Колко чист е Дунава: Бихте ли пили вода от реката?

В един румънски град водата от чешмите идва от реката
22 ное 2019 19:00,
69

В румънския град Робета Турни Северин водата за пиене идва от Дунава.

Пречиствателната станция може да преработи до около 50 000 куб. м. вода на ден.

Колко е обаче мръсна водата от Дунава и пият ли местните чешмяната вода?

Някои спокойно си пият от чешмата и не се притесняват, но други признават, че предпочитат да си наливат минерална вода от градските чешми.

Старите обаче си спомнят пред DW, че някога от Дунава са можели да пият вода просто така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Пешууу преди 4 години
Преди години ядох рибена супа с вода направо от Дунав беше най вкусна та в живота ми! Но вече не смея да си измия и ръцете че последния път като си измих лицето цяла година имах проблем с очите. Възпаляваха се постоянно. Никой не успя да спре сливополския петролен магнат да си излива остатъците в реката! Най лошото е че само 3 километра надоло по течението са помпени те станции от където цял Разград и Исперих пияат вода а дъното около помпени те все едно е промазано с грес
50
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 4 години
Контра въпрос към автора вие ще пиете ли от Дунавската вода?
49
0
 
2
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
Преди 50 г. пиехме направо от Дунава, когато ходехме на Голия остров във Видин.Сега за пари даже пръста си не потапяв в тая отровена река...
48
1
 
7
 
! Отговори
мокър преди 4 години
Бяхме на хляб и вода,след като платим данъците.Сега сме само на вода, ама от дунава . Има хранителни вещества ,същества. Може и без хляб.
47
3
 
7
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Добре чий Дойче Гюзели чи да знайм да ни пийм от Дунава!
46
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Дойче *** е...
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И За тази работа трябва да ни информират от Дойче веле????
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТя може да дезинфекцирана и преварена,но не виждам с какво ще помогне дезинфекцията ако водата е пълна с тежки метали и химикали.
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Дунав се изтичат всичките мръсотии на Европа,кой луд ще пие вода от там?
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да пуснат една тръба от Дунав към Перник
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка вода може да стане годна за пиене като премине през качествени филтри. Сега има много достъпни филтриращи системи и всеки може да си инсталира такава в къщи. Най хубавите системи струват около 1000-1500 лева и пречистват водата перфетно. Може да спокойно да захраните системата със кална ръждива или зеленясала вода от всяко блато и на другия край излиза перфектно чиста вода без никакви замърсители.
40
1
 
5
 
! Отговори
- преди 4 години
До Анонимен 33Реката винаги е била такава. Аз си прекарвах летните ваканции там и най-редовно ходехме на плаж преди дивия запад.
39
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как водата в румънската част на Дунав да е била някога годна за питейни нужди! Голяма река с бавно течение е коктейл от водорасли и микроорганизми, някои от които опасни за човека в определени дози.
38
2
 
11
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До АнонименЗа да се вземе вода за рибена чорба на брега се прави трапче и се взима от водата, която вече се е филтрирала през пясъка, а приказката, че рибената чорба се прави с дунавска вода е за балъците.
37
2
 
7
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До Дунав РусеЗатова пък от Европа пристига неособено чиста вода - има интересен цвят, е не като Темза, де, но вече я доближава. Не бих пила вода нито от Дунав, нито от Темза, освен ако не е от изворите. Иначе водата е пресалено пълна с живот.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е дезинфекцирана и преварена защо не?Гледам в нета се продават комплекти за оцеляване -освен нож,фенерче,компас,въже аптечка,кибрити,тел и тн има и прелюбопитни постижения на съвременната химия.Като например прах който става на нещо като хляб след като се намокри.Фрашкан с витамини,минерали и стимуланти.Същевременно с това намаляващ апетитът.Също така и някакво друго вещество което прави *** вода годна за пиене но с уговорката по макс литър дневно.Разбира се това е в краен случай.
35
2
 
8
 
! Отговори
Дунав Русе преди 4 години
В момента Дунав е по-чист отколкото преди тридесет години. Когато бях дете, плуваха огромни мазни петна +всичко за каквото се сетите, веднъж течението ме отнесе точно до канала на Родопа имаше черва, ккръв, козина ушички и пр. Мръсния канал на Русе се изливаше директно долу на топлата вода, като огромен водопад. Сега има причиствателна станция и няма фабрики да го замърсяват няма и БРП(сасипаха го).
34
3
 
2
 
! Отговори
неграмотници? преди 4 години
А кво е тва 'Дунава'
33
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаха След Сърдбия насам Дунав е един ***. Имах приятел, работеше в речна охрана. Всички кораби плаващи по реката, влизащи и излизащи към черно море като стигнат тъпанаристан и румънистан си изхвърлят вайната в реката, защото няма абсолютно никакъв контрол. Родом съм от крайдунавски град, като дете имахме открит басейн в града в реката. Лятото не ти трябваше черноморие. Дунав беше едно малко прекрасно море за нас. След това дойде дивип запад и всичко стана вайна....
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32твоите бактерии и за това не стават. Ако въпросните хора правеха същите мизерии в Дунав, каквито правят в Ганг, тогава щеше да разбереш какво значи наистина висока смъртност. Но какво да обяснявам на човек който през 2019 ми пише из форумите за "чудеса"