"Хамас" е изстрелял ракети срещу израелската столица Тел Авив

Това било в отговор на израелските въздушни удари
12 окт 2023 10:32, Елка Василева
114
"Хамас" е изстрелял ракети срещу израелската столица Тел Авив
Снимка: архив, БГНЕС

Радикалното палестинско движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло ракети по посока на израелската столица Тел Авив от Ивицата Газа, предаде Франс прес.

Още по темата
"Бригадите "Изедин ал Касем" (въоръженото крило на "Хамас") са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари, взимащи под прицел цивилни в палестинските лагери "Ал Шати" и "Ал Джабалия", се казва в изявление на "Хамас".

По-рано днес кореспонденти на Франс прес съобщиха, че са станали свидетели на десетки израелски въздушни удари тази сутрин по посока на лагера "Ал Шати" и в северната част на Ивицата Газа.

Същевременно израелски военен говорител съобщи, че най-малко 220 израелски военнослужещи са сред над 1200-те израелски жертви на нападението на "Хамас" срещу Израел, извършено през уикенда, предаде Ройтерс.

В отговор на тази атака Израел предприе въздушни удари по Ивицата Газа. При един от тези удари бе ликвидиран пореден високопоставен член на "Хамас", съобщава пресслужбата на израелските сили. Ликвидираният е Мохамад Абу Шамала, отговарял за военноморските сили на терористите от "Хамас". Жилището му в Ивицата Газа е било превърнато в склад за съхранение на боеприпаси, които после са били използвани за терористични актове срещу Израел.

Израелските военни се подготвят за евентуална сухопътна операция в Ивицата Газа, но политическото ръководство на страната все още не е решило дали да я предприеме, предаде Асошиейетед прес, като се позова на подполковник Ричард Хеч, говорител на израелските военни. (БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Жертвичка анализатор преди 6 месеца
До АнонименСигурно великите световни и квартални "анализотори" имат представа от къде идват оръжията на палестинците. Сигурно се знае една ракета каква е и кой я призвежда. Съмнително мълчание, свенливо мълчание. Явно истината ще постави в неудобно положение фендвете на Зеленски.
78
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До АнонименАми последно, господин Зеленски им е продавал западните си подаръци. От където талибаните, ислямска държава, малийци и нигерци, сомалийци и прочие се сдобиват с оръжие. Чрез търговия и сделки.
77
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И затова трябва да се осъществят плановете на Нетаняхо, Газа да стане град от палатки.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Откъде това "мирно и нещастно" население на Газа,разполага с ракети? Нали региона е заобиколен почти отвсякъде от Израел? Големи изобретатели се извъдиха палестинците,да ги предложат за цялостен "Оскар"!
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И както винаги, статията няма нищо общо със заглавието...
74
1
 
3
 
! Отговори
Gb преди 6 месеца
Кой *** ще си направи къщата склад за оръжие и боеприпаси?
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До до 77 Без да искаш доказа, че всички опити да се свърже Бандера с "нацизъм" са като твоя - фейкове.
72
1
 
16
 
! Отговори
Дивуй преди 6 месеца
Толкова неграмотни коментари и идиотщини написани.Гледайте и четете повече новини от различни места и държави.Най фрапиращата дезинформация за 40 обезглавени бебета е недоказан фейк.Дори западните медии признават ,че нямат доказателства.Нямам пристрастия към никого.Следя всичко защото мразя да ме правят на ***.
71
4
 
14
 
! Отговори
до 77 преди 6 месеца
Ами по време на майдана, имаше там едни тъмни лица с пречупени кръстове. После те станаха бандеровци и държаха някоко български моряци като заложници, ако не си спомняш. Ето ти доказателствата
70
5
 
8
 
! Отговори
do 74 преди 6 месеца
T.e Бандера си е бил чиста фашага
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До do 60 Къде са доказателствата на Росолински?
68
5
 
10
 
! Отговори
Не съм глупав преди 6 месеца
Я на Евреин не вярвам,камо ли на ционист!
67
3
 
5
 
! Отговори
БС преди 6 месеца
Какво невежество, Тел Авив не е столицата на Израел.
66
4
 
4
 
! Отговори
do 60 преди 6 месеца
Ето какво пишат не къде да е, а в DW : "Разбира се, Бандера искаше украинска държава, но той искаше фашистка държава, авторитарна държава, такава, в която той би бил лидер, каза Росолински-Либе.
65
3
 
4
 
! Отговори
Бен Гурион преди 6 месеца
До Анонимен 68 Не са руски, произведени са в Ливан, Сирия и самата Газа със съдействието на Иран.
64
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Байдън защо не прехвърли Евреите в пустинята Невада като са му толкова скъпи на сърцето? Тъкмо ще я облагородят и превърнат в цветуща градина, а Близкия изток ще се успокои най-после? ааааааа.....не може така, не ни устройва. Ми и палестинците не ги устройват еврейска държава по техните земи.
63
7
 
8
 
! Отговори
Опааа преди 6 месеца
До Полковник Новините от фронта са други. Руснаците са претърпели БРУТАЛНИ загуби при Авдеевка. :)
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лидерите на Хамас са в Катар не в Газа.
61
11
 
9
 
! Отговори
Полковник преди 6 месеца
А в момента на украинският фронт руснаците мачкат укрите.Вече няма офанзива укрите са в глуха отбрана.По 100 човека укри се предават на ден на руснаците защото не им се воюва.Въпрос на време е зимата фронта да се разпадне и Русия да окупира нови области.По голямата част от помощите за Украйна вече отиват в Израел.Играта за бандеровците скоро ще приключи.
60
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 60 Войната заварва Бандера в Полски затвор защото е УБИЛ регионален Полски държавен служител. Немците го освобождават заедно с останалите затворници. На 30.06.1941 Обявява Независима Украйна и веднага е арестуван то Немците защото в тяхната стратегия независима Украйна не влиза в плановете на Хитлер. Тези земи са необходими за немското население. До края на 1944 прекарва в немски затвор. След това оглавява "Украинското съпротивление" срещу СССР. Ликвидиран 1959