Кой е българинът, задържан за шпионаж в Сърбия?

Бившият офицер често пътува до България
5 дек 2023 15:00, Елка Василева
38
Кой е българинът, задържан за шпионаж в Сърбия?
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият офицер Любен Григоров от Босилеград е задържаният за шпионаж българин в Сърбия, научи БНТ от източници в западната ни съседка.

Още по темата
Според източниците Любен Григоров е арестуван вчера в Босилеград. Обискирани са неговата къща и работното му място в местния Център за култура.

До тази сутрин в района е имало засилено полицейско присъствие.

Според информации в регионалните медии Григоров е задържан за 30 дни за шпионаж.

В Босилеград Любен Григоров е работил като организатор на културни събития. Водил е фолклорен фестивал. Според източниците той е имал близки отношения с кмета на Босилеград.

По време на войната в бивша Югославия е бил офицер в армията, след което е започнал да се занимава с бизнес. Оттам е преминал към местния културен център.

Често е пътувал до България, където живее дъщеря му.

Премиерът Николай Денков потвърди, че български гражданин е задържан в Сърбия и срещу него има повдигнати обвинения. Той обаче не уточни какви са те.

Предстои Министерството на външните работи да поиска официална информация по казуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
кой поскрепя македонизма за влезе на антибългарска основа в нато и ес не са сърбите а огромната част от евроетлантическите ни партньори - Словения, Германия, СА,Щ, Англея, Хърватия
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След като сложи незаконна такса на газа за Сърбия и Унгария те ни мразят разбира се.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Които искат отношенията ни със Сърбия да са лоши, изпълнават задачи от посолствата и мразят българското малцинство в Сърбия. За това работят ред хора явно получават пари отнякъде. Няма нищо по-естествено от това двете страни да са в съюз и Сърбия да повлияе на макетата да мирясат срещу нас защото тях нищо не ги коства в Мъкедония.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Коко Джъмботези земи не са заграбени от сърбите а са дадени от Германия, Англия и Австрия. За да няма обединена България. Също за целта са ни натрапени династите Батенберг и Кобург - германски проксита.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Важното е че Зденка Т. нема никога да я арестуват за шпионаж. Баща е офицер от УДБА, тя в България голяма патриотка от СКАТ партиите в сърбия от Сороскияхелсингски комитет. Раздава го много зъ българщината ама сигур се отчита където требва и получава задачси.
24
0
 
1
 
! Отговори
До IT-та и Икономист преди 4 месеца
Идете пак в Сърбия да им се гъзурите на Сърбите, а те да ви плакнат с хладка вода и плескавици!
23
5
 
6
 
! Отговори
На тези преди 4 месеца
не им ли викахте "братята сърби"? След действията им в Северна Македония срещу България с тяхната агентура там,след изземването на български книги на границата и недопускането им там,след умишленото държане на западните покрайнини,като най-беден район в Европа-какво трябва да стабе,че да разберем,че тази държава е враждебна към нас и винаги е била,още Ботев го е казал,но се иска акъл и четене. И сега за нова година да не забравите да си направите резервации за там да им наливате пари....
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Веднъга да отговорим с ответни мерки като арестуваме 10 сръбе на случаен принцип,обвиняваме ги в шпионаж и гипращаме в Белене.
21
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мдаа, руските бг слуги яко сипват срещу сърбите, другата вечна прислуга на Москва. Това ли е интереса на Путин, да се сбием?
20
4
 
9
 
! Отговори
Коко Джъмбо преди 4 месеца
Мръсни сърби! Всичко до Ниш е българско. Ниш, Пирот, Враня, Сурдулица, Зайчар, цялото Поморавие са заграбени от сърбите изконни български земи. Босилеград и Цариброд са само една троха от земята ни там. В момента сигурно повече от 1,5 млн. са наследници на българите, но са сърбизирани изцяло и насилствено. По селата в Поморавието все още се говори чист западно-български диалект от възрастните хора. Сърбите го изкарват стар сръбски....както манипулациите в Македония. Винаги са прилагали геноцид.
19
0
 
1
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 4 месеца
Не бре. Казал е как се сади пиперо ?
18
5
 
4
 
! Отговори
Мръсни преди 4 месеца
бяха сърбите, и такива си останаха! Трябва и нашите служби да дадържат някой шумадиец. Сърби, макета и терористи разбират само от реципрочност!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хванали някакъв си, че продал рецептите за плеcкавици от събора в Босилевград. А тайната съставка била "месо". Аз това разбрах поне. Че е бил кръчмар някакъв вид. Пътувал бил да види дъщеря си в България? Явно бизнесът е вървял, че да може да си позволи издръжката на детето си в лукс като България? Тука и зимата ни е зима, и лятото ни е лято, всички курорти по море, планини са поне 15 звезди. Тук мияч на чинии получава колкото банкер в Швейцария. Ръчен труд си е. Трудна работа е.
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Номер 14 не си запознат изобщо - повечето от руснаците са служители на посолството и са с дипломатически имунитет, който не позволява осъждане на лицето. От друга страна при започване на процес има риск от разкриване на агентурни имена и събития, като така застрашаваме националната сигурност. Но ти си един обикновен русофил и такива неща нито те терзаят нито имат значение, за теб е важен Путин и фашистката руска политика
15
1
 
11
 
! Отговори
Светът не можел да преди 4 месеца
издържи две войни ама незнайно защо "света" постоянно ръчка из целия свят белким нещо пламне някъде.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Истинската цел на тази инсценировка е удар по българските културни клубове в Сърбия, искат да ги затворят и ще го направят с фалшиви аргументи. Както в Северна Македония
13
6
 
4
 
! Отговори
ами преди 4 месеца
Как така навсякъде,където чужденци са обвинени в шпионаж,същите се задържат и най-вероятно се осъждат,а в милата ни родина от 30 г. има обвиняеми в шпионаж в полза на Русия и на всичките наказанието им да напуснат страната ни.....или имаме уникално правосъдие,което не кореспондира с нито една друга държава или повдигнатите обвинения са без нужните доказателства за задържане....колкото да покажем на big brothera ,че "не цепим басма на руски агенти".......
12
4
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 месеца
ДОЛЕ СРЪБСКАТА ОКУПАЦИЯ НА ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ГАВРА С БЪЛГАРСКИТИ ГРАЖДАНИ!
11
2
 
7
 
! Отговори
Спай Май преди 4 месеца
Според мен това е Киро Канадеца, той се въртял сукал около разни парапети там и са го фанали сърбите !!!
10
2
 
3
 
! Отговори
Герп Нюз преди 4 месеца
Това е бил Матю Хари, където е омаскарил лидера на Герп !