7 фази на любовната раздяла

Гневът е типичен за хората, които са били зарязани
25 мар 2021 23:20, Михаела Лазарова
6
7 фази на любовната раздяла
Снимка: Istock

Раздялата е труден период, който всеки човек понася по различен начин. Приключването на връзка, особено такава, в която вече са били налице силни чувства, е трудно. Колкото и различни да са хората и начините, по които преживяват раздялата, има общовалидни етапи, през които повечето от хората преминават под една или друга форма. Кои са те?

Шок

Дори краят на връзката да е бил предизвестен, шокът от коренната промяна винаги настъпва. Той обикновено е придружен от болка, липса на организация, объркване, чудене какво ще правите оттук нататък. В началото след раздялата ви се струва, че животът ви е свършил, че е провален, че ще си останете сами до края на живота си. Обвинявате се, търсите грешките си, не разбирате защо поредната ви връзка се е провалила.

Отричане

Това е една от най-нормалните функции на мозъка, която има за цел да ви предпази, да ви успокои, да ви накара да се почувствате по-добре. Повечето хора преминават през отрицанието след раздяла и след каквато и да е негативна кризисна ситуация. Нужно е време за приемане на реалността.

Пазарене

Следващата характерна фаза след раздялата са опитите за пазарене с партньора. Искате да опитате отново, да решите проблемите си заедно, молите го да размисли. Ако вие сте прекратили връзката ви, а след това сте съжалили, опитвате се да направите всичко възможно да се сближите отново с партньора си, но удряте на камък. Сценариите са много и различни, но тази фаза също е много типична за разделите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от Ако щете - вярвайте
Как да се справите с токсичните личности?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 седмици
Безсмислени са тези натоварващи фази! Една фаза е напълно достатъчна!:)
4
1
 
2
 
! Отговори
След преди 3 седмици
Посещение на селския сльнчак знаеш какво стана с едни презледващи каки така че пази се
3
5
 
4
 
! Отговори
Рядко се случва преди 3 седмици
единият да не усеща симптомите на раздялата, която подготвя партньорът (или партньорката му). Но повечето хора, ако не желаят раздялата си въобразяват, че има шанс връзката да укрепне.
Повечето мъже/момчета много ясно виждат, че момичето иска партньор с по-големи възможности или поне с нагласа за брак. Но я харесва и се надява тя да не му избяга, макар че той не може или не иска да й предложи това, за което тя мечтае.
Девойката пък усеща, че на него му се ергенува още, но се старае да го обвърже
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма любов.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само 1 фаза е при мен. Разбирам,че е *** и я разкарвам.