Наводнения взеха три жертви в Гърция

Проливни дъждове почти в цялата страна
Обновена: 7 сеп 2016 15:12 | 7 сеп 2016 12:26, Елка Василева
3
Наводнения взеха три жертви в Гърция
Снимка: БТА

Три жертви взеха наводненията в град Каламата, област Месиния - Южна Гърция. Една жена е в неизвестност в Солун. Проливните дъждове засегнаха почти цялата страна, предаде БНР.

Има наводнени къщи, пътища, удавени животни, унищожена е реколта. На места е прекъснато електроснабдяването. Град Волос е вече няколко часа без ток. Прекъснаха пътя Атина –Каламата. На други места пътна полиция спря движението на автомобили през рискови участъци.

В района около пристанище Игуменица има лодки и яхти, които вятърът изхвърли на сушата. “Не сме виждали такова бедствие“, коментират жителите.

Втори ден вали непрекъснато дъжд, почти в цяла Гърция. Тази нощ имаше села, където водният праг достигна два метра по улиците.

С помощта на пожарникари успяха да спасят 24 души, които бяха блокирани в колите си в близост до Солун. Според метеоролозите дъждовете ще продължат и днес, но с по-малка интензивност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Гърциядъждове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като ви казвам, че след по-малко от 49 години военните ще служат само за да спасяват хора в бедстващи райони заради климатичните промени причинени най-вече от човешките действия и неадекватност спрямо реалността такава, каквато е, и че това ще е първият случай, в който хората ще се радват да ги виждат близо до домовете си и първият случай, в който те ще правят нещо позитивно и за доброто на човечеството, вие мислите, че съм луд фантазьор :D