Идеи за грим за Хелоуин 2021

Как да отбележим празника?
Обновена: 25 окт 2021 22:13 | 25 окт 2021 22:12, Дарена Найденова
19
Идеи за грим за Хелоуин 2021
Снимка: Istockphoto

На пръв поглед есента няма никакви големи празници. След отбелязването на Деня на Независимостта, ни остава да чакаме само Коледа и Нова година. Всъщност обаче в края на октомври се крие един празник, който не е много български, но постепенно се превръща в популярна традиция и у нас. Точно така, говорим за Хелоуин.

Познат още като Вси Светии, празникът води началото си от келтския ритуал Сауин, който се чества един ден преди католическия Хелоуин. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки иначе ще им погодят номер.

Древните келти посрещали своята Нова година Сауин в края на октомври. Те живеели с вярването, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно - обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията. 

Постепенно обаче Хелоуин се превръща по-скоро в повод за празнуване, отколкото в гоненето на зли духове. В него участват не само децата, но и по-големите им каки и батковци, които отделят огромно внимание в избора си на костюм и грим. Доста често се провеждат и конкурси за най-красив тоалет, както и за най-страшен. 

Ако и вие мислите тази година да празнувате Хелоуин, най-вероятно вече сте започнали да търсите подходящ грим и костюм. Искате нещо нестандартно, защото вече ви е писнало от духчета, скелети и всякакви други банални превъплащения? Разбираме ви напълно. Затова сме ви подготвили няколко интересни идеи за грим, с които да спечелите конкурса за красота във вашата компания. За да станат нещата още по-лесни, сме ви осигурили и видео, в което се показва всяка една стъпка в направата на външния вид. 

Идеи за грим за Хелоуин

Круела де Вил

Филмът "Круела" с Ема Стоун беше истински хит тази година, така че очаквайте героинята да бъде един сред популярните персонажи тази година за Хелоуин. За да се превъплатите в нея трябва да имате дълго бяло палто, коса, разделена на две части - черно и бяло, както и задължителната цигарета. Може да е изкуствена, ако не пушите.

Гримът също трябва да ви е без забележка, за да станете като истинската любителка на палта от далматинци. Червени устни, зли зелени клепачи и подчерани вежди са нещата, върху които трябва да наблегнете. 
 

19
Още по темата: Хелоуин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
преслажа преди 1 месец
вие
16
0
 
0
 
! Отговори
ХЕЙТЕР преди 1 месец
ЩО МАХАТЕ КОМЕНТАРИ БРЕ ЛЬОЛЬОВЦИ ??СРАМ ВИ Е ДА КАЖЕТЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ И ДА СЕ ПОЧИТАТ ПРАЗНИЦИТЕ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ИЛИ АДМИНА Е С БРЪСНАТИ ГЛЕЗЕНЧЕТА, КЛАНЯЩ СЕ НА МЪЖЕ И ЧУЖДОЕЗИЧНИ ТРАДИЦИИ ????
15
2
 
2
 
! Отговори
Православен преди 1 месец
Самото име на дяволския празник HELLoween започва с английската дума за Ад и точно там ще отидат всички, които празнуват тая гадост!
14
2
 
2
 
! Отговори
Православен преди 1 месец
Не призовавайте дyxoве и зли сили, не се покланяйте да сатаната и не слугувайте на дявола. Това изобщо не са безобидни занимания, особено за деца. Когато след дяволския празник детето ви получи "видения" или направо припадъци и епилепсия, много ще съжалявате за тези "развлечения" но ще бъде късно и ще ви трябват години ходене по болници и психиатрии, за да се отървете от нещо, което сами сте извикали.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Накратко - Хелоуин са ирландските кукери.Фолклорен обичай за плашене на зли сили.Обаче както и с Коледа ,го е подхванал комерсиализма и си е станал бизнес покрай децата.
12
3
 
2
 
! Отговори
--- преди 1 месец
България е безвазвратно загубена, остана официално да разрешат брак между гей двойки.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който празнува Хелоуин е расист. Да плашиш по слабите от теб е расистко също.
10
0
 
4
 
! Отговори
9 преди 1 месец
Цялата 2020 беше Хелоин. Но е все тая - и 2022 пак ще е същото.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и цялата 2000 пак беше Хелоуин.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мочам ви се на празника
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таласъми, хайде да спим. Утре сме на работа. Празникът ни е чак в неделя вечерта, та чак до съмване в понеделник! :))
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4 Според суеверията на западняците Хелоуин е нещо сходно с периода от Игнажден до Йордановден в представите на нашите прадеди, които са вярвали, че през тъмната част на тези 16 денонощия демоничните сили от Отвъдното нахлуват в света на живите хора и вилнеят. Както във всяко друго отношение, така и в суеверията си ние сме по-по- и най-!
5
0
 
5
 
! Отговори
Ками преди 1 месец
Моя съпруг ще ме гримира лично Вчера ме хвана на калъп с един негов приятел и ми каза, че ще ме гримира за Хелоуин
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво и туй Хелоуин ?
3
1
 
12
 
! Отговори
МУАХАХАХА! преди 1 месец
За този Хелоуин аз съм решил да се дегизирам като коронавирус!
2
8
 
8
 
! Отговори
Буахахаха преди 1 месец
Перфектна статия за всички патрЕоти, които иначе цяла година мятат бо*клука през терасата и ос*рат държавата, да дойдат да обясняват как Хелоуин не е част от българските "ценности".
1
1
 
7
 
! Отговори
Караконджол преди 1 месец
Благодаря за ценните съвети. Непременно ще се възползвам от някой от тях!