100 лв. глоба за мъж, замерял друг с картофи, лук и буркани

Пловдивчанинът крещял: "Още малко ви остана!"
8 ное 2017 08:28, Мария Захариева
12
100 лв. глоба за мъж, замерял друг с картофи, лук и буркани
Снимка: архив, Reuters

Със 100 лева глоба от районния съд в Пловдив се отърва разведен пловдивчанин, който на 3 ноември т.г. около 11 часа замерял автосервиз до блока си с картофи, лук и празни буркани.

Докато се опитвал да улучва монтьора и негов клиент, бесният мъж крещял: "Още малко ви остана". Според магистратите пловдивчанинът е нарушил обществения ред и спокойствие на гражданите, но поради своята ниска степен на обществена опасност не е престъпление по Наказателния кодекс.

Самият нарушител, който не е осъждан до момента, пред съда не признал, че е замерял автосервиза с предмети, но все пак помолил да му бъде наложено минимално наказание, пише "Монитор".
 
В деня на замерянето свидетели се обадили на 112 и казали, че мъж хвърля предмети от терасата си на бул. "Македония". На място бил изпратен пеши патрул на Първо районно управление на полицията. Униформените намерили свидетелите на случилото се – монтьора от автосервиза и клиент, които посочили терасата на подсъдимия. Те казали на полицаите, че от тази тераса мъж с бяла коса крещял "Още малко ти остава" и хвърлял към автосервиза лук, картофи и празни буркани. Заради поведението му мъжът бил отведен в районното управление, където бил задържан за 24 часа.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред окръжния съд в Пловдив.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в древна Гърция занаятчиите са били задължавани да работят в работилници които трябвало да бъдат най-малко на 300 крачки от границите на населеното място :)
9
0
 
2
 
! Отговори
Какви ли не типове преди 2 години
се отървават без присъди след извършени от тях тежки престъпления, само защото ловки адвокати успяват да ги изкарат психично болни.
Хайде сега да поразсъждаваме:
1. При тези цени на пазара и при нашите мизерни заплати и пенсии, нормален човек би ли хвърлял през балкона си кромид лук и картофи?
2. На какво отстояние от жилищната сграда се намира този автосервиз? Някой премерил ли е децибелите, когато автотенекеджиите започват да оправят смачкани брони? От 14.00 до 16.00 ч. пазят ли тишина?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновено хвърлят пачки пари и никой не се оплаква.
7
2
 
14
 
! Отговори
Едва ли преди 2 години
е било без причина. Този така наречен сервиз предполагам, че е вдигал нетърпим шум. А някой сети ли се да провери въпросната работилничка има ли разрешително за извършване на ремонтна дейност, лиценз и касов апарат вързан към НАП? Тоя „майстор“ да се благодари, че е минал само с картофи и лук!
6
2
 
2
 
! Отговори
тралала преди 2 години
волбще защо е всичкото откачане кои знси .
5
3
 
3
 
! Отговори
rfsedfv преди 2 години
До Премиера

Nqmal e pari za hvurlqne
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нищо - един луд ме заплашваше, че ще ме убие. Крещеше пред къщата ми. Полицията го прибра, писаха му акт за 50 лева и това е.
Но когато се случи тая случка, но общинаря, който живее в съседство, лудият заплашително, бе глобен с 2000 лева, трябваше да си плати още 2000 лева обезщетение и лежа 6 месеца. "Двоен стандарт", Ко да се прай ...
3
0
 
22
 
! Отговори
Премиера преди 2 години
Ееее този е от богатите щом има лук,картофи и буркани(празни)!
2
0
 
24
 
! Отговори
психиатър преди 2 години
поне 40% от населението е с психични отклонения,започва истинска епидемия.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи и аз исам да замерям някой със буркани после ще му дам 100 лв не е проблем щом толкова струва.