Великденските служби в Гърция - при закрити врата

Забраняват се посещенията в манастирите
7 апр 2020 16:28, Елка Василева
6
Великденските служби в Гърция - при закрити врата
Снимка: архив, БГНЕС

С ново решение гръцките министерства на образованието и вероизповеданията и на здравеопазването официално регулираха провеждането на църковните служби в седмицата преди Великден, съобщи АНА-МПА.

По-конкретно в периода от 12 до 20 април новите разпоредби, приети вчера за предотвратяване на разпространението на коронавируса в помещенията за богослужение, предвиждат следното:

Още по темата

а) в присъствието на обществеността се забранява извършването на литургии, богослужебни събирания, свещенодействия и всякакви религиозни церемонии във всички помещения за религиозно богопочитание от всякакви изповедания и религии, независимо от размера и капацитета, на цялата територия на страната, с превантивна цел за общественото здраве.

б) разрешава се извършването на литургии при закрити врата единствено и само от религиозния служител и помощен персонал (напр. псалт), общият брой на които не трябва да надхвърля 4 физически лица. Религиозният служител отговаря да вземе всички необходими мерки, които се изискват по постановлението. Не се разрешава, дори и при закрити врата, извършването на литургии в помещения, които се намират в частни имоти, сгради и т.н.

в) забраняват се посещенията от обществеността, индивидуални или групови, в манастирите. Разрешава се извършването на литургии и последования в манастирите без присъствието на обществеността.

г) разрешава се, наред с телевизионното и радиоизлъчване, и самостоятелното интернет излъчване на литургията.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
До до всички атеисти преди 4 години
Интересно дали си спомняш началото шеста строфа от Евангелие-то на Матей?...6:5 И когато се молиш, не бъди като лицемерците, които обичат да се спират по синагоги и кръстопътища да се молят, за да се покажат пред човеците. Истина ви казвам, те получават свотята награда6:6 А ти кога се молиш, влез в скришната си стая и, като си заключиш вратата, помоли се на своя Отец, Който е на тайно; и твоят Отец, Който вижда в скришното, ще ти въздаде наяве...Да виждаш нещо не точно така?
5
0
 
3
 
! Отговори
ф преди 4 години
Антихриста дойде и всички сложихте маските му.
4
0
 
2
 
! Отговори
до всички атеисти преди 4 години
Както каза дядо Николай: "Отворените врати на Храма са...знак! Затворените врати...също са знак! Господ гледа!
3
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 4 години
ЗАКРИТИ врати
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От доста години живея в католическа държава, затова по Великден и Рождество си пускам онлайн транслациите на църковните служби по руската тв.
1
1
 
3
 
! Отговори
А така преди 4 години
Сега нашият партиарх получи опорна точка. Трябва да клекнат тези чугунени глави.