България отсъства от интеграционните процеси на отбраната в Европа

Проф. Тодор Тагарев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
12 юни 2017 15:55, Екип на Bloomberg
6
България отсъства от интеграционните процеси на отбраната в Европа
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България отсъства от интеграционните процеси в областта на отбраната в Европа. Това коментира бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му страната ни може да намери своето място в отбранителната индустрия в ЕС, ако следва осъзната и добра политика.

Създаването на европейски фонд за отбрана ще има за цел да ускори интеграцията в областта на развитието на отбранителните способности и на отбранителната индустрия в ЕС, коментира още той. 

"Ако погледнем отбранителното действие, едно от трите обявени направления в този фонд е за работа с дронове. Не изключвам след 2-3 години, след като Европейският фонд за отбрана започне да функционира, един от проектите да бъде именно за създаване на големи дронове", отбеляза той. 

Според проф. Тагарев притеснителното в дебата за инвестициите в отбранителната система е фактът, че липсва идеята за международно коопериране.  

Създаването на общоевропейска отбранителна армия не стои на дневен ред и няма да се случи в краткосрочен план, смята той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до 2 от славянин преди 3 години
Нали вие г.йопитеците-демократи в България сте мнозинство бе, хомо, защо вашите събратя не искат да ви интегрират!?
4
2
 
9
 
! Отговори
Пухчо преди 3 години
Най- добрата отбрана е самоотбраната. България взе заем 16 млрд.. ,къде са парите и защо няма за въоръжение на армията , заплати, пенсии, раб. места и пр.?
Няма отчет за нищо и никой не коментира по въпроса.Всичко си тече,всичко отминава тихомълком.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България отсъства и ще отсъства. Няма как да сме в НАТО и ЕС а непрекъснато да гледаме към Москва какво ще ни нареди. Защо трябва ЕС да ни включва в отбраната като сме руско троянско магаре?
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България отсъства от интеграционните процеси на отбраната в Европа

ми с толкоз много *** как да ни интегрират?
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС да се реформира и да си гледат техните проблеми, тоя дупедавец много му се иска ЕС да го пляска силно с камшика по квадратната кратуна. Тъкмо почнахме да ставаме малко по-независими и да ни хвалят.