Условна присъда за полицай, изнасилил 15-годишна

Смолянският полицай изнасили непълнолетното момиче през лятото докато бил командирован на морето
18 дек 2007 12:50,
49
Условна присъда за полицай, изнасилил 15-годишна
Снимка: Булфото
Сливенският военен съд наложи условна присъда от 2 години и 10 месеца с 5-годишен изпитателен срок на Румен Башев за изнасилване на непълнолетна.

Осъденият е 26-годишен полицай от РПУ - Смолян.

През лятото бил командирован като служебно лице в курорта Слънчев бряг, където през август т. г. изнасилил 15-годишното момиче, използвайки сила и заплаха.

Присъдата подлежи на обжалване пред по-горна инстанция.

Dnes.bg припомня, че инцидента се разигра на 14 август в общежитие, в курорта „Слънчев бряг“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Няма никакво значение колко е чисто и непорочно девойчето, нейните действия са си за нейна сметка. Но който се занимава с нея, трябва да понесе отговорността за своите. И нямам предвид единствено изнасилване, у нас е наказуем и обикновения секс с малолетни
27
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen priqtel na преди 16 години
Abe nz dali e istina , ama ako go e izvarshil i az beh sadiqta shtqh da go kastriram......
26
0
 
0
 
! Отговори
girl rulZ преди 16 години
"AZ (18.12.2007 г. | 14:26ч.)Полицят изобщо не е виновен. Това е третият поред човек, когото това невинно момиче се опитва да прецака по този начин. Предишните двама си платиха в брой, а с този явно не и излязоха сметките. Бил използвал сила и заплахи!? К**ва от к*р плаши ли се?"А ако тук има доза истина??? Сигурни ли сте, че момичето, което НА 15 е САМО на морето е чисто и непорочно девойче???
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
nikoga nqma da se opravi taq "darjava" 6tom nikoi ne si polu4ava zaslujenoto!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ne vijdate li v kakva nikakva darjava jiveem...hahaha kakvi zakoni, tva ne e darjava ne vijdate li???
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
To w zakona moje i dojiwotna prisyda da pishe. Tam e rabotata, che zakonite w stranata ni sa za balamite. Wsichko zawisi ot towa kakwi wryzki imash i dali shte uspesh da gi zadejstwash owreme, che da ne wlezesh w pandelata.
22
0
 
0
 
! Отговори
Todorova преди 16 години
Da ne bi tova da e parvijat polizaj, za kojto v zakona ne sa otkrili novi alinei????
21
0
 
0
 
! Отговори
sdf преди 16 години
hmmm to da wzema da stana policai mai
20
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
За такива куки - смърт...А защо не и за останалите?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Може и да е нагласена работа
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Може и да е нагласена работа
17
0
 
0
 
! Отговори
temp2 преди 16 години
"...Двама полицаи са пребити и настанени в болница, след като са били нападнати от тълпа роми в квартал Дружба в Русе..."Явно има някакво равновесие в природата!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Може и да е нагласена работа
15
0
 
0
 
! Отговори
POZOR преди 16 години
не е хубаво така да се говори, но на съдията дъщерята да срещне тъпата загорела кука в някоиа топла юлска вечер в парка.*** държавата
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Чл. 152. (1) Който се съвъкупи с лице от женски пол:1. лишено от възможност за самоотбрана, и то без негово съгласие;2. като го принуди към това със сила или заплашване;3. като го приведе в безпомощно състояние,се наказва за изнасилване с лишаване от свобода от две до осем години.(2) За изнасилване наказанието е лишаване от свобода от три до десет години:1. (изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) ако изнасилената не е навършила осемнадесет години; Не мога да разбера къде е видяха тази условна присъда?В закона ясно си пише от три до десет години.
13
0
 
0
 
! Отговори
nofaith преди 16 години
Нямам вяра на МВР и на нито една институция в тази държава. Това вече не е държава.
12
0
 
0
 
! Отговори
didi преди 16 години
Това наистина го има само БГ!!! Но има друг въпрос къде са били през това време родителите или настойниците на това дете??? Защото не се споменава за отвличане! Детето само ли е било на море? Но престъплението си е престъпление!Защо бг-ите плащат такива данъци след като полицаи изнасилват?! Тази държава има нужда от гражданско неподчинение!!! Та дано някой да се усети!
11
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 16 години
УСЛОВНА ПРИСЪДА!!! УЖАС!!!Тази присъда е възмутителна, тя е СКАНДАЛНА! Тя да подтвърждава факта, че в България НЯМА правосъдие!!! Ако някой нападне полицай, законът го защитава и нападателят ще има УТЕЖНЯВАЩА вина пред съда. Този, който е представител на РЕДА извършвайки посегателство върху невинен човек, когото ТРЯБВА да защитава, на свой ред ТРЯБВА да има УТЕЖНЯВАЩА вина пред съда и да има ДЕСЕТОКРАТНО по-строга присъда!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
дали присъдата не е условна защото малолетната е *** ??
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Подкрепям мнението ,че полицая трябва да получава двойна присъда за престъпление... Защото тоя човек- куката е мноого *** той е със средно образование ходи с бронежилетка с по 2 пистолета- личен и служебен .. ходи маскиран ,за да не го разпознават... Е тоя обучен престъпник не може да бъде съден наравно с обикновен гражданин ,който не ползва оръжие и не е *** със средно а примерно е с висше и не тренира всеки ден да стреля и да пребива хора... и не се е клел ,че ще защитава за разлика от ТЪПАТА кука която се е клела ,за това и са я въоръжили...