Биткойнът пак привлича интереса на управителите на хедж фондове

Цената на криптовалутата отново пое рязко нагоре, подобно на ситуацията от 2017 г.
31 юли 2020 20:25, Ния Христова
11
Биткойнът пак привлича интереса на управителите на хедж фондове
Снимка: Pixabay
Биткойн отново привлече интереса на управителите на хедж фондове - след 50-процентния спад в цената на криптовалутата до около 4 хиляди долара в средата на март, когато коронавирусната паника натежа на финансовите пазари, в момента той се търгува за около 11200 долара. Ветераните на пазара на криптовалути са виждали подобно бързо възстановяване много пъти преди и са наясно, че то може да има болезнени последици, пише Лионел Лорън, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria
 
Първият път, когато цената на биткойн достигна петцифрена сума през 2017 г., движенията бяха подхранени от спекулантите, а ръстовете приключиха толкова бързо, колкото и започнаха. Това доведе до 80% спад на цената в рамките на 12 месеца. След като биткойн поскъпна до 10 хиляди долара през февруари тази година, надеждите за рали бяха потушени от пандемията от COVID-19. 
 
Има ли обаче нещо по-различно този път? Честите промени в цената на биткойн подкопават статута му на надежден актив убежище. Цената му все още е с 43% по-ниска от достигнатия рекорден връх от почти 20 хиляди долара. Валутата обаче продължава да има своите поддръжници. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

11
Още от Технологии
Технологиите ще оформят бъдещето на бизнеса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Бай Жоро преди 4 дни
И според мен се хаби много ток, пък и блокчейна на BTC не поддържа голям брой транзакции в секунда. XRP е по-добър вариант.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нямате се и идея какво количество ел.енергия отиват в крипто валутите...няколко огромни АЕЦ-а,само и само да са защитени криптографски.Да,но както знаем технологиите се развиват експоненциално и тази криптография,която днес струва много - утре ще я разбива среден клас телефон.Не това е начина.Копаенето трябва да дава реална стойност,да решава реални проблеми,а не просто да смята хешове на хешовете на хешовете докато 100-тния хеш има 500 нули накрая (примерно)
9
0
 
0
 
! Отговори
ник преди 4 дни
ДА ЯДАТ БИТКОИНИ!СТРАШНА ГЛУПОСТ!
8
0
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 5 дни
За тая просто-тия не бяха писали скоро.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ех тоя БИТКОН уникален неземен, как може всичките му илюстрации да са със ЗЛАТНА монетка? Все едно се опитва да си придаде стойност, като се оприличи на нещо...
6
1
 
6
 
! Отговори
Ружа и. преди 5 дни
Я елате пиленца при кака..
5
2
 
6
 
! Отговори
старлинк преди 5 дни
Не койните поскъпват а зелените хартийки поефтиняват.
Покрай китайската кашлица се задава голяма печатница навсякъде по света, но най-голяма ще е в америка, така че парите ще се обезценяват. И всички търсят "убежище".
Отделен е въпроса че най-големия миньор е китай, а най-големите купувачи т.е. смятащи се за тарикати а всъщност шарани са американците, както и този който чете коментарите с интерес.
Докато китай не изсипе всичките зелени хартийки на пазара и превърне америка в аграрна страна.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
One coin беше истината, но дамата Ружа получила награда за бизнес дама на годината от ББ нещо изчезна.
3
3
 
2
 
! Отговори
9 преди 5 дни
Двама експерти до сега . ще чета коментарите с интерес
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Основния проблем при криптовалутите е, че не можеш да ги използваш за нищо, и че трудно ги обръщаш в нормална валута. Основното им предимство е че дават анонимност.
1
1
 
14
 
! Отговори
Нормален преди 5 дни
Пак почнаха да къпят балъците