част от цялото инфо :D Така хората се лъжат и заблуждават от векове :D То и се вижда в реалността им, пълен хаос, простотии и мизерии :D