АП намали акциите от БТК за продажба на фондовата борса

Агенцията за приватизация променя броя на акциите от държавното участие в БТК АД, които ще се продават чрез публично предлагане на БФБ - София от 2 887 648 на 2 869 573 (без една “златна акция”)
12 яну 2005 16:09,

Агенцията за приватизация (АП) променя броя на акциите от държавното участие в БТК АД, които ще се продават чрез публично предлагане на БФБ - София от 2 887 648 на 2 869 573 (без една “златна акция”), представляващи приблизително 34,78%, съобщиха от агенцията.

Намалението се прави във връзка с получено писмо от Министерство на транспорта и съобщенията за наличието на уважени реституционни претенции по ЗОСОИ, при което е определено обезщетението да бъде извършено с акции от капитала на “БТК” АД. Агенция за приватизация заделя 18 075 броя акции, представляващи 0,22% от капитала на “БТК” АД за удовлетворяване.

До края на седмицата АП ще излезе с решение относно схемата за продажба на акции от БТК на Българска фондова борса - София, заяви вчера Атанас Бангачев, изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.

Схемата за приватизация ще включва начална дата, начална цена на акция в компенсаторни инструменти и срокa на продажбата.

"Засега сигурно е, че минималната пазарна партида (лот) ще е една акция", каза още Бангачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации