Богосъздаденият народ

Алия Ошо @aliya.blog.bg 7 апр 2014 11:50
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
0
8057
Богосъздаденият народ Има богосъздаден народ - и това са българите, първите хора на земята и първият човешки език - българският.

Евреите, въпреки огромните претенции на техните кукловоди, са произлезли от нас, или по-точно семитите - според Библията те са синове на Ной, а Ной е от божия народ на българите. - http://aliya.blog.bg/history/2013/05/03/noi-ot-strandja.1106728 
А за претенциите на еврейските кукловоди в, било то, Синедриона или Ционизма, всички сме чели - те ни наричат "гои", но дори самата дума "гои" е българска дума - гои са се наричали някога животните за угояване и заколение. Ционистите не могат дори и в омразата си да избягат от българския си произход. - http://vbox7.com/play:a244c7d425 

Не само според Библията, но и според историческите източници населението на Близкия изток е скитско (българско) - скитите българи са първите, създали най-славната и до днес архитектура, култура и духовност в района.
http://aliya.blog.bg/drugi/2014/04/10/znaete-li-otkyde-proizliza-koleda-nai-drevniiat-religiozen-p.1255876

И не само в този район, скитите са създали днешна Украйна, Русия, първите владетелски касти и династии на Индия, Китай, Иран.
Стигали са чак до Япония и потъналите величествени градове край японските брегове са техни. Познавали са и Америките и са оставили там своите огромни кости и високоразвита култура и бит. - http://aliya.blog.bg/history/2013/11/26/bylgarskiiat-ezik-ezikyt-na-pyrvite-hora.1211243 

Откъдето са минали древните българи, бел град са оставяли (Баба Ванга)
За разлика от днешните имперски завоеватели, сеещи смърт и разруха духовна и физическа из цялата земя, древните българи са разнасяли живот - земеделие, металодобиване, култура, висока духовност и божествена религия. Оставяли са и езика си навсякъде откъдето са минавали - ето защо българският език е в основата на повечето днешни езици по света.
За това са наречени скитите - много са скитали. Древните българи са кръстосвали всички морета и цялата земя - тогава това е било по-лесно - нивото на световния океан е било много по-ниско от днешното, а древните са били големи хора, гиганти или още титани са ги наричали древните митове и легенди.
Великаните са били хора, човешки същества, които обаче са се развивали в по-благоприятни от днешните условия. Ето защо тогава не само хората, но и растенията, и животните са били по-големи. Не е имало масово измиране - нито на динозаври, нито на великани. Природата не вярва в масовото унищожение (за разлика от човека, който убива с милиони в своите човешки войни!!!). Постепенно са се променяли земните условия и постепенно големите видове са се смалявали. Имало е и смесени периоди, в които и големите, и малките видове са съществували. Оттук са и множеството наши български народни приказки, в които великани и малки хора съществуват заедно. Оттук е и библейската притча за Давид и Голият (Необлеченият великан!). По-интересното е в случая, че великаните са говорели българския език и са били българи. Знаете ли как се нарича Стоунхендж в оригиналното си наименование? - Хорото на Гигантите! Хоро е изначално българска дума и означава много хора, хванати за ръце и танцуващи.
А много от гигантите са носили български имена - не само Голият от Библията, но и Ог от Библията, както и Спиро - прочут гигант в Северна Америка, чийто гроб и до днес се нарича Хълма на Спиро. В днешен Израел съществува и Хълма на Голият (гроба на Голият).

В гръцката митология думата гиганти е означавала всъщност "родени от земята, родени то Гея". Древните българи са именно "родените от пръстта", за които ни разказва и Битие от Библията. Бал/Бол означава в старобългарския и в днешния български език голям, велик. Оттук се е образувало и наименованието на Балкана - Голямата планина. От думата бал и думата хора се е образувало и името на българите Балхора (големите хора), което постепенно се е променило при изговарянето му в българи. За големите хора, балхората имаме сведения чак в далечна Индия, където дошлите ведически племена на българите били наречени от индийците Големите българи - маха (Големите) бъхарате (българете), или Махабхарата, един от най-старите индийски епоси. 
Първият човек, роден от пръстта според древните българи е Ману (оттук имаме и български имена като Манчо, Манол и така нат.), Адам е по-късна библейска версия на Стария завет, писан от евреи.

За Ману разказват митовете на скитите и те могат да се чуят и до днес от техните наследници в Индия, Китай. Ману е човекът, който е създал кастите според легендите. Кастите или класовото разделение са съществували при древните българи и по-късно са разпространени и в Индия, и в околните страни. Названието за каста е "варна" на произлезлия от българския език ведически санскрит. Варна всъщност се е наричала древната земна пещ за извличане на злато и други метали чрез изгаряне на рудата в земята. И до днес думата се е запазила в думата варница - дупка в земята за гасене на вар. (Оттук и името на град Варна - градът на най-старото добито и обработено злато в света!) -
http://aliya.blog.bg/history/2014/02/25/drevniiat-bylgarski-narod-osnovopolojnikyt-na-vedite-aiurved.1242351

Ману е смятал, че когато човек се преражда в една и съща каста (варна), т.е. при едни и същи земни условия, той по-лесно ще усвоява и продължава духовните практики, подходящи именно за тази каста, а няма да се налага да започва духовния си път отначало. Човешкият живот древните българи са считали за пещта, в която изгарят човешките заблуди и човек се превръща в чисто злато от божествена същност. Знаем много добре от нашата древна история, че нашите деди траките са вярвали в преражданията и са смятали земния ни път за урок, който трябва да усвоим по пътя си към Бога. Цялата тази древна тракийска българска духовна система е разнесена из целия свят и до днес съществува във всички земни религии.
- http://aliya.blog.bg/history/2013/12/08/dolmenite-na-strandja-dokazatelstvo-za-pyrvite-hora.1216755

Българите са най-древният народ на Бога, оригиналната изработка! Останалото човечество произхожда от нас - в по-голяма или по-малка степен.

Много световни владетели са ни сърдите заради това и се страхуват и до днес от нас - знаят, че сме непредвидими. Затова е и цялата тази пропагандна машина срещу нас - опитват се по всякакъв начин да игнорират българите, да им откажат историческо съществуване, да им смачкат самочувствието, да ги развратят и унизят.
Днешната наука много добре знае как действа човешкият ум и му въздейства според последните си научни открития:
- чрез медийната машина,
- политическата и икономическата система,
- образователната система,
налагани с една единствена цел - да впримчат неосъзнатия човек и да му отнемат свободата, като междувременно го убедят, че е за негово добро, за да не се съпротивлява.

Ето защо за световните глобализатори днес е много важно да скрият историята на славното човешко минало;
- ето защо се харчат милиарди долари за откровено тъпи филми на подправената историческа истина (като например последният еврейско-шовинистичен филм "Ной");
- ето защо се харчат милиарди долари открадната човешка енергия за произвеждане на кървави революции - велики, цветни или пролетни, чиято единствена цел е налагане на още по-голям терор над хората;
- ето защо се налага със сила новия тоталитаризъм на глобализма и ислямския фанатизъм, който да задуши всяка човешка свобода, да заличи историята на човечеството, да открадне и скрие все още неоткраднатите артефакти. - http://aliya.blog.bg/novini/2014/03/14/globalistite-kradci-na-svetovnata-istoriia.1247767

Човечеството не бива да знае, че е велико, че е Божие творение, че е свободно по същността си и че е "по образ и подобие Божие"! То трябва да е научавано още от детска възраст, че е произлязло от маймуните, че е кръвожадно, че е греховно, че може да съществува само ако има система от тоталитарни институции, която да го впримчва и управлява низката му същност.

В днешно време битката е за душите ни - ще ги дадем ли!?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари