Румънски кмет проверява служителите с дрегер, част от тях си взеха отпуски

Градоначалникът иска да провери кой идва пиян на работа
21 фев 2024 12:56, Красимир Ангелов
11
Румънски кмет проверява служителите с дрегер, част от тях си взеха отпуски
Снимка: БГНЕС

Няколко служители на кметството в Търгу Жиу в Югозападна Румъния не се явиха на работа или си взеха отпуск, след като кметът обяви, че ще направи тестове, за да открие онези, които идват пияни на работа, или пият в работно време.

Кметството има над 600 служители и всеки един от тях може да бъде подложен на тест с дрегер, ако има подозрения, че е употребил алкохол.

"Никога няма да използваме това устройство за всички служители, но ако имаме определени подозрения, знаем точно какво да направим чрез установения регламент. Устройството е одобрено", коментира пред Диджи24 кметът Марчел Романеску.

В анкета за Диджи24 местните хора изразяват мнение, че тестването е добре дошло и че така държавните служители ще бъдат по-дисциплинирани. Някои от запитаните споделят, че са виждали хора от кметството да пият с приятели и да ходят на работа пияни.

Акцията идва на фона на това, че на 13 февруари секретарят на кметството на Търгу Жиу беше хванат зад волана с 0,51 алкохол в кръвта. (БТА, Мартина Ганчева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който не знае какво да прави се захваща с дисциплината, това е открай време. Колкото си по некадърен, толкова повече санкции измисляш. Няма лошо да проверяват за алкохол, но не като средство за мачкане на хората.
8
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
0,51 промила.Изпил две бири човека и голямата работа.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този кмет няма да се задържи дълго ако прави така.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хванаха ме на сутринта с алхол след като предишната вечер съм се почерпал. Струва ми се нелепо и несправедливо. Това не е като да излезеш от бара или кръчмата и да се прибереш с колата. Закона трябва да се доработи в тази насока.
5
0
 
4
 
! Отговори
вижда се преди 1 месец
Мафиите в държава ни се наричат партии !
4
1
 
1
 
! Отговори
Дрегер за мамалига преди 1 месец
Още не е измислен, затова.!.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ганювскuте ушеви казаха ще се жабурят с вода за уста и пият хапчита за стрес. Затова на тестовете деветдесет процента излизат пияни и дрогирани. Някой път се обръщат с патрулките,но то пак е от стрес.
2
0
 
4
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 месец
Еее,голяма работа. Като си допият и им мине алкохолната криза ще се върнат
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нямат си доверие ли какво