Новото всъдеходно комби на Volvo – елегантно

V90 Cross Country излиза на пазара още тази есен
Обновена: 16 сеп 2016 20:31 | 16 сеп 2016 20:19,
9
Новото всъдеходно комби на Volvo – елегантно
Снимка: Volvo

Volvo няма да участва на предстоящия салон в Париж, но използва интернет пространството за премиерата на своя най-нов авантюристичен автомобил. Това е всъдеходното комби V90 Cross Country, което ще се появи на пазарите по-късно тази година.

Volvo V90 Cross Country е базиран на комбито V90 и използва новата платформа SPA (Scalable Product Architecture) на производителя. Основните разлики спрямо стандартното комби са съсредоточени в дизайна и окачването. Шасито е повдигнато с цели 65 мм, като предлага просвет от водещите в сегмента 218 мм. За сравнение при Audi A6 Allroad този показател е 185 мм.

Що се отнася до дизайна, новият V90 Cross Country запазва елегантните линии на донора си, като демонстрира обичайните за всъдеходен автомобил компоненти. Виждат се предпазители на калниците, различни брони с допълнителни защитни компоненти, уголемени прагове, уникални джанти, както и означения "Cross Country".

Салонът изглежда е останал непроменен в сравнение с този на Volvo V90, като залага на луксозни материали, модерни технологии и висок комфорт.

Към момента от Volvo не разкриват никакви конкретни данни за техническите характеристики на всъдеходния V90. В прессъобщението се посочва единствено, че моделът е тестван на едни от най-свирепите места на планетата - от секретните изпитателни съоръжения в мразовития север на Швеция, където температурите редовно достигат -40 градуса по Целзий до изгарящите пустини на Аризона.

Можем да очакваме, че всъдеходното комби ще получи същите агрегати, с които вече се предлага Volvo V90. Това са 4-цилиндрови двигатели от семейството Drive-E. Те имат обем от 2,0-литра, като бензиновите развиват 254 и 320 к.с., а дизелите - 190 и 235 к.с.

Производството на V90 Cross Country е предвидено да започне тази есен в завода на компанията в Торсланда, Швеция. Повече подробности очаквайте през идните седмици.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волво правят уникални автомобили които по нищо не отстъпват на японски , немски , италиянски и др. производители!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шведите си запазиха R&D компанията на Волво. Само производството продадоха на китайците. Така или иначе всичко се произвежда в Китай напоследък.Между другото Волво са най-напред в разработките за сигурност и при самодвижещите се автомобили. Тесла само може да им диша прахта.
7
1
 
8
 
! Отговори
opa преди 7 години
До xaxaxaМоже китайците да държат по-голямата част от акциите, но дизайна, производството и всичко останало си е като едно време, в Швеция.
6
1
 
4
 
! Отговори
Балканеца преди 7 години
Бензина пак изкърти дизела 320 коня от 2л,дизелака трябва да е поне 3Л за тези коне.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБрутални и уникални автомобили, занепросветени ценители на китайските еднодневки
4
4
 
9
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
до opaбяха Шведскиотдавна са Китайски
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новата Китайска каруца .
2
3
 
9
 
! Отговори
opa преди 7 години
Супер е! Скоро ще взимам V60 и нямам търпение вече. Шведите нямат равни...
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брутални и уникални автомобили, за платежоспособни ценители.