Къде е легендарният McLaren F1 собственост на Ел Чапо?

От модела са произведени само 106 бройки
17 апр 2023 11:47, Нели Христова
12
Къде е легендарният McLaren F1 собственост на Ел Чапо?
Снимка: YouTube

McLaren F1 беше най-великата суперкола на 90-те. Беше най-бързият, най-добре проектираният и най-насоченият към шофьора автомобил от този клас, като в същото време беше и най-скъпият за времето. През 1994 г. цената му беше 540 000 британски лири, като в сумата не влизат данъците и таксите.

Освен това F1 беше първата шосейна кола, за чиято направа са използвани въглеродни влакна и първата, която преодоля бариерата от 240 мили в час (386 км/ч), като държеше рекорда за скорост още 10 години. Другите новости бяха включваха централна позиция за шофиране и две пътнически седалки, разположени встрани и назад, поръчков 6,1-литров V12 с 627 к.с., създаден от BMW M-Sport и за чиято топлинна защита е използвано 24-каратово злато, както и специални врати.
От модела са произведени само 106 бройки, като една от тях – с номер на шасито 39, отива при шефа на McLaren – Рон Денис. Колата има необичаен цвят – кафяв металик за каросерията и червен интериор. Съпругата на Денис не харесва тази комбинация и Рон няма друг избор, освен да продаде автомобила, и да си поръча друг, боядисан в сребристо.

Кафявият McLaren е продаден във Великобритания, но не се задържа дълго в страната и малко по-късно се озовава в Мексико, където попада в ръцете на Умберто Охеда. Той е известен още като Рикардо Белтран, а прякорът му е Ел Робачивас (крадецът на кози). Охеда е сред водачите на наркотела Синалоа, като е един от най-близките хора до лидера на организацията Хоакин Гузман, известен още като Ел Чапо (на снимката).

В момента Ел Чапо, който е сочен като най-могъщият наркотрафикант в историята, лежи в американски затвор, след като беше арестуван през 2016 г. Неговият лейтенант – Охеда, имаше различна съдба – през 1997 г. той беше застрелян в бронирания си джип. Тогава семейството му се скри от властите от картела, като с него изчезна и кафявият F1.

Съдбата на автомобила си остава мистерия, като мнозина се опитват да го открият, но безуспешно.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Е как преди 1 година
Къде е, ей тука вчера по Пушкин към Бояна мина един, същия, блек едишън. Мали!!!!
8
1
 
5
 
! Отговори
Пропов преди 1 година
Ами това е кола за над 20 милиона сега, след няколко години ще е още по скъпа. Защото освен че е една от няма и 100, е и още по специална. Някой е скатал огромна инвестиция и вероятно е наясно с това. Едва ли е в забравена в някоя плевня.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой му пука къде е?
6
5
 
5
 
! Отговори
Голяма заблуда преди 1 година
Не е възможно такъв автомобил да попадне в престъпни ръце.Британската буднасъвест,подкрепена от силните магнити на Магнитски не разрешава такива луксозни предмети да попадат в случайни ръце.Нужно е да си поне трето поколение лорд и да имаш за поръчител британския премиер,както и гаранции от организациитечавдарче,пионерче Итън,Кембридж,Оксфорд и полицията,за да ти се разреши такава придобивка.Или(ако зарежем брит двуличието и снобизма),плащаш в пъти цената и премиерът ще ти докара лично колата
5
1
 
8
 
! Отговори
ха преди 1 година
голема статия :)
4
1
 
14
 
! Отговори
Панчо Виля преди 1 година
Какво значение има къде е ? Заради него и комплексите на един малък ром са паднали хиляди глави също като по мое време! Така ще стани и при вас ако мексиканците се развъдят достатъчно!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При агент Зеля, объркали са пратките с контейнери
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В някой сенатор или Обонго
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфускуван от англосаксонците.