По примера Brexit: Компании се местят заради дигитален данък

Ставката ще ощети страни като България, смята експерт
Обновена: 19 юли 2019 22:30 | 19 юли 2019 22:30, Екип на Bloomberg
4
По примера Brexit: Компании се местят заради дигитален данък
Снимка: Pixabay

Въвеждането на глобален данък върху технологичните гиганти ще е в ущърб на държави като България, които се опитват да развият иновативната част на икономиката си. Това каза Светослав Димитров, член на УС на Българската финтех асоциация, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Технологичните гиганти създават продукт с добавена стойност - бизнес, който всяка държава иска, посочи Димитров.

Отделните страни обаче имат свои собствени идеи за това как да подпомогнат развитието на икономиката си, което пречи на постигането на глобално споразумение, отбеляза той, като добави, че подобно решение не би могло да бъде и справедливо.

Според него въвеждането на този данък в някои държави ще бъде в полза останалите, които не са го направили и имат голям пазар на работна сила.

"Технологичните гиганти се търгуват на борсите. Те изплащат дивиденти на своите акционери... Ако бъдещето им зависи от това, те биха се изместили към държава, която им дава по-добър режим", каза Димитров.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Австралиеца, човек и да излезе от селото, селото си остава у човека. Ярък пример си, честно. Ако ставаше за нещо повече от бачкатор, щеше ти да даваш заплати. Само селяните се хвалят в града със заплатите си. Гражданите си хващат селяни да им работят и да им плащат наем. И въпреки, че изкарват колкото сума си селяни, те не се хвалят с това. Дори напротив - оплакват се, че балъците от село намаляват. Явно си яко надценен там, щом толкова се радваш на заплатата си. Утешаваш се, че има и по-зле...
3
0
 
9
 
! Отговори
До Сидней Австралия преди 8 месеца
Еииий блазе ти!
Така излиза, че почасовата ти надница е много висока.Значи каментара който си ни оставил тука да четем ти излиза много "скъп".
Благодарим ти,че вместо да изкарваш луди пари, седиш в този форум и ни ограмотяваш -
нас , бедните ти бивши съселяни в бг!
2
3
 
4
 
! Отговори
от СиднейАвстраляя преди 8 месеца
Аз вече съм се преместил. Само данъка на месец ми е по голям от заплата на ИТ-тата в бг. Сметай. зимам 6 цифри годишно след одръжките и данъците. И не искам да се върна в БГ на нисък данък. Що така стаа?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И аз местя