Десетки загинали при самоубийствен атентат близо до Ал Баб, Сирия

Камикадзе е взривил автомобил с експлозиви
24 фев 2017 11:02, Елка Василева
28
Десетки загинали при самоубийствен атентат близо до Ал Баб, Сирия
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 29 души, повечето от които подкрепяни от Турция сирийски бунтовници, загинаха при самоубийствен атентат с кола бомба близо до Ал Баб, Северна Сирия, предаде Франс прес, като се позова неправителствена мониторингова организация.

Директорът на Сирийския център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман съобщи, че нападателят камикадзе е взривил управлявания от него автомобил с експлозиви пред два бунтовнически щаба в село Сусиан. Най-малко 29 души били убити. Има и много тежко ранени.

Сусиан се намира на 8 километра североизточно от Ал Баб - град в северната сирийска провинция Алепо, който бунтовниците превзеха окончателно от джихадистката групировка "Ислямска държава" вчера.

Това бе голям успех за Турция, която започна през август военна операция в Сирия за прогонване на ИД, но и на кюрдските милиции, от районите по протежение на двустранната граница. Началото на офанзивата срещу Ал Баб бе поставено през декември.

Градът се намира на 25 километра южно от границата с Турция. Ал Баб бе последният голям град под контрола на ИД в сирийската провинция Алепо.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрах камикадзето от умерените или от неумерените "демократични" опозиционери е!?Може пък да е един от ония 5-***, които ЦРУ обучиха за около $50млн.
8
0
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
А турците, само в Ел Баб ли действаха:-):-):-)От кога Русия е там??? И колко напредна за толкова време. Турция от кога е там и колко напредна за толкова време, при положение, че и вътре в страната се бори с терористи?!!!А за сащ и запада хич няма да спомена от колко време са там, за какво са там, кой създаде и подкрепя ИД...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Официално от година и половина, неофициално от 5 години Боби.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците се мъчеха 3 години с Алепо, а турците взеха АлБаб за 3 месеца.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отчаянието на победения.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вече колко време руснаците и правителството не успяват само да разминират града нали се сещаш че в града всичко се прави ръчно. Да не говорим за Ток и Вода. Попадали са на капани бомби по 300-500 кг взрив заложени на едно място."Е всичко това не важи ли и за Турската Армия?:-)Еее Боби, значи...турците нима носят водата и тока в джоба си:-):-):-)
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко държави знаете, която от една страна вътре в държавата си от една страна извън нея да се бори с терористи, от една страна Гюленисти, да ти намалят нарочно кредитния индекс и тн.? Но при таково положение развитието на държавата било то в производството, било то проектите, било то безплатното здравеопазване и образование да продължава и цените на стоките да са същите... минимална брутна заплата 1777 лири...Ако беше например Гърция щеше да фалира май а? Или България?Турция била некомпететна:)
2
1
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
Боби мигрантите, които минават във вашата срана от какъв политически чадър се подкрепят...те някак си намират да се камофлират! Ал Баб вече е взет...И да са толкова пространство колкото си казал ти:-):-):-)КАЖИ МИ ДРУГИТЕ С ГОДИНИ КОЛКО КВ М НАПРЕДНАХА??? "С ГОДИНИ" нито един кв метър!!!!!!! Е лошо ли бе човек...да се върнат от лагерите тези хора там в освободените пространства!
1
3
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
"ниска подготовка и компетентност на турската армия"Трябваше там да заминат бг армията с напредналата си военна технология, която е с най-висока подготовка и компетнос за превземе града за аламинути:-)АБЕ ЧОВЕК ДРУГИТЕ ОТ КОЛКО ГОДИНИ НИЩО НЕ НАПРАВИХА, Турската Армия влена да подкрепи свободните сирийски бунтовници и за няколко месеца освободи голямо пространство от ИД. При положение, че от една страна се бори и вътре в държавата с терористи от ИД и пкк! От една срана пък строят стена в Сирия