Започва подготовка за модернизация на ж.п. линии

След около 20 месеца ще приключи техническата помощ за модернизация от германската Poyry Infra, която твърди, че има дългосрочни планове у нас
21 авг 2008 14:11, Красимир Ангелов
3
Започва подготовка за модернизация на ж.п. линии
Снимка: БГНЕС

Германската компания Poyry Infra, GmbH ще ни предоставя техническа помощ за развитие на железопътната инфраструктура, в съответствие с политиката на Европейския съюз. Според подписания днес договор с фирмата тя трябва да изготви цялостна концепция за модернизация на две ж.п. линии, да разработи бизнес план за развитие на инфраструктурата, стратегия за етапност на проектите и др.

Обектите, за които ще се отнася техническата помощ, са железопътна линия София – Драгоман и железопътна линия София - Перник – Радомир. За тази си дейност компанията ще получи възнаграждение в размер на общо 3,27 млн. лв. без ДДС. Общо 85% от парите ще бъдат финансирани от програма ИСПА.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По татово време имаше евтина работна ръка - строителни войски( по народному трудоваци). И пътища правеха и железопътните ремонтираха, а сега - какво?Строителните войски изчезнаха и няма кой да строи пътища.А безработни има, нали?Изводът е ясен - впрегнете безработните и хаира ще е двоен!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
така е при нас като са некадърни ще плащат на други, пък може просто да перат поредните пари

Спонсорирани публикации