Солун и Серес под карантина, излиза се само с sms

Училищата от всички нива обаче остават отворени
Обновена: 2 ное 2020 15:45 | 2 ное 2020 15:42, Елка Василева
28
Солун и Серес под карантина, излиза се само с sms
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките градове Солун и Серес влизат в режим на пълна карантина от 06,00 часа във вторник за период от 14 дни, съобщи говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас, цитиран от „Труд“.

Придвижването на гражданите ще става само с sms. За периода от 21.00 ч. до 05.00 ч. излизането е разрешено само по работа и здравословни причини.

Вътрешните и международните полети до и от летище "Македония" в Солун са забранени от утре.

Още по темата

Магазините ще останат затворени през следващите 14 дни. Супермаркетите, аптеките и бензиностанциите ще останат отворени.

Училищата от всички нива ще останат отворени, разбира се с всички мерки за защита, които са в сила от началото на учебната година.

Страната ще бъде разделена на три зони. Зона за наблюдение, която включва всички префектури, които все още са в "зелено" и "жълто" ниво, зоната с висок риск, която включва районите, които са в "червено" и "оранжево" ниво, т.е. цяла Северна Гърция и Атика, а сега в трета зона обозначена в „сиво“, от утре сутринта влизат Солун и Серес, които влизат в карантина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма град Серес на български,както няма Тесалоники,Едирне,Филипополис,Константинуполи,Пиргос и т.н.Казваме съответно СЯР,ОДРИН,ПЛОВДИВ,ИСТАНБУЛ,БУРГАС!
25
1
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Училищата от всички нива ще останат отворени," Хахахаха имало и по луди от нас
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш чекмедже бабаит, по-известен като соджука нищо чудно и той да го въведе скоро. По три кинта без ддс смсчето. Само да му обещаят петдесет процента кешбек, да има за чекмедженцето и в сряда са го приели.
23
0
 
5
 
! Отговори
и после пак.., преди 3 години
Като ги пуснат след 3--4 месеца пак затваряне и така още няколко пъти.....,е до кога ?
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускайте СМС-и и излизайте - смисълът на мярката е колкото в празната паникьорска ти ква наличието на акъл.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, още пролетта се чудех на тая гръцка тъпня - излизаш със СМС. Що? Да печелят операторите само. Какво те пази нечий СМС?Наистина *** народ - слаба държава. А вие, паникьори, чакайте някой да ви храни после, като изпозатворят отново всичко. Бюджетът без друго е продънен, ама сте бедни откъм акъл, да схванете и това, и безсмислието на подобна мярка.
20
0
 
9
 
! Отговори
Бабо Пенке, преди 3 години
И на теб ти личи, че ти е празен горния етаж.Обясни на нас, младите, какво ще стане, когато един заразен излезе, въпреки, че е пуснал СМС? Джокер, бабче, далеч не всеки заразен е с установена разара. Никой нормален не ходи да се харчи доброволно да го тестват, понеже от тестване смисълът е нулев - без друго това е вирус и лечение за него няма. Та бая народ си щъка и сега по света, без идея да имаш.Ама пуста ти и празна глава - щом СМС те кара да се чувстваш защитена,стой си у вас.
19
1
 
16
 
! Отговори
Булшит преди 3 години
Гърците преди протестираха постоянно а сега се държат като питомни г0веда. Надупят ли се за ваксината бял ден няма да видят.
18
2
 
10
 
! Отговори
qqq преди 3 години
Стига с това *** това, *** онова и пълен локдаун...Дори да затвориш цялото население за месец, два, три, при първата поява на един заразен, отново всичко ще пламен. Това със затварянето е просто безмислено и проява на неадекватснот от страна на управляващите.Нека който може да работи хоум офис, всеки да си намали контактите поне на половина и вируса ще отмине по-бързо. Това с локдаун е само излишна агония за населението
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИТЕ ТРЯБВА СПЕЦИАЛНО ДА ОБЯСНЯВАТ ЧЕ НАВСЯКЪДЕ УЧИЛИЩАТА СА ОТВОРЕНИ ЗА ДА НЕ БЪДАТ СЪДЕНИ И ПАК ЩЕ БЪДАТ.
16
0
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Тия съвсем изкукаха
15
4
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
То в тези градове е такава ми.зерия, че по-добре да не излизаш !
14
10
 
4
 
! Отговори
Баба Пенка преди 3 години
До 13: младеж, такива като теб са заплаха за обществения ред! Стойте си по къщята!
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те гърчолята никога не са пращели от акъл. Като пуснеш СМС, той вирусът се покрива и не се разпространява...Простотии!Колкото по- на юг - толкоз по глупав!
12
4
 
9
 
! Отговори
До Иван преди 3 години
Да, така е всъщност. Принципно ако хората наистина се изолират, но не само на едно място, а всички по целия свят за 2-3 седмици, поне теоретично не би трябвало след това да има никакви вируси. За 2-3 седмици всеки заразен ще премине заразата и после останалите просто няма да има от кого да се заразят. Разбира се ако това е вирус, а не нещо друго.
11
9
 
6
 
! Отговори
Баба Пенка преди 3 години
Животът е прекрасен - по телевията дават турските сериали, съседката ми пазарува, спя от 21:00 до 06:00, 7 часа ползотворен сън. За какво ви е да излизате! Затваряйте държавата веднага!!
10
11
 
6
 
! Отговори
Баба Пенка преди 3 години
Браво на гърците! Аз добре съм се покрила и не смятам да излизам! Хвърлях домати по съседа долу, защото ходи да протестира. О, неразумний юроде, защо предаваш чумата ти?!
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизъм в бяла престилка! Срам за всички участващи, дали Хипократова клетва. Срам за всички работещи в медиите. Ако бяха хора нямаше да стигнем дотук.
8
11
 
4
 
! Отговори
Вирусът се разнася преди 3 години
Основно от хората без маски. Носещите я под носа практически са без маска. Скоро ще обявят сезона за отстрелването им.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво се пенят гърците?