Историята – споделена и обща с Македония! А Скопие – спекулира!

Велизар Енчев и Валери Тодоров с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 10 дек 2018 09:03 | 10 дек 2018 09:00, Петя Славова
52

Вицепремиерът Красимир Каракачанов предупреди македонското правителство, че няма да допусне Скопие да се присъедини към Европейския съюз, ако продължават със спекулациите с историята ни.

Според договора между България и Македония – обща комисия трябва да решава спорните исторически въпроси, а лидерът на ВМРО към този момент не е доволен от работата ѝ.

Още по темата

Велизар Енчев коментира ситуацията като каза, че признаването на обща история е фундаментална грешка.

"Фундаменталният пропуск е следният, че ние признаваме, че историята ни е споделена и обща", заяви Енчев в студиото на "България сутрин".

По думите му този договор между България и Македония е подписан, без това да се налага, защото не е спирано влизането на Скопие в ЕС и НАТО.

Валери Тодоров пък каза, че е трябвало повече твърдост от наша страна при подписването на спогодбата и че няма механизъм, при който да се преразглеждат всички различия и разногласия по историческите факти.

"Бедата е, че това напрежение, което се образува, всъщност тлее. България даде импулс на процес, който ще контролира все по-малко", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му македонската страна лавира прекалено много между спогодбата с нас и договора с Гърция, заради което от наша страна трябва да има по-голяма твърдост.

Валери Тодоров обаче беше категоричен, че ако няма в договорите ни с Македония официална клауза, че признаваме македонския език, значи не сме го признали официално, въпреки че в споразуменията пише, че са на двата езика на двете страни.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
Ставрю преди 1 година
Албанците ще решават колко ще просъществува новата севрна македония. Спасението им е обединение с найка България.
43
9
 
12
 
! Отговори
Щ.Младши преди 1 година
То нашите специалисти не могат да спрат да фалшифицират история,вие искате от Скопските да се поправят- е как да стане това,я накарайте първо нашите да пишат истината да видим как ще преборите съпротивата на Русия,натрупайте личен опит в борбата за истинска история и после давайте съвети на задграничните историци!
42
2
 
19
 
! Отговори
Мария преди 1 година
КАЗВАМ ГО С БОЛКА,НО БЪЗМЕЗДИЕТО Е В АЛБАНСКИ РЪЦЕ.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега трябва в Перник да печатаме учебници на пернишки? В Мелник няма да има вино вече - ще се казва МАКЕ-вино. В Сандански ще се вика СанДАЛ-ски_си_се_бре_маке? Знаете ли кой товар върви добре у Маке-Ленд? Бръсначи. Оти не моат да си познаят жените.
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма кой да обърне внимание на нашата позиция... Македонците са балканските украинци и каквито и бели да правят ще ги коткат към кошарата ЕС- после ще ги подкарат с корупцията, наблюдението и шенгените и както си му е редът- пълна програма Но да ги натискат заради кражба на история и техните мистификации- надали
39
1
 
4
 
! Отговори
johny преди 1 година
До Професионанист Имат още деца между които и жени но библията е редактирана още по римско време и това е премахнато !
38
1
 
5
 
! Отговори
Професионанист преди 1 година
До Анонимен
А ако вярваме на писанията на Библията, то ние произхождаме от двама джендъра-Каин и Авел защото Адам и *** нямат други деца.
......................................................................................................................
Първата жена на Адам е Лилит, която бяга със Сатанаил. *** му е втората и окончателно му вижда сметката. Е това са жените!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 1 година
Ще ми се да си кажем една историческа истина малко избягвана в нашата историография.Ясно е и за нас,и за македонците и за всички съседи че това винаги са били български територии и че там винаги са живеели българи.И сигурно и сега щеше да е така ако не беше берлинският договор.От там насетне всички активисти на ВМРО се декларират за българи но каузата им е за самостоятелна македонска държава. Това е и с подкрепата на Царството България.Така че и до 1944 македонците си искат независима държава.
36
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НЕ Е СПОДЕЛЕНА ТЕ КАЗВАТ , ЧЕ НИЕ СМЕ ИМ ОТКРАДНАЛИ ВЛАДЕТЕЛИТЕ И ИСТОРИЯТА :D
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.....защо ние да не признаем македонският...
Уважаеми, език не се "признава", или го има, или не. Дори да приемем, теоритично, че такъв политически акт е възможен, то в случая с МК няма как да стане. Претенциите и концепциите на македонистите не са нищо повече от метастазирали образования върху тялото на българщината. Впрочем, единствено те на планетата си вярват на измислиците. "Признаването" на тези бълнувания е не-въз-мож-но, тъй като просто не са истина.
34
1
 
4
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Красьо,от тая македонска наденица ша вземеш да умреш.
33
1
 
16
 
! Отговори
до 29 преди 1 година
.........единствено Сърбия ще ни се притече на помощ........

Сърбия?! На помощ ??!!
ПАЗИ БОЖЕ!!!
Огромната част от нещастията за БГ са пряко и косвено дошли от србите. Кой и защо напада БГ 1885г.; кой получава западните покрайнини, кой извършва духовен и физически геноцид над българите там и в МК; кой на кого е плащал милиарди репарации след войните-въглища, *** и т.н.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както се "притече" когато "реши" да се присъедини през 1885а ли?
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако вярваме на предсказанията на Слава Севрюкова,
.
А ако вярваме на писанията на Библията, то ние произхождаме от двама джендъра-Каин и Авел защото Адам и *** нямат други деца.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато има бази на сащ в България, никога няма да можем да освободим веднъж и за винаги тази измъчена псевдодържава, населена с промити българи. Гърция няма да има нищо против. Със Сърбите ще се разберем те пък да анексират Косово, а Албания да си я разделят с Гърция. Мюсюлманския проблем е решен. сащ ще фалират рано или късно.
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Кремъл не успя да задейства гръцката спирачка за да спре Македония към ЕС и НАТО сега натисна копчето на каракачамаков.
28
14
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Ако вярваме на предсказанията на Слава Севрюкова, един ден когато част от юго-източна България ще реши да се отделя, тогава единствено Сърбия ще ни се притече на помощ !!!!
27
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, след като македонците признават българският език, защо ние да не признаем македонският?
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Василев
Да, да и да. Все пак има и добра новина - Сърбия заминава на историко-политическото бунище, в момента е 70 и няколко хил.кв.км., след отцепването на Войводина - остава 50-тина хиляди, оставането извън НАТО ги изолира тотално. И няма вече кой да им подали империйка, за огромно тяхно съжаление!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
.....нормално е сегашна Русия с претенциите за наследник на Византия да има същата политика.......
Нормално е, ама под влиянието на 3-4 боярщника на гладно. Пък комшията в блока претендира да е наследник на Дядо Коледа, нормално е да си търси като бащиния Арктика