Влезте във форма с тичане

Сред най-ефективните тренировки
2 юни 2021 23:40, Ивета Иванова
52
Влезте във форма с тичане
Снимка: Pexels

Много специалисти се съгласяват, че един от най-ефективните начини да отслабнете е да имате балансирана диета и да тренирате много. Но се спори относно това кои са най-подходящите тренировки - това може да зависи от възрастта, дали имате придружаващи заболявания, активен начин на живот ли водите и т.н. За да остлабнете, трябва да изгаряте повече калории, отколкото консумирате. Затова, тичането е сред най-препоръчваните тренировки, когато трябва да свалите килограми. Eто какво трябва да знаете за него, според "Pop Sugar".

Защо е подходяща тренировка?
 
Най-добрите и ефективни тренировки са тези, които харесвате и превръщате в редовно занимание. Може да бягате сутрин, вечер, следобед - когато ви е удобно, не е нужно да ходите в залата, да давате излишни пари, а и не се нуждаете от много специално облекло. Всеки има клин, тениска или анцуг в гардероба. Все пак, добре е да се сдобиете с удобни спортни обувки, за да ви е комфортно, когато тичате. Може да тичате на равно, по хълмчета, в планината, без да се притеснявате. А ако изберете да карате велосипед, това означава, че за планината трябва да се сдобиете със специален такъв и много да внимавате за контузии, пишат от изданието.Освен това, тичането подсилва кардиоваскуларната и разширява аеробния и анаеробния ви капацитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшен съвет! ***! Нали ако мога да тичам, няма в момента да съм извън форма?
20
0
 
1
 
! Отговори
Избягал преди 2 години
Кила се свалят най вече с ядене на истинска храна, ходенето и леки аеробни упражнения се правят за да се поддържа мозъка активен, а не заради килата. Бягането не е аеробно, силовите упражнения не са подходящи за отслабващи, защото вдигат нивата на кортизол и тялото започва да използва въглехидратите като гориво, а не натрупаните мазнини.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тичането е много полезно за здравето, укрепва сърдечно-съдовата, двигателната система и още, и още. Сега е подходящото време за започване. Естествено, тичането е много опасно за хора, които години и десетилетия не са се занимавали със спорт и в един момент са решили да започнат спорт. Тичането (кардио) и силовите тренировки трябва да се допълват. ИНформация има достатъчно в нета. Не са верни глупостите, че бягането износвало ставите и вредяло на сърцето за здравите хора, за дебелите не знам.
18
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Културистите, когато трябва да свалят килограми въртят велоергометъра в залата до обилно изпотяване...
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм на 39 години, в добра атлетична форма и преди тичах по 5-10-15 км през ден. Сега предпочитам карането на колело - по щадящо е за ставите. Ако сте минали 35-40 г прекаленото тичане може да ви прецака колене, стави каквото се сетиш.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да търчим, отколкото да гледаме като как минава живота на другите.
15
3
 
3
 
! Отговори
aa преди 2 години
търчането като спорт, стана популярно от филмите в които показваха как търчат в парка в Ню Йорк. Лошо нема. Но това е най-тъпия спорт. Набива колената, набива гръбнака. Цялата опорна система се разкатава. Но *** бол - трошете се бе
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с тичането е много спорно.Аз така си прецаках коленете и сега ме наболват от време на време. Натоварва много ставите, а също и сърцето, ако вече сте над 40 - по-добре бързо ходене, плуване и т.н.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тази от снимката ще и обърна хастара
12
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силвестър Сталоун на 74 как изглежда. А 60% от бг мъжете дебели мърльовци неприятно изглеждащи с кореми и лоши обноски.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДвижението е здраве - за невежите да знаят.До инфаркт може да се докараш от негатинва енергия неправилно хранене цигари алкохол.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гледна точкаВярно написано. Щастието обаче е вътре в човека не навън не и в хората и на земята.Щастието е връзката с Бог. Високо ниво е и много от вас хората не го осъзнават.
9
0
 
12
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
Ключа е в мирогледа и да си сложиш летва на щастието. А това става осъзнато, т.е. чрез жизнен "стаж". Примера с първата и последната кола е показателен, обаче колелото вече е завъртяно. Обикновено човек намира себе си след турбуленция. Карай я със здраве и се кефи на всеки момент.
8
3
 
31
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
според доста хора аз съм богат, но не съм във форма.. не знам и колко съм щастлив. Преди седмица си купих BMW X3 за 65 000лв... до преди 10 години само съм мечтал за такава кола, но сега не ме зарадва толкова колкото първото ми рено клио за 2500лв. Телефона ми звъни на ден по 50-60 пъти.. Не мога да си видя детето от работа, не мога и да спортувам защото не ми остава време. Вече не мога и да си намаля работата, защото трябва да поддържам фирмата.. Да ти кажа има доста по-бедни,които са по-хепи
7
5
 
17
 
! Отговори
Георги преди 2 години
бягането не е лошо докато на човек му е приятно да го прави. Аз съм на 40год. и спортувам от 17 годишен - тенис, бягане, плуване, колело.. леки спортове за тонус. Не е важно какво спортувате, а да ви носи удоволствие. И е добре всеки да се замисли, че тялото е най-ценната ви инвестиция. Ето Слави Трифонов на 58год. е развалина - наркотици, безсъние. Бате Бойко спортува и *бе и въпреки, че е дебел е доста здрав :). Наркотици, алкохол, затлъстяване - като минете 40-50год. и си проличават
6
3
 
8
 
! Отговори
Чикибоец преди 2 години
Тая става за един път.
5
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С бягане най-много да си докараш някой инфаркт
4
3
 
14
 
! Отговори
Рапалясник преди 2 години
Яжте джинджифил - от него скача патката. Оня ден изядох един джинджифил и трябваше да си набия 10 ч*кии, за да приземя самолета.
3
4
 
10
 
! Отговори
Тестови Зайци преди 2 години
Вие ли ще ми казвате кво да прая бе?! * отваря си 4-та бира *
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за да си във форма - трябва да си богат и щастлив! беден, няма как да е във форма, па ако ще и да не яде и два хляба на ден...да пести за кренвирши и ГМО храна.