Уволниха двама македонски митничари, пропуснали автобуса-ковчег

Прекият им началник също ще бъде санкциониран
25 ное 2021 09:04, Ния Христова
19
 
Двама македонски митничари са уволнени, след като беше установено, че са пропуснали автобуса, катастрофирал на АМ "Струма", да премине границата без документи. Това обявиха митническите власти на Република Северна Македония, предаде Bulgaria ON AIR
 
рекият ръководител на двамата митничари също ще бъде санкциониран. В системата на митницата не е отразено автобусът да е имал разрешително за международен превоз на пътници. 
 
Първоначалните проверки са установили, че не е отразено и самото излизане на автобуса от територията на Северна Македония. 
 
Властите в Скопие от своя страна отнеха лиценза на "Беса транс", която е фирмата превозвач, собственик на превозното средство.

19
Още от Балкани
От първо лице: Докато автобусът вървеше, се удари от дясно...
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Веднъж се возих с подобни превозвачи от Германия до България. Бързо забелязах че доста неща им липсват като винетки например. Шофьора каза че ако плащат всичко както си му е реда, няма да имат печалба. Ще трябва да вдигнат цената толкова много че почти никой няма да го ползва и ще останат без работа.
16
2
 
11
 
! Отговори
stiling преди 1 седмица
Въпроса е след като няма лиценз за международни превози, каква застраховка има? Най-вероятно има такава само за територията на Северна Македония! Тоест при тази катастрофа на чужда територия няма застраховка! Тоест няма да получат нищо семействата на пострадалите. Въпроса също е как нашите власти са пуснали автобус без застраховка на наша територия? Ако беше блъснал и убил наши сънародници какво щеше да стане, кой щеше да плати! И нашите са за уволнение!
15
2
 
20
 
! Отговори
Уточнение преди 1 седмица
Журналистите нещо сте в грешка. Документите на превозното средство се гледат от граничните полицаи и вероятно те са уволнени. Това, че работят на митницата полицаи, не ги прави митничари. Митничарите следят за багажа и товарите, които се пренасят. Лицензите се следят от граничните полицаи.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То явно ние сме в нещо като Шенгенска зона с всичко живо наоколо
13
5
 
9
 
! Отговори
верно преди 1 седмица
едно стекче кока кола кенчета 6 бр и минаваш с всякакви стоки в колата/автобуса, така работят македонците там. за съжаление са умрели от глад и всякакви подаяния взимат.
12
8
 
7
 
! Отговори
4epa преди 1 седмица
ИМА СИ ТАКСИ ЗА ВСЯКА ЕКСТРА - ТОРБИ4КИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИВАТ !!!!!!!! НА СРЕЩАТА ПЛАМЕН УЗУНОВ И БАЩАТА НА МИТНИ4АРКАТА КОЯТО НА ДРУГИЯ ДЕН СТАНА ШЕФКА НА ПЛОВДИВСКАТА МИТНИЦА !!!! КАДЕ ОТИДЕ ПОДАРАКА С ФИНИКИИЦИТЕ - ФИГУРА ТУК ФИГУРА ТАМ- БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ !!!!!!!!!
11
1
 
18
 
! Отговори
Реално преди 1 седмица
Може да намерят много административни пропуски, но те не са причината за катастрофата. Това са множество от действия/бездействия, които водят то момента на магистралата. Но причината за катастрофата не е липсваща хартийка в някаква папка.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коментарите са излишни. Някой знае ли какво трябва да проверяват митническите служители? Май пак го отнасят най- малките.
9
2
 
25
 
! Отговори
А нашите и турските преди 1 седмица
митничари как са ги пускали?Особено на влизане у нас на връщане от Т-я,когато в автобуса е имало големи количества запалими материали-бензин и/или спирт? Вероятно колкото по на изток се отива,толкова по-мазна става ръката на митничаря. Какво да се прави,ориенталщина,а у нас тя е модифицрана и от кадровия подход на соца, за който знаем,че трябваше да отговаряш на такива и такива условия,но едното от тях беше и как да се казваш,чий роднина си.И не е преодоляно минало, а грубо настояще.
8
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре, но те не са минали само през тяхната граница.
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За 20 евро пускаме всичко!
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И там само отчитат дейност!
5
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само този автобус ли е бил без лиценз другите три от групата редовни ли са?
4
1
 
22
 
! Отговори
Дааам преди 1 седмица
В нормланите страни и мениджмънти първи си трягва началника.Няма по запознат от началника.Махнали ми.шк.ите долу.ама нали сме Балканяц все що правим е с г-а нагоре.
3
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А българските митничари чакат бонуси за Коледа. Всички са подменени с хора на Узунов и Рашков.
2
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те хубаво са направили отстъпка за техния си автобус, ами нашите защо са позволили на територията на ЕС да се движи чужд автобус без лиценз за превоз на хора? Ония ако са за уволнение, нашите са за затвора.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кел файда?