Полезни храни и напитки, от които се напълнява

Вижте кои са те
27 окт 2021 21:00, Ивета Иванова
1
Полезни храни и напитки, от които се напълнява
Снимка: Pexels

Има някои храни, които може да са здравословни и да съдържат полезни съставки, но все пак от тях да се пълнее. Ако искате да изгубите повече килограми и да отслабнете забележимо, не бива да ги включвате в менюто си, докато сте на диета. Ето кои са те, според "The Sun".

Смутита
 
Смутитата често са рекламирани като много здравословни и полезни. Но, доста от тях съдържат голямо количество захар. А експертите препоръчват възрастните да не приемат повече от 30 г. захар на ден. За децата позволеното количество е 24 г. Захарта в смутитата е от плодове и не е толкова вредна, колкото обработената захар. Но едно смути може да съдържа между 60 и 80 гр. захар. Напитката е пълна с полезни съставки - прясно мляко, кисело мляко, мед, ядки, плодове, семена, но заради многото продукти, става с прекалено много захар. Може да си правите малко смути, с 3-4 продукта.

Кафяв ориз
 
Въглехидратите са важна част от балансираното хранене. Експерти посочват, че трябва една трета от менюто ви да се състои от въглехидрати - картофи, хляб, ориз, паста. Австралийската диетоложка Сузи Бурел казва, че кафявият ориз е по-полезен от белия, но ако ядете голямо количество от него, това добавя доста калории. Една чаша кафяв ориз съдържа 40 грама въглехидрати, което се равнява на 3-4 филийки от хляб с добро качество. Залагайте на половин чаша кафяв ориз и яжте повече зеленчуци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, каква "статия"! Напълнява се от всички храни, когато се прекалява. А "медия" ли бе да я опишеш?