Разраства се пожарът в Атина, хиляди се евакуират

Възрастни отказват да напуснат домовете си
4 авг 2021 11:54,
15
Разраства се пожарът в Атина, хиляди се евакуират
Снимка: БГНЕС

Пожарът до северните предградия в Атина се разраства. Тече евакуация на хиляди граждани, а възрастни хора отказват да напускат домовете си. Това налага намесата на полицията.

Гъсти облаци дим се стелят над цялата гръцка столица. В редица райони на Атина има спирания на тока заради прекъснат високоволтов електропровод.

В последните дни метеоролозите предупреждават за опасност от пожари заради високите температури, които надвишиха 40 градуса.

Още по темата
„В района, където избухна пожарът температурите достигнаха 45 градуса, с по-малко от 10% влажност. Тези екстремни условия се дължат на големите горещини, които са обхванали страната от миналата седмица. Поривите на вятъра достигат 6 по скалата на Бофорт. Всичко това доведе до множество въздушни потоци, носещи голям топлинен товар, който се раздухваше в гъсто залесена зона. Така горският пожар създаде свой собствен микроклимат”, заяви Никос Хардалиас, заместник-министър на гражданската защита, цитиран от Нова тв.

Заради дима дишането в района е затруднено. В засегнатите квартали е обявено извънредно положение.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На сина мицотакис се падна подпалването.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващият закон ще е за принудителна евакуация "за наше добро".
10
3
 
6
 
! Отговори
СС преди 2 години
В Атина има ли Ковид или пожари ??? Бийте си ваксини,че се увеличи цената !!!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този управник не е като баща си. Мицотакис баща беше много оправен. И по негово време имаше горещини но пожари никога. Но човека беше предвидлив. Винаги беше крачка напред. Вземаше превантивни мерки и не допускаше да се случват трагедии. Не всеки е роден за управник. Много малко са истинските. В днешно време направо липсват.
8
1
 
2
 
! Отговори
Как как преди 2 години
Как да сме 15 дена в планината 15 дена на морето. И те минали горещините.
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как са шопята? Има ли печени софиянци на шиш?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари, оари, пари, пари.Нà ви пари.Недайсибоже да пламне и София, че са лап ля са ли за пари и гкедат да под пал ват лс върли лъ ж и с тра хове с ред на се лени ето.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички на море в гърцията, юруш на евтинията и чистото море! Дай сувлаки, дай чорбалаки, дай пацулаки! Ясу, паликари!
4
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...да,и аз се забавлявам понякога с неговите /на "Веселинъ"/ напъни...Не знам дали му хлопа дъската,защото има и точни попадения..Впрочем,той веднъж спомена,че е възпитаник на Висшата Духовна Семинария /правилно ли го написах?/..Май има и некакъв "сан"...Но така или иначе,ИМА ПРАВО да пише тук...а и навсякъде..
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Природата ще се намеси и ще унищожи пандемията. А милиардерите по света е време да излитат в Космоса!!!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 711236860 - пийте си редовно хапчетата, господине...
1
13
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 711236860 преди 2 години
Излишно е да споменавам,че срещу бежанците,които са еврейска аврамова каста и потомци на съюзниците на изvергът Хитлр трябва да се стреля на месо,нали? Някои използуват и газ. Спешна връзка с Френската Армия,която да защити границата ни. Спешна молба за помощ от Китайската и Виетнамската Народни Армии.Абсолютно изхвърляне на немските ,руските и украинските мисии от Царство България.Братско отношение към сърбите и взаимна спогодба срещу провокации идещи от СевернаМакедония,Косово и Албания.