Електромобилите са бъдещето на транспорта!

Екоминистерството би подкрепило данъчни облекчения за собствениците им
7 мар 2014 14:54, Анисия Иванова
19
Електромобилите са бъдещето на транспорта!
Електромобил. Снимка, архив Булфото

Електромобилите са бъдещето в развитието на транспорта, преди всичко на градския транспорт, коментира пред журналисти заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев.

Той участва в церемония по връчване на ежегодните награди за принос в електрическата мобилност в България в столичния "Интер Експо Център". Инициативата е организирана от Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ) в рамките на международното специализирано изложение "MachTech&Met".

Запитан дали Министерството на околната среда и водите/МОСВ/ мисли в посока на данъчни облекчения за собствениците на електромобили, Чавдар Георгиев каза, че колегите му от финансовото министерство трябва да отговорят на този въпрос, защото неговото ведомство е заинтересовано и ще подкрепи инициативата, цитиран от БТА.

По думите му ръководството на МОСВ има нагласата да подкрепя всички технологии, които са нисковъглеродни, иновативни и водят до пряк резултат по отношение на опазване на компонентите на околната среда.

Ние сме подкрепяли общински инициативи в тази насока, по оперативна програма "Околна среда" бяха отделени над 200 млн. лева за закупуването на метровлакове и трамвайни мотриси за Столична община, всичко това е свързано с електрическата мобилност на столицата, отбеляза той.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
junks преди 7 години
Едно ел.табло за зарядка на електромобил струва към 4500-5000 евро.Една бензиностанция да струва към 100 000 евро,какво пречи да се задължат бензиностанциите да си сложат зарядно табло,който не сложи му отнемаш лиценза и да ходи да бръсне комари.Трябва законодателни мерки за данъци,облекчения и други.Колкото и да не се иска на някои фирми снабдяващи с горива, ще стане.И мобифоните бяха по един килограм но прогреса си каза думата
15
0
 
5
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 7 години
Еее ама то туй кат лунапаркат ша стане бе,да ги обиколят тез коли с ена гума отсекаде и айде да са блъскат колко си щът-ем ша са радват дяцата,ем нема гинат ора на пътят ама викат тез коли требвало са пълнат с тоци често бе,то таман стигнеш до некаде и айде зимаш отпуск та чакаш та напълнат еее,то тай никой нема ще,па и с тез елкарчета как ша фукат наште ергене бе,то ни може бърже да карат,ни гуми да въртат та да мирише ааа мани,ний *** нещем таквиз-вий си земете па дайте ваште на нас бе
14
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименОт слънчева енергия, например.
13
5
 
0
 
! Отговори
redordead преди 7 години
батериите са 100% рециклируеми бе!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще кажат еколозите за изхвърлените планини от негодни безкрайно скъпи акумолатори, които се сменят всяка година???
11
2
 
5
 
! Отговори
xax преди 7 години
Не горорете преди да сте попрочели малко. Вижте Tesla Motors - компания, базирана в Калифорния, а не в Европа, но прави революция. Има пробег, има мощност, но е скъпа. Затова трябва да се мисли за данъчни облекчения, поне докато технологиите напреднат и могат да се правят икономии от мащаба. А който плюе ел-мобилите да помисли колко е влагано в бенз/дизеловите, за да стигнат до тук и да имат такава богата мрежа от бензиностанции!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате да намалите замърсяването, субсидирайте метановите уредби бе! Примерно половината от цената или нещо такова. Така всеки таралясник вместо да бълва вредни газове през издухания си катализатор, ще се превърне в еко-автомобил. Освен това колко българи могат да си позволят нови коли, да не говорим за скъпи електромобили? Хич не са много.Ако ме субсидират и аз ще си сложа метан. Ама сега сметката не ми излиза и си карам на бензин.Мислете за народа!
9
1
 
1
 
! Отговори
Георги Светославов преди 7 години
АВТОМОБИЛНИТЕ КАТАСТРОФИ СА СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ И НИЕ ИМАМЕ РЕШЕНИЕ НА ТАЗИ ТРАГЕДИЯ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО !!! Но това РЕШЕНИЕ зависи и от вас, от вашата помощ и споделяне на тази информация във филмаyoutube/watch?v=H3E-a0ZPs9A&feature=youtu.be
8
1
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Едва ли ,това с хибридите е просто някаква мода и отчитане на деиност.Много повече се иска ,та на тях самите им градове са подчинени на автомобила.
7
4
 
10
 
! Отговори
Momo преди 7 години
Предпочитате нормален автомобил за 30 000лв или предпочитате електрически автомобил за 50 000 с по-лоши параметри.Икономически електрическите изобщо не са изгодни.Това, което спестяваш от бензин го даваш за цената им.Да не споменавам за проблема с бавното зареждане и малкият пробег с него.
6
1
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Наличието на толкова много лични автомобили,изгарящи колосални количества горива,е лудост!Приятно е да си независим,но силно вреди на бъдещето.Обществения транспорт трябва да се развива и да се мисли за поевтиняване на колите под наем,за велосипедите и т.н.
5
2
 
12
 
! Отговори
Коко преди 7 години
До АнонименВ щатите 10% от колите вече са Приуси, Тесла и подобните им.Само селяците на юг наблягат на 4 литровите тръкове, но и тях ще ги уври главата като бенца стане 8$ за галон (колкот е при нас).А това ще е скороБъдещето наистина е в електричките.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с вода да станат ,американеца ще си кара 3 тония бензинов пикап ,напред-назад и няма да се спре доде не свърши всичкия петрол.
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Жоро БекъмаА електроенергията за тях с какви газове се прави?
2
1
 
9
 
! Отговори
Дада преди 7 години
Пичуи тролейбуси и подобни има от 30-40 години...проблема е че мигновен заряд няма за сега.. и проблема с принудителен престой някъде ще е голям. Не е спираш наливаш и изчезваш... Другия проблем са батериит.
1
3
 
20
 
! Отговори
Жоро Бекъма преди 7 години
Задължително трябва а има облекчения за електромобилите, все пак не замърсяват околната среда с вредни газове...

Спонсорирани публикации