Стопани плащат $70 000, за да приберат домашните си любимци

Те наели частен самолет, който да доведе кучетата им у дома
2 ное 2020 18:00,
6
Стопани плащат $70 000, за да приберат домашните си любимци
Снимка: БГНЕС

Собственици на домашни любимци наеха самолет за 70 000 долара, за да приберат косматите си приятели от другия край на света. Около 70 котки и кучета ще напуснат Ванкувър, за да летят до Мелбърн тази седмица, тъй като собствениците им били принудени да напуснат страната без тях заради пандемията, съобщи "Найн нюз".

Няколко семейства се заели с организацията на чартърния полет. Те оставили в Канада животните още преди година, заради отменянето на полети и усложненията с изискванията за карантина на животните.

Сред любимците са двете семейни кучета на Алън Смит - мопса Пучини и джак ръсела Рокси. Г-н Смит споделя, че семейството отчаяно иска да се събере със своите кучета след месеци на стрес. Те се завърнали в Австралия през декември, преди пандемията да се засили, след като живеели в Канада в продължение на 15 години.

Животните трябвало да се приберат през април, но г-н Смит не успял да ги качи на полета, затова били настанени при приятели.

Полетът е организират от канадската компания "Уърлдуайд анимал тревъл" и от австралийската "Джетпетс", отбелязва "Найн нюз".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето затова никога няма да постигнем напредък с опазването на околната среда. Едни хора се трепят за да спестят няколко пликчета и едно пътуване с кола, а други хора ще изгорят няколко стотин хиляди литра керосин за полет Канада-Австралия за да си върнат мопса.
5
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"Кучкари,сър"..
4
2
 
5
 
! Отговори
12355 преди 3 години
Ако трябва да прибера от някъде ония 240 от парламента,или някой от МС не бих дал и стотинка,но за кучето си бих го направил.Разбирам ги хората,все пак техните заплати не са като нашите.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първото животно в космоса е кучето Лайка, може да се направи специална космическа програма за куче, първата такава , а да не може да се поръча полет специално за други кучета имената не са им ясни в време в което авиацията е промишленост.Естествено че може.
2
8
 
5
 
! Отговори
Драго преди 3 години
На туй му се вика паралии с психични отклонения! За някакво животно и то в тая обстановка, никой нормален човек няма да тръгне да троши пари!
1
2
 
10
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Имали-дали.У нас се събират капачки за кувьози и линейки,за операции и болни деца,абе ,добре сме,но ще се оправим.