Хванаха Мандрата и Белята със старинни монети

Двамата са арестувани в момента на незаконна сделка
14 юли 2014 17:02,
1
Хванаха Мандрата и Белята със старинни монети
Снимка: МВР

Двама мъже са задържани при операция на служители от сектор “Културно-исторически ценности” при ГД ”Криминална полиция” съвместно с колегите им от ОДМВР – Стара Загора, съобщиха от МВр.

На 10 юли в момент на извършване на незаконна сделка с движими културни ценности в областния град са арестувани И.С. - Мандрата и И.И. – Белята. И двамата известни на органите на реда за подобни деяния.

В хода на процесуално-следствените действия е извършено претърсване. В автомобил, управляван от И.С., и в дома му са открити и иззети общо 2155 старинни монети и други предмети с археологическа стойност. Назначени са експертизи за датиране и установяване на произхода им.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278 а от НК. Двамата мъже са били задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
Какво значи това, че са известни на полицията ? Още с първите престъпления е трябвало да бъдат вкарани в затвора ! Само в България можеш да прочетеш, че някой си *** бил ,разбираш ли, известен на полицията...Затвор и това е. Само със строги и най-вече спазвани закони, може да се стигне до намаляване на престъпността в страната.Иначе всеки ***, селянин и комплексар се мисли за 'мафиот' като краде, убива, изнасилва и т.н. Почнете 'полицията' да си вършите работата, да се спре корупцията !!!