Гърция поставя ултиматуми на кредиторите си

Ципрас: Ако дългът не бъде облекчен, няма да има споразумение!
Обновена: 17 юни 2015 14:13 | 17 юни 2015 12:50, Анисия Иванова
99
Гърция поставя ултиматуми на кредиторите си
Снимка: Bulgaria On Air

Няма да има споразумение между Гърция и кредиторите, ако дългът на страната не бъде облекчен, отсече гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на заседание на парламентарната група на СИРИЗА. В това време основната опозиционна партия "Нова демокрация" обвини управляващите, че нямат за цел постигането на споразумение, а целят излизането на Гърция от Еврозоната.

Ципрас постави още две условия за постигането на компромис – пенсионерите и работещите да не бъдат допълнително натоварени и обвързващите условия на евентуално споразумение да бъдат насочени само към решаване на проблема с финансирането на Атина.

Ципрас заяви, че европейските кредитори избирателно взимат под внимание препоръките на Международния валутен фонд. От една страна те изискват фискалните мерки, за които настоява фондът, но от друга пренебрегват предложението му за орязване на дълга.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
63
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Хахаха...Ако дължиш 100 000лв на банката, то тя те притежава, но ако дължиш 300 000 000 000? на банката - ти я притежаваш.Нацепихте ли си го сега с тези помощи за стотици милиарди на гърците, а?Сега ни пари ще видите, ни реформи, ни стабилна Европа.
1
7
 
56
 
! Отговори
циника преди 8 години
хехе, Ципрас и Варуфакис направо си правят гаргара с т. нар. кредитори