Петролът падна до 38 долара за барел

Цената на петролните контракти с доставка през април се понижи до 37,58 долара
24 фев 2009 10:46, Златко Желев
11
Петролът падна до 38 долара за барел
Снимка: БГНЕС

Петролът продължи да поевтинява и днес, след като вчера котировките се понижиха в унисон със спада на борсовите индекси в САЩ.

Причината за поевтиняването на суровината е все по-голямото понижение на доверието сред инвеститорите, че икономическата ситуация скоро ще се нормализира.

Вчера на американската фондова борса индексите отбелязаха пореден остър спад, като Dow Jones и S&P 500 се върнаха до нивата си от 1997 година. Загубата, с която приключи сесията за двата показателя, възлезе на по около 3,5 на сто.

В резултат на това цената на петролните контракти с доставка през април се понижи с 1,59 долара до 37,58 долара за барел. На електронната платформа на борсата в Ню Йорк черното злато поевтинява с още 51 цента и в азиатската сесия се търгува по 38,07 долара за барел.

Вижте още


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Християн Кънчев преди 12 години
И какво, бензина няма ли да поевтинее ???????? !!!!!!!!!!!
9
0
 
2
 
! Отговори
de4o преди 12 години
koy tuy be ,benizina nyama li da pada be jugana ne varvi hubau na gaz
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 12 години
За съжаление това обяснение единствено Лукойл може да го даде...Все пак, не забравяйте, че лукойл е търговско дружество, и като такова се стреми към максимална печалба. И тук е мястото на държавата да определи доколко механизмите им на ценообразуване ощетяват крайния потребител.
7
0
 
2
 
! Отговори
Петьофи преди 12 години
А така, 4, обясни, разбирачо?
6
0
 
2
 
! Отговори
Benzin преди 12 години
до 4, а ти като толкова разбираш обясни защо, когато цените на фючърсите скача и цената не бензина веднага се коригира нагоре?А?
5
0
 
2
 
! Отговори
Красивото Бобче преди 12 години
Това, което написах като мнение N 1, са думи на Пламен Орешарски.Запознайте се малко с политическата ситуация и тогава коментирайте.
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 12 години
Защо хора, които не разбират коментират?Това са цените на фючърсите т.е. тези, на които ще се купува петрола през месец Април.Сегашния бензин е произведен от петрол купен миналата година на по-високи цени и затова държи по-високи цени засега. По-сериозно намаление в цената е възможно да се очаква към есента тази година, когато ефтиния петрол е вече купен и транспортиран до нас..
3
0
 
2
 
! Отговори
преди 12 години
В БГ БЕНЗИНА ДА НЕ СЕ ПРАВИ ОТ ПАЛМОВО ОЛИО?????????????
2
0
 
2
 
! Отговори
БашИкономист преди 12 години
ония съветски башибозуци от Лукойл държат такава цената на бензина?! Как така "няма търсене на петрол в Средиземноморския район, а има търсене на течни горива"????? И кога правителството ще им обясни, че свободното пазарно стопанство, няма нищо общо със слободията и спелукатовното трупане на имане върху гърба на гражданите? Дали не е време да им поискат подробна информация за образуването на крайната цена на литър бензин/дизел и да им понамекнат, че има механизми, с които можем здраво да ги сурвакаме?
1
0
 
2
 
! Отговори
Красивото Бобче преди 12 години
На фона на падащите цени на петрола в световен мащаб и покачващите се цени на бензина в България, стигам до извода, че в България бензинът не се прави от петрол.