Османи: Българите и сега са в конституцията, трябва да ги назовем

Ще бъде много лошо, ако не се приемат промените, смята той
22 мар 2023 09:18, Анисия Иванова
96
Османи: Българите и сега са в конституцията, трябва да ги назовем
Снимка: БГНЕС

Трябва да направим промените в конституцията, смята външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи. Той коментира темата в интервю пред "Click Plus“ на ТВ21. В него Османи признава, че това е чувствителен въпрос, но вярва за решение.

"Повече от 50 дни не съм се появявал пред медиите. Правя това, за да не се представят погрешно изявленията ми в България. И това се пренася тук у нас и подкопава целия процес. Хората тук изпитват истинско разочарование. Питат се дали тази работа има връзка с ЕС. Сега в България не е време за обществен дебат, защото България е в предизборен период.

Много е важно да имаме подкрепа от международната общонст. Затова ще изчакаме още малко и ще започнем обществено обсъждане на конституционните промени. Повярвайте ми, като излязат предложенията, като прочетат текста, /на хората/ ще им олекне много, като видят, че става дума само за технически неща. Когато видят, че българите и сега са в конституцията, ще трябва само да ги назовем по име, мисля, че всеки ще се замисли - дори и тези, които са против!", каза Османи.

"Ще бъде много лошо, ако не се приемат конституционните промени. Лошо ще е за държавата. Ако конституционните поправки не бъдат приети, преговорите ще спрат. Тогава ще бъде твърде късно за всичко. Догодина ще има избори и в ЕС, това означава допълнителни усложнения", заяви Османи, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
11
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Аз съм българин и македонец едновременно. Хитрите сръбски еничари искат да ме изкарат само македонец. Няма как да стане баща ми и дядо ми бяха българи в провинция Македония. Айде бегайте у Сърбия, мекерета.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 31.05.1391 г. управата на Кандия дава разрешение на Джорджо де Кристенцио да има, държи, прехвърля собствеността и да бъде повелител на следните робини: Керана Българка от селището по име Охрид и Теодора Българка от селището, наречено Вазора, с петмесечно бебе по име Сперто [Cheranam Bulgaram de loco nomine Acrida et Theodoram Bulgaram de loco vocato Vazora cum uno suo infantilo masculo nomine Sperto circa menses quinque]; [63] На 02.04.1403 г. управата на Кандия прехвърля собствеността на Балудино Боно, на следния роб: Георги Балабан, българин от земите Лазари (Дебърско) [sclavum n
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не назовете албанците да видим как ше ги наречете Аз знам
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 05.10.1390 г. управата на Кандия дава разрешение на благородника Марино Квирини да има, държи или продава, следните робини - българки: Менафисия, по рождение българка от селището Лазари (с. Лазаро поле, Македония) [Manafisia generacione Bulgarorum de loco vocato Laçari ]; Петриса на 8 години, по рождение и по селище от преди споменатите [Petrissa de generacione et loco predictis etatis annorum X]; Радослава (Родослава) изповяда, че е българка по рождение и е на възраст 10 години село Лазари [Rodoslava de generacione Bulgarorum et de perdicto loco, etatis annorum X]; [59] На 12.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 28.09.1382 г. венециански търговец купува 18-годишна българка робиня, на български език по име Мила, а прекръстена на Маргарита, от селището Прилеп [sclava de genere Bulgarorum, de loco vocato Oprilapa in lingva bulgarica nomine Milla, in cresmata nunc nominata Margerita]; [40] На 13.10.1382 г. е вписана продажба на българка по име Кали от Дебреде [Debrede]; [41] На 15.10.1382 г. е продадена българка от Пчиня [Ptinia]; [42]
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Високопланински комедиант
14
1
 
3
 
! Отговори
Османска загриженост преди 1 година
Затова ще изчакаме още малко и ще започнем обществено обсъждане на конституционните промени-т.е. тупане на топката ниско долу по тревата....
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
баси смехотвореца албанец тва не се е чувало Албански комедиант
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 07.02.1381 г. продаден един роб, българин от Скопие (Schopia); [10] На 04.03.1381 г. продадена робиня Мария, българка от с. Колуни (с. Колудей, Воденско) [11] [Maria de genere Bulgarorum, de loco vocato Coluni]; [12] На 14.05.1381 г. е продадена робиня на име Кали, българка от Дебър [Debro] за 103 критски перпери; [13]
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 04.01.1381 г. от Даниел Делфино на М. Корнарио е продадена за 90 перпера робиня на име Теодора по народност българка, от Костур [Theodoram, de genere Bulgarorum, de loco vocato Costuria]; [3] За Костур специално е нужно да се цитира известието на Леонард Хефт (ХV в.), в което се казва: ..... в град Кастория се говори български език, който е славянски [In Castoria civitate suprdicta lingwa Bulgarica, que est Sclavonica]. [4]
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министъра на задравеопазването Абе нема ли да ги НАМАлите тия осигуровки бе От кои е тоя бе с хеликоптерите
9
2
 
4
 
! Отговори
ОТВЕРЕТЕ ОЧИ МАКЕТА преди 1 година
Сърбите използват езиковата близост и създават идеята че македонското българско население са южни сърби а ако не мине номера планират още от Начертание на Илия Гарашанин от 1844 година да правят фалшива македонска нация от тях, защото пише той сръбския народ е малък и за да съществува трябва да откъсне части от други народи като основно от големия български народ. МАКЕТА ПРОЧЕТЕТЕ КНИГАТА НАМЕРТАНИЕ НА СРЪБСКИЯ ВЪНШЕН МИНИСТЪР ИЛИЯ ГАРАШАНИН И ВИЖТЕ РОДОНОЧАЛНИКА НА ВАШАТА ТН ПРЕРОДБА. ТОЙ Е!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по възможност не изоплзвйте повече думата фашисти като синоним на думата българи в македонските констотуция и учебници в училищата.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албанците като лешояди отвличат българки в харемите си. Ограбват и убиват българите от Македония векове наред. Грабят имоти и домашни животни. ограбват търговци, магазини, улици. убиват демонстративно посред бял ден. днес албанец е външен министър на остатъците от българите там. позор
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ НАСЛЕДНИК НА БАЛИСТИТЕ, ГОНИЛИ И ПАЛИЛИ БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ, РАЗБИВАНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ВСИЧКО НАЙ-МРАЗИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас и македонците ни връткат на малкия си пръст. Все сме в ролята на жертви. Палят ни читалищата, не че някой ги посещава, но все пак, бият ни и гледам някви бинтовани българи по болниците, давим се в охридското езеро и няма виновни, абе въобще....за нищо не ставаме. Даже урсула искаше да ни налага санкции заради македония. А пенсиите и заплатите там по-високи от нашите и им даваме паспорти да си джиткат из ЕС. Абе добри хора сме си, ко да паиш.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драги албанецо, драги ветеринарни докторе, не са технически нещата а съдържателни. ТРЯБВА ДА СЕ НАПРИВИ ПРЕОЦЕНКА НА ОГРОМНИЯ НАТИСК ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ НА ОСТАНАЛИТЕ С БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ В ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНАТО ОТ КОМУНИСТИ И СОРОСОИДИИ И ТИТОВИСТИ ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ, В КОЯТО Е ПРОМИТО СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ИЛИ НАПРАВО СА ИЗБИВАНИ БЪЛГАРИ, ВКАРВАНИ В ТИТОВИЯ КОНЦЛАГЕР ХЪРВАТСКИЯ ОСТРОВ ГОЛИ ОТОК. НЕ МАПИЛИРАЙТЕ ТИЯ, КОИТО СТЕ ЗОМБИРАЛИ С МАКЕДОНИЗЪМ.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската държава се е отказала да бъде държава и е станала територия управлявана от престъпни организации с етикетчета политическа партия. Псевдодържавата Б-я отказва да разследва престъпните им лидери и ги пробутва за преизбиране. Бойкотирайте псевдоизборите на псевдодържавата България. Спрете да плащате данъци -- по-добре отидете си купете нещо с тези пари -- дрехи, ядене и пиене, вместо да ги дадете на псевдодържавата и тя да ги подари на фашистката хунта в украйна.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно ще е много лошо.... ама за вас, не за нас )))
1
5
 
8
 
! Отговори
Накратко : преди 1 година
Без БЮРМ в ЕС!