Заев отрече да води тайни преговори с България

Въпросът за македонския език не е на масата за преговорите
79
Заев отрече да води тайни преговори с България

Премиерът на РСМ Зоран Заев повтори днес, че няма тайни преговори с България, нищо не се крие и нищо не се обсъжда по различен начин, предаде МИА, цитирана от БГНЕС. Той допълни, че португалското предложение е на масата и че за Скопие това е добра основа да намерим решение на двустранния въпрос със София.

Заев подчерта, чу яснота по въпроса ще има на 22 юни и посочи, че „дотогава остават 18 дни”.

Премиерът каза за пореден път, че въпросите за македонската национална идентичност и македонския език не са на масата за преговорите.

По отношение на пътната карта за изпълнение на задълженията по Договора с България, Заев повтори, че работните групи в двете външни министерства работят конкретно по протокола, по пътната карта, за да могат да определят сътрудничеството на секторно ниво, изцяло , със срокове, т.е. как сътрудничеството ще бъде подобрено по-ефективно и успешно.

„ Пътната карта ще гарантира, че ще изградим по-бързо и по-ефективно коридорите, които ни свързват - дали е част от Коридор 8, който свързва границата при Куманово с България, или е Коридор Скопие - Щип, Клепало край Берово или е източният коридор Струмица - Ново село.= Заев напомни на Дофия, че Скопие очаква „и българската страна, след три години, да предприеме конкретна стъпка, тъй като в интерес е както на македонската, така и на българската страна да отвори граничния пункт Клепало”.

В края на изявлението си пред репортери Заев изрази предпазлива надежда за „крачка напред” в отношенията със София през идните няколко дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: преговориЗаев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Сашш преди 2 години
Заец,съвсем скоро ще ходите на Охридското езеро по Бански и ще "сборувате"(говорите)на чист Албански!
33
0
 
4
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
Оказва се, че по време на заседанията на смесената българо-македонска историческа комисия дори не се подписват протоколи. Представителите на СРМ отказват да ги подписват, така че няма нищо черно на бяло. Само си приказват, а като излязат навън всеки приказва каквото реши. Документ с резултати няма.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коридор - Вървете на май***ната си , вече е почти завършен. Нека Сърбия ви подкрепи за влизане в БРИКС . Русия ще ви отстъпят част от необятната си история а Китай ще ви построят няколко завода... а село Прилеп ще бъде побратимено с китайския град Ухан ... ЮАР ще ви достави бежанци .... А от Индия могат да дойдат първите ви компщтърни специалисти за да влезете и вие в 20 век .... Бляскаво бъдеще ви чака ... За къв **** ви е да влизате в Европа... нежелани ?
31
0
 
6
 
! Отговори
да, ама не преди 2 години
Заев и преговори??? Той е неспособен ни на явни, още по-малко на тайни преговори. Въобще на каквито и да е. Що за премиер публично заявява, че "не разбира проблема с България"? Като не го разбираш, освободи мястото, да дойде друг премиер, който го разбира, защото заради този проблем има вето!
30
1
 
7
 
! Отговори
масата преди 2 години
Македонският език не е на масата на преговорите, казва Заев. Напълно е прав, така е, защото такъв език няма! Има западнобългарски диалект! Силно посръбчен изкривен и загрозен, но български диалект! Заев, де сопри се малко!
29
2
 
4
 
! Отговори
Фактите говорят преди 2 години
Митичния "основател" на Македонската държава - Александър Македонски е говорил единствено ГРЪЦКИ през целия си живот и е разпространявал гръцката култура в завладените от него земи. Става цар след като телохранител НЕОЧАКВАНО убива баща му, хм..... и НИКОГА, АМА НИКОГА не е стъпвал в територията на днешна Северна Македония ... щото е роден близо до Солун а баща му е бил "цар" само на един град и царуването му е било основно да събира от околните земи и изпраща данък на гръцките си господари...
28
0
 
5
 
! Отговори
ИстоРик преди 2 години
АМИ ТО НЯМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК ... Не съществува такъв... По времето на Сашко Македонски ВСИЧКИ са говорили на гръцки . От царя до най-простия оФчар ... щото са били гръцка васална територия. Когато България ги завзема след война с гърците - там се е говорило БЪЛГАРСКИ защото са имали български владетел... После са територия на Сърбите ... ДАЛИ ИМАШЕ МАКЕДОНСКИ КАТО ВТОРИ ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК В ЮГОСЛАВИЯ ? НЕ ! Та кой от тези три езика македонските оФчари смятат за "македонски" ?
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почакат още 20-30 години, пък тогава ще видим.
26
0
 
2
 
! Отговори
Мицкоски и твърди, преди 2 години
че в "Албания само чиновниците от българското посолство били българи в тази държава".
25
7
 
0
 
! Отговори
Според Християн преди 2 години
Мицкоски "българите са продукт от два международни договора: Санстефанският и Берлинският"."Източният ни съсед е формиран като руско княжество с една-единствена цел тогавашна Царска Русия да се добере до топлите води"."За разлика от тях нашият народ сам се е преборил за държава. Дали това са били илинденците, или тези преди тях, или пък са били онези след тях - партизаните, за да се достигне до независима държава", казва Мицкоски.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе какви преговори обикаля света и се жалва от лошите българи.Ама да си погледне клаузите на договора, който сам подписа не се сеща, че трябва да се изпълняват.
23
1
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Няма македонци от Сърбия - има сърби от Македония, но те са малко, понеже населението там е предимно българско !
22
0
 
11
 
! Отговори
Е преди 2 години
Той тоя не води никакви преговори - нито тайни, нито явни ! Само обикаля по Европа да се оплаква !
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 Георги Димитров връща западните покрайнини с Тито и не плаща 10 милиарда на Тито за нарушение на Нойския от цар Борис 3. За пиринска Македония е имал план за да ни върнат българите от Скопие срещу замяна с турци и помаци от Родопите писани за македонци. После Живков има сериозни проблеми с турците.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да бъде решен тоз проблем скоро време.
19
0
 
10
 
! Отговори
Крум преди 2 години
До N14. Ти Байо, чел ли си "Хензел и Гретел" ? И защо вещицата ги храни заключени в клетка ? По-точно угоява. За да ги изяде. Но Хензел и Гретел, Байо, са били умни и са отървали кожите. За разлика от вас. Първо ви изпапкаха идентитетот сръбите, а полека лека и териториалната.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев е слаб политик той няма мнение слуша и изпълнява заповеди
17
3
 
11
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Зайо, даже ти си на масата за преговори. Аз мисля, че преговори не трябва да има, така както не е имало и с нас. Поставиха ни условия, ние ги изпълнихме и толкова. Не си в режим на преговори Зайо ! Ние сме поставили условия, които изпълняваш. Ако не...оставаш само в НАТО...
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава,дето чужденци и определят името...народ без памет,без чест,сръбски ***,за какво са ни!Да създават проблеми с просташката си комплексарщина избила в мегаломания?
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми от северомакедонците, игнор!Прекратяване на всякакви отношения с тия!Като искат Сърбия, да си направят федерация!Притрябвали са ни и едните и другите лицемерни злобари1