Заснето от дрон: Драматични кадри показват разрушенията в Халкидики

Разчистването на района вече започна
Обновена: 12 юли 2019 11:21 | 12 юли 2019 11:21, Нели Христова
34

 

Драматични кадри заснети от дрон показват разрушението, което циклонът, преминал през Гърция, причини на Халкидики. Бурята отне живота на 7 души и рани повече от 100.  Разчистването на щетите вече започва, но някои места остават без ток и вода.

Халкидики бе ударен от вятър със скорост 100 км/ч. На видеото се виждат имоти с отнесени покриви, пречупени електрически стълбове и дървета. Бурята траела около 20 минути, но била достатъчно мощна да преобърне коли и да причини  кални свлачища.

Още по темата

Премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, който пое кабинета в събота, отмени срещите си днес, за да обърне внимание на пострадалите от бедствието градове.

"Правим всичко по силите си за да разрешим възникналите проблеми и да поправим щетите“, написа той в Twitter.

Шестима туристи губят живота си, включително две деца на 2 и на 8. Двама чешки туристи загиват, след като караваната им е отнесена от вятъра, а в селото Неа Плагия, 54-годишна жена и 8-годишното й внуче са убити от паднал покрив на сграда. Млад мъж и момче от Русия умират, след като дърво пада близо до хотела им. Седмата жертва е гръцки рибар, който изчезнал след бурята. Тялото му бе намерено по-късно в морето.

48-годишният Анди Гилхрист пиел спокойно кафе със съпругата си Кати и 9-годишната си дъщеря в петзвездният хотел "Океания“, когато забелязали светкавици в далечината.

Само за минути, бурята вече била при тях и отнесла тежките стъклени панели, зад които гостите на хотела се скрили, "като салфетки“.

"Ако някой беше останал отвън, нямаше да има никакъв шанс да оцелее“, заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
А къщата на деси плевнелиев,дали е засегната,защо не давате никаква информация,"ние сме разтревожени много"
27
0
 
2
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
И след бурята, пак ще отида на Халкидики да си изхарча трудно изкараните парички, и то най-вече от уважение към тях! НЕ мога да си представя да дойде някоя мякаща батка да ми иска 25 лева за чадър и шезлонг...това е много рибка, айс кафенце и узаки на плажа в ресторантчето в Ситония! Нашето море беше тотално озрано от мутрогенни лъжебизнесмени и вече става само за руснаци и разни подобни от бившите соц. страни...предимно словаци и малко чехи!
26
0
 
8
 
! Отговори
AZ преди 4 години
Как не чух един гръцки хотелиер да плаче на Мицотакис и да моли него и държавата за помощ.Всички сами се оправят и ще се оправят за десетина дни.Тук ако беше станало нашите калпазани щяха да висят при Боко и пет години нямаше да се оправят,
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОЛЯМА АТАКА ПО ВСИЧКИ МЕДИИ С ТАЯ БУРЯ! ДЕМЕК, АЙДЕ ВРЪЩАЙТЕ СЕ ПРИ НАС НА БЕТОНОМОРИЕТО! ПРОЗРАЧНИ СТЕ КАТО АМЕБИ!
24
2
 
5
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ПАК СМЕ ТАМ, БЕ.....ПРИ ГРЕКО Е ИСТИНАТА!!!!!
23
2
 
6
 
! Отговори
До РодолюПката преди 4 години
Къде ги видя тия 250 лв на ден в Гърция?! Това да не ти е дневната такса за чадърче с фотоволтаик и биоразградими шезлонги на Слънчака?
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След два-три дни на Халкидики няма да има и следа от бурята, докато на Слънчака ако валне малко повече и гьоловете по улиците ще стоят една седмица.
21
1
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 години
Не ви ли писна да ревете на чужди гробища? От началото на сезона у нас се удавиха дестина човека; по плажовете мутренски джипове потъват, щото трябва "да си занесат джета до водата"... отделно WV ни тегли шута за завода, а вие оплаквате паянтовите коптори на Халкидики... ама гърци загинали няма, те предоставят на туристите неграмотната си почивна база. Вижте го тоя клип: разни тенекии и плажен инвентар... буря като буря. У нас лани отнесе на цял квартал стабилни покриви, ама никой не съчувства!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой няма ли каже нещо за мръсния канал, който се излива на плажа?
19
2
 
11
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
Това с изгубения дрон на КАТ ли го снимаха?Кофти история, ама хората ще се оправят за 1-2 седмици, все едно, че не е било.А тука оправия няма, дори и без буря!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Е.аси дребната гадна душичка. Как нещастието и смъртта на хората може да те радва. Не оставай изненадан когато ти се случи нещастие и никой не ти помогне...просто всичко се връща.
17
4
 
9
 
! Отговори
румен преди 4 години
До Анонимензавистник ли си.. най лошото качество...какъв ти е проблема да се радваш на нещастието на хората... Бог ще ти го върне ...***
16
1
 
8
 
! Отговори
до16 преди 4 години
Ти си болен селски мозък!
15
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано всички софиянци и фенове на гърците да бъдат там сшедващия път когато удари.
14
19
 
8
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
Голяма Работа! Ако ще цяла Гърция и Сърбия да разруши все ми е тая! Гърците и сърбите СА НАЙ-СТАРИТЕ И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ! С някои малки изключения ВИНАГИ СА БИЛИ ПРОТИВ НАС, а дори когато сме били съюзници (като в балканската война например) САМО СА ТЪРСИЛИ УДОБЕН СЛУЧАЙ, ЗА ДА НИ ЗАБИЯТ НОЖ В ГЪРБА!
13
15
 
6
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
За да умреш в буря трябва да си много ***.Сигурно са стояли под някоя козирка и са чакали гражданска защита да дойде да ги спаси, вместо да изтичат в някое заведениеТва е типично за разглезени гражданчета - не уважаваш ли природата, ще бъдеш помлян и гаврен. Така измират и хипитата в Хималаите - като пилци. Мислят, че като си накупили екипировки за хиляди долари и са недосегаеми, големи планинари няма що.Тва природата не е майтап бе еййй
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се плашите. сега прокрай ремонтите, колко много нови хотели, бараки и капани ще се появят, направо няма да повярвате. Гърка сега открива далаверата с бетона и хотелите. Не ги мислете - ще застроят повече от нас. Нали са по-добри от нас!
11
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с този Халкидики и с тази Гърция! По цял ден, всеки уикенд, празник и по цяло лято, само с Гърция ни занимавате! Като толкова много ви харесва там, си вдигайте куфарите и да ви няма! Българина му дай да лижи чужди ***! Това му е в кръвта и отличителна национална черта!
10
3
 
12
 
! Отговори
Преял Гербер преди 4 години
Трябва да сте благодарни на Бойко, щото е говорил с "шефа" и той е казал, че такива бури тук няма да има.Поклон Бойко!ПОКЛОН
9
5
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 години
ХАРПОня ден удариха Италия с градушка по 5см - толко тежко топче, че да ти разцепи ГЛЪЪТАЯвно някой от ХАРП си прави експерименти в Европа