УниКредит с нова карта с възможност за разсрочено плащане

Покупката може да бъде разсрочена на момента в съответния магазин
Спонсорирано съдържание | Обновена: 5 окт 2020 17:23 | 5 окт 2020 17:20, Камелия Цветанова
9
УниКредит с нова карта с възможност за разсрочено плащане
Снимка: УниКредит

УниКредит в България предоставя нова банкова карта на своите клиенти, която съчетава стоковото кредитиране с характеристиките на кредитните карти. Visa Classic Shopping Card е съвместен продукт на УниКредит Булбанк, УниКредит Кънсюмър Файненсинг и Visa. Картата е международна безконтактна кредитна карта, която дава възможност за разсрочване на покупките на вноски с такса за разсрочване, която е фиксирана и е процент от стойността на покупката.  

Всеки картодържател може да избере да плати своите покупки на стойност над 100 лева на вноски за 3, 6, 9, 10, 12, 18, 24 или 36 месеца. Покупката може да бъде разсрочена на момента в съответния магазин на ПОС терминал на банката. За да улесни допълнително клиентите, УниКредит Булбанк предоставя възможност на разсрочване на покупки и през Булбанк Мобайл и Булбанк Онлайн.

„Дигитализацията в полза на клиента е приоритет за УниКредит Булбанк. Дигиталните решения, които предлагаме са опростени и сигурни. Иновациите, които въвеждаме са базирани на данни и затова се приемат много добре от клиентите. В тази връзка по данни за пазара клиентите използват все по-често карти, за да заплатят желаните от тях стоки. Смятаме, че възможността за разсрочването на покупки на стойност над 100 лв. ще даде допълнителна свобода на клиентите да получат важните за тях неща без това да натоварва излишно бюджета им“, коментира Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

“Много сме щастливи, че си сътрудничим с УниКредит в България. Вярваме, че партньорството ни потвърждава целта на Visa да осигуряваме решения, които отговарят на потребностите на нашите клиенти. Visa вече предлага подобни продукти в други страни от региона и опитът ни показва, че те се приемат много добре от потребителите“, коментира Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър.

По данни на БНБ и ЕЦБ ръстът на разплащанията на физически терминални устройства за 2019 година е 27%. За същия период разплащанията с кредитни карти през 2019 г. са нараснали с 33%. Според данни на УниКредит в България от над 1 млн. индивидуални клиенти в Банкиране на дребно 800 хил. имат активни дебитни карти, а 120 хил. имат активни кредитни карти.

Профилът на картодържателя с кредитна карта е 44-годишен мъж със средно образование и среден месечен доход от 1500 лв. Клиентите с този профил имат среден лимит на кредитната карта от 2200 лв.

„По данни на УниКредит Булбанк 89% са разплащанията на ПОС терминали с кредитни карти спрямо общия брой трансакции за периода септември 2019 - юли 2020, а всяка 6 трансакция на ПОС терминал с кредитна карта, надвишава 100 лева. Смятаме, че новият продукт ще улесни допълнително клиентите, които биха искали за закупят желана стока разсрочено или предпочитат да купуват стоки на изплащане, като ще им спести процедурата по кандидатстване и одобрение за всеки продукт, който изберат да платят на изплащане.“, обясни Ивайло Главчовски, изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг.

Според данни на УниКредит Булбанк след COVID кризата клиентите най-често плащат с карта покупки в супермакетите, бензиностанциите и шопинг. Статиската показва, че мъжете са склонни да похарчат по-големи суми  - около 91 лв., при жените сумата е 72 лв.

Стоките на изплащане са предпочитан вариант и по данни на УниКредит Кънсюмър Файненсинг за 2020 г. Клиентите, които предпочитат да пазаруват на изплащане предимно са мъже със среден доход 1200 лв. на постоянен трудов договор. Средният размер на покупките, които правят е 850 лв.

Клиентите най-често са взимали на изплащане домакински електроуреди с дял от 20.4%, следвани от смарт телефони с 20% и електроника с дял от 16%.

Новата Visa Classic Shopping карта ще разшири възможностите на клиентите, които искат да разсрочат покупките си. Клиентите ще  могат да я ползват в различни обекти като супермаркети, магазини за дрехи, обувки, бижута, козметика, книжарници, бензиностанции и др. Освен това картата предоставя и всички възможности на стандартните кредитни карти като плащане на ПОС терминал, интернет разплащания, плащане на битови сметки, резервации и теглене на банкомат.

Заявяването на Visa Classic Shopping Card става лесно и през всички канали на банката – уеб сайта на банката, с обаждане на кратък номер 0700 11 660 или във всеки клон на УниКредит Булбанк. Клиентите на УниКредит Булбанк могат и да получат тяхната банкова карта, включително и Visa Classic Shopping Card в техния дом офис или на друг удобен за тях адрес в България и да я активират посредством Е-ПИН в Булбанк Мобайл.


9
Още по темата: Уникредитбанкакарта
Още от НОТИФИКАЦИИ
Бизнесът със заведенията с обороти наполовина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Удобрявам всичко което е с цел улеснение на клиента
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно,вдигнаха всички такси,и сложиха нови,ако решиш да закриля.сметка се могат бавно,и е нужно да пишеш на английски,ало не сме в Англия
6
1
 
8
 
! Отговори
Retro преди 3 седмици
Уникредит са пълни мошеници!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Профилът на картодържателя с кредитна карта е 44-годишен мъж със средно образование и среден месечен доход от 1500 лв.

А нека стане ясно на няколкото редовни келемета драскащи глупости по коментарите, че няма кой да излъжат че са богати. Лъжат само себе си със съчинените историйки. Всъщност вероятно баба им плаща нета още.
4
2
 
5
 
! Отговори
Българка преди 3 седмици
Най-обирджийската банка. Няма дата на падеж - обират ти спестяванията дори и на депозит. Само на МИНУС си с тази банка.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Tova novata zdravna bankova kasa li e?
2
0
 
8
 
! Отговори
Мартин Петров преди 3 седмици
Мартин Петров ще получи ли новата карта?
:)))
1
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
Добро утро. Тази практика в Турция я има от 100 г.