Как да изберем слънчеви очила спрямо формата на лицето си?

Формите и най-подходящите модели очила за тях
27 юни 2022 21:38, Иванка Гъркова
3
Как да изберем слънчеви очила спрямо формата на лицето си?
Снимка: Istockphoto

Слънчеви очила - един нов модел никога не ни е излишен! Всяка година тенденциите за тях се изменят. Но каквото и да става, преди да си купите, трябва да се съобразите първо с формата на вашето лице. 

Може да ви допадат слънчеви очила по актуален тренд. Но дали те ще допълват скулите ви?! От голямо значение при избора също са формата на веждите и ширината на лицето. Понякога заради тях, един модел може да ви пасва идеално, докато друг да ви е широк или не стои добре. 

Ако разглеждате каталози със слънчеви очила и се чудите кои ще ви отиват най-много, ви съветваме да отидете в оптика. Там ще получите ценни насоки, които ще са ви от полза. Но преди това, може сами да прецените за някои у дома.
 
Как да измерите лицето си за слънчеви очила? 

С обикновена линия 

Измерете лицето си от единия край на скулата до другия. Погледнете внимателно линията на челюстта и разберете дали е остра или заоблена. Измерете дължината на лицето си от челото до брадичката. Определете ширината на челото си. Това до голяма степен ще ви покаже какъв вид очила са най-подходящи за формата на лицето ви.

С кредитна карта

Може да ви се струва странен, но този начин също е добър. Вземете дебитна/кредитна карта и застанете пред огледалото. Дръжте я вертикално, като поставите единия връх на равно с центъра на носа си. А другият - към ръба на окото.

Ако картата излиза извън ъгъла на окото ви, имате малка форма на лицето. В случай, че тя грубо докосва ъгъла на окото ви, това предполага, че имате средна форма на лицето. Когато картата не достига до ъгъла на окото, това означава, че имате голяма форма на лицето. И трябва добре да прецените какво слънчеви очила да си купите. 

При слънчеви очила с по-малки рамки, ширината на стъклата е 55 мм. При средният размер, тя е 56-64 мм. Докато при най-големите говорим за ширина от над 64 мм. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: слънчеви очила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари