Албания арестува шестима каналджии, стреляли по граничари

Ако ги признаят за виновни чака ги доживотен затвор
26 май 2023 21:55, Стела Стоянова
2
Албания арестува шестима каналджии, стреляли по граничари
Снимка БГНЕС

Албанската полиция арестува шестима трафиканти на мигранти, за които се твърди, че са организирали незаконно преминава на границата за хора от арабските страни и са открили огън по граничната полиция, предаде Асошиейтед прес. Не се съобщава за ранени.

Според изявление на полицията, трафикантите са действали вчера късно вечерта близо до косовската граница, 165 км северно Тирана, където са извършвали „престъпни деяния, помагайки на мигрантите от трети страни да преминат границата незаконно в замяна на финансова компенсация“.

Трафикантите са отговорили с огън, когато са били призовани да спрат.

След многочасово преследване и координация с колеги от съседно Косово, петима сирийци и един алжирец са арестувани рано сутринта, съобщи полицията. Друг заподозрян алжирец е все още на свобода, добави тя.

Те са обвинени в подпомагане на мигранти от арабските или азиатските страни да преминават незаконно от Гърция в Албания, Косово и Сърбия, като след това се опитват да стигнат до страните от Западна Европа. Също така срещу тях е повдигнато обвинение за опит за убийство на гранични служители и незаконно притежание на оръжия.

Ако обвинените бъдат признати за виновни, ги очаква доживотен затвор, предаде БТА.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Албанияарестканалджии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
А ТУК ГИ ЧАКА преди 10 месеца
НАСТАНЯВАНЕ, ТОПЛИ ЛЕГЛА И ВКУСНА ХРАНА