Москва отчете: 270 хил. сирийци се върнали у дома

От Йордания в Сирия дневно влизат по няколко хиляди души
16 ное 2018 21:00, Боряна Павлова
24
Москва отчете: 270 хил. сирийци се върнали у дома
Снимкa: Reuters, архив

Близо 270 000 сирийски бежанци са се завърнали в страната си през последните месеци, съобщи генерал Михаил Мизинцев - шеф на Националния център за управление на отбраната, цитиран от Асошиейтед прес.

Общо в родните си места отпреди войната са се върнали над милион и половина сирийски бежанци като 1 250 000 са вътрешно разселени лица, а над 268 000 са се върнали от чужбина, заяви руският военен представител. Според него в момента се наблюдава активно движение както на сирийско-ливанската граница, така и на йорданската.

Като пример Мизинцев посочи, че само през граничния пункт Насиб от Йордания в Сирия се връщат големи групи от по няколко хиляди човека всеки ден.

Москва и властите в Дамаск насърчават бежанците да се завръщат, като ги уверяват, че боевете са стихнали, отбелязва АП.

Западните правителства обаче твърдят, че е твърде рано да се стимулира завръщането им поради страх от репресии срещу тях в контролираните от правителството територии при липсата на цялостно политическо споразумение за бъдещето на Сирия.

/БТА/


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 1 година
аха повярвах на талази се завръщат и още как,искат да живеят в разруха несигурност,безработица,липсана храна,вода,електричество издевателства,илипса на бъдеще пълно е с такива хора които обожават тиранин заради който семействата им бяха избити и домовете разрушени и с невероятна любов и обещания от братска русия за светло проспериращо бъдеще и оправия вследващите 1-2 год керваните се стичат обратно
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви репресии?
Нали са кротки, мирни граждани, преданни съпрузи - изоставили жените и децата си на произвола на ислямистите и дошли в Европа да насаждат исляма, да изнасилват и колят бели европейки. Исляма позволява да изнасилиш всяко неомотано в чаршафи момичи и това не е престъпление и никой няма да ги преследва за това в арабските страни. Оставят ги в Европа защото не са си свършили работата да разрушат европейската цивилизация и защото има още много помощи за източване.
17
0
 
4
 
! Отговори
batevale преди 1 година
От Европа няма много желаещи да се завърнат в Сирия по простата причина , че изобщо не са сирийци..........
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само лъжи и заплахи идват от фашистите на север от Монголия.

Кой ще се върне при убиеца Асадеско, покровителстван от комплексираното джудже?!

Сега в Сирия се извършва чудовищна кражба на имоти и върху тях се строи в тотален разрез със законите. Това ли е помирителния сигнал на двамата сатрапи към сирийците??
15
1
 
1
 
! Отговори
анон преди 1 година
т.е. русия бе популяризирана в последните няколко години и бе разиграно как тя "възвръща позициите си на световната сцена" , за да може да върши черната работа по бомбене в чужда държава, защото такава роля не подхожда на високоблагородния, бял запад. основния проблем, разбира се, е петрола и това, че мозъчно идеално гладки шляки ходят до магазина с кола в западна европа
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните правителства се страхуват от репресии за завърналите се? Ами ако завърналите се са яли човешки сърца и дробове ако за убивали и изнасилвали жени и деца, ако са търгували с роби, какво лошо има да бъдат репресирани, въпреки, че са били подучени да правят така от западните демократи? Дори е препоръчително да бъдат силно и качествено репресирани. Доживотно репресирани със всекидневнио страдания, заради страданията, които причиниха на сирийския народ!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Мизинцев е все едно Палечков.
Мизинец на руски е кутрето, малкия пръст.

Е?
Швайнщайгер?
12
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мизинцев е все едно Палечков.
Мизинец на руски е кутрето, малкия пръст.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A сирийците от Пакистан, Афганистан и Африка няма ли да се връщат по родните места?
10
5
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 1 година
за америкаската и западна терористична паплач само плитък гроб нищо друго естествено :)
9
10
 
24
 
! Отговори
Аз преди 1 година
На кой да вярвам а,на запада който причини тази катастрофа в Сирия ли?!не мерси...Истига сте плюли по Русия,защото те и Иран,спасиха Сирия.
8
2
 
19
 
! Отговори
Да преди 1 година
Хубава новина,дано скоро настъпи мир за народа на измъчена Сирия.
7
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ако вярваш на Москва, трябва всеки ден да виждаш как десетки руски атомни ракети кръстосват небесата.
6
3
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Когато и сащ и сие,се махнат от Сирия,и няма кой да пази терористите и те бъдат избити още повече хора ще се върнат по домовете си...
5
24
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БОГ ДА НАКАЖЕ РУСИЯ ЗА ЗВЕРСТВАТА И В СИРИЯ И УКРАЙНА!!!!!!!
4
1
 
5
 
! Отговори
оххх преди 1 година
Казвам ви, с не толкова радостно чувство... ...но все пак! Без методите на чичко Адолф няма да може да се мине! ...За съжаление!
3
1
 
6
 
! Отговори
Говоря с хора там преди 1 година
Има и съвсем рационални индивиди, но повечето от свестните, дори не са напускали. ГЛАВНИЯТ ми проблем с политиката на Меркел, винаги е бил въпросът...какви ли идват, сред малкото потенциално наистина нормални?Престъпници,радикали, предатели? Има вече стотици подобни, вече свършили доста от, типичните за гореспоменатите дейности...А ние, ги храним? Това дори е против основите на капитализма (а и 90% не желаят или могат да работят) можем да помогнем на икономиката им..но другото,е тъжна картина
2
6
 
19
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 1 година
Бог да благослови Русия и целият цивилизован свят!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полижителен пример...