След Евксиноград: Готви се Балкански Бенелюкс?

Идеята не е нова, но сега получава легитимация
4 ное 2018 13:04,
136

Четиристранната среща във Варна във формат България-Гърция-Румъния-Сърбия дава силна заявка за "Балкански Бенелюкс", коментира в предаването "Брюксел 1" проф. Владимир Чуков.

Идеята за "Балкански Бенелюкс" не е нова, но с тази среща тя получава легитимация. По този начин нашият район се бори да излезе от периферията.

Присъединяването на израелския премиер Бениамен Нетаняху към четиристранната среща България-Гърция-Румъния-Сърбия във Варна е знаково, според проф. Чуков.

"Страната търси пазар за новооткритите си находища на газ - пазар, който може да реализира в четирите балкански страни, като по този начин намали зависимостта ни от руския газ", заяви още Чуков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BALKANBAL-MEDKAN-KRAVNE NAPRAZNO TURCITE SA NAREKLI TIQ ZEMI BALKANTAKA 4E NIKAKAV SAYUZ NE O4AKVAYTE DA SE REALIZIRA ZA6TOTO NA BALKANA VSEKI KOPAE GROBA NA DRUGIQ. A 6TOM I NETANYAHU E TAM IMA O6TE PO GNILO V TAQ RABOTA
121
3
 
12
 
! Отговори
лъч надежда преди 5 години
*** ще се мъчат да не се осъществи този съюз защото господарите им от Кремъл ще останат за пореден път валат
120
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам на Сърбия,много пъти в историята сърбите са ни лъгари и са ни удряли в гръб.Нападат България през 1885,за да я унищожат,като държава.След един балкански съюз преди Първата световна,тайно се съюзяват с гърците срещу България.Освен това,са руска марионетка и не са в ЕС.Наскоро Вучич нарече страната ни"фашистки окупатор" ине пропуска случай да ни се надсмее.Защо Македония не е в този съюз,тя преговаря и с НАТО,за разлика от Сърбия?
119
9
 
5
 
! Отговори
МНОГО ЗЛЕ преди 5 години
БОЙКО МНОГО ТРЯБВА ДА ЧИСТИ СВИНЩИНАТА ОТ *** СИ ЗА ДА ИЗЛЕЗЕ НА НИВО РУМЪНИЯ,СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ.
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Interesen krasnik ima tozi BBenelux - evrein:))))
117
2
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Ествествено, че Ердоган има полза от турски поток, достатъчно е Путин да му подава газ евтино и той ще си вдигне икономиката, като произвежда по-евтино, а европейците по-скъпи стоки заради високите цени на труд и материали. оттам нататък нещата да предрешени
116
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно ще се разберем със сърбите. Там Тито изби над 20 хил. русофили и съветски възпитаници и практически нито един сърбин не знае руски.
115
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 114 Отдавна еврейте не са избраниците на Бог,в момента водачите на еврейте са слуги на дявола!Божий народ са всички Православни,независимо от народноста.
114
5
 
2
 
! Отговори
до 116 преди 5 години
Моля да се прави разЛика между Романова, Ленинова, Сталинова, Хрушчова, Брежнева и так далее Русьссия.
113
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
106 всичко това стана под диктата на Русия. Русия раздаде българските земи. После спусна Димитров да ви промива мозъците с братски лъжи.
112
2
 
5
 
! Отговори
до 114 преди 5 години
БОГ е Българин. Затова всички се бият за трофеят на ТОРО. Тореадори, Тори, Мори и Кикимори...
111
6
 
14
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
България вече граничи с Велика Албания................Македония е само една буферна територия................където живеят албанци и българи (етническите македонци)...........дори да не го осъзнават!
110
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Косово е Сърбия, Македония е България........................но албанската мафия е много силна...................вече има Велика Албания на Балканите..............трябва да се приемат фактите!!!
109
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако великите сили решат нещо..............никой не може да ги спре!!!Косово беше незаконно отделено от Сърбия.............сега президент на Косово е Хашим Тачи......."Змията"............голям мафиотски бос, бивш търговец на оръжие и човешки органи!!
108
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много умен човек е професора.............но тука греши, на Балканите няма стабилни съюзи и приятели................тук всеки мрази всеки......................от Балканите са започвали много войни........тука сме диваци!!!
107
4
 
2
 
! Отговори
до 106 преди 5 години
Всъщност, предстои да се "анексират" територии по езиков и отечествен призьнак, а не по морално остарелият национален. Венгрия има ли еззиково сходство с официално говоримият език в Молдова?
106
10
 
15
 
! Отговори
анализ преди 5 години
На грък вяра да нямаш, гърците ни взеха Беломорието и прогониха много българи.Без да им платят........Ксанти, Драма и Кавала са били БГ-територии. Румънците и те водят една политика............мамалигарите, сега искат да анексират Молдова, но ще ги гази руската мечка.Само със сърбите сме близък народ, въпреки, че сме воювали с тях..........но това беше под влияние на френските масони!!!
105
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До до104:Само,че на м....ра му плащат да трие някои коментари,които не са в угодата на шефа и ме е изтрила.Но истината не може да бъде изтрита!
104
2
 
6
 
! Отговори
до 104 преди 5 години
Става въпрос не за неразбирателство между съседни държави и народи, а за ВЪПРОС, каква е ЦЕЛТА на срещата, във Варна на представители на Определена Прослойка от тези Народи под Съответният (да не казвам, че ми се изтърка буквата "Ц" от клавиатурата) ПАТРОНнаж.
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За последният коментар на ,, приятеля от Германия,, просто нямам думи...