100 лв. глоба за мъж, замерял друг с картофи, лук и буркани

Пловдивчанинът крещял: "Още малко ви остана!"
8 ное 2017 08:28, Мария Захариева
12
100 лв. глоба за мъж, замерял друг с картофи, лук и буркани
Снимка: архив, Reuters

Със 100 лева глоба от районния съд в Пловдив се отърва разведен пловдивчанин, който на 3 ноември т.г. около 11 часа замерял автосервиз до блока си с картофи, лук и празни буркани.

Докато се опитвал да улучва монтьора и негов клиент, бесният мъж крещял: "Още малко ви остана". Според магистратите пловдивчанинът е нарушил обществения ред и спокойствие на гражданите, но поради своята ниска степен на обществена опасност не е престъпление по Наказателния кодекс.

Самият нарушител, който не е осъждан до момента, пред съда не признал, че е замерял автосервиза с предмети, но все пак помолил да му бъде наложено минимално наказание, пише "Монитор".
 
В деня на замерянето свидетели се обадили на 112 и казали, че мъж хвърля предмети от терасата си на бул. "Македония". На място бил изпратен пеши патрул на Първо районно управление на полицията. Униформените намерили свидетелите на случилото се – монтьора от автосервиза и клиент, които посочили терасата на подсъдимия. Те казали на полицаите, че от тази тераса мъж с бяла коса крещял "Още малко ти остава" и хвърлял към автосервиза лук, картофи и празни буркани. Заради поведението му мъжът бил отведен в районното управление, където бил задържан за 24 часа.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред окръжния съд в Пловдив.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
в древна Гърция занаятчиите са били задължавани да работят в работилници които трябвало да бъдат най-малко на 300 крачки от границите на населеното място :)
9
0
 
2
 
! Отговори
Какви ли не типове преди 10 месеца
се отървават без присъди след извършени от тях тежки престъпления, само защото ловки адвокати успяват да ги изкарат психично болни.
Хайде сега да поразсъждаваме:
1. При тези цени на пазара и при нашите мизерни заплати и пенсии, нормален човек би ли хвърлял през балкона си кромид лук и картофи?
2. На какво отстояние от жилищната сграда се намира този автосервиз? Някой премерил ли е децибелите, когато автотенекеджиите започват да оправят смачкани брони? От 14.00 до 16.00 ч. пазят ли тишина?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Обикновено хвърлят пачки пари и никой не се оплаква.
7
2
 
14
 
! Отговори
Едва ли преди 10 месеца
е било без причина. Този така наречен сервиз предполагам, че е вдигал нетърпим шум. А някой сети ли се да провери въпросната работилничка има ли разрешително за извършване на ремонтна дейност, лиценз и касов апарат вързан към НАП? Тоя „майстор“ да се благодари, че е минал само с картофи и лук!
6
2
 
2
 
! Отговори
тралала преди 10 месеца
волбще защо е всичкото откачане кои знси .
5
3
 
3
 
! Отговори
rfsedfv преди 10 месеца
До Премиера

Nqmal e pari za hvurlqne
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е нищо - един луд ме заплашваше, че ще ме убие. Крещеше пред къщата ми. Полицията го прибра, писаха му акт за 50 лева и това е.
Но когато се случи тая случка, но общинаря, който живее в съседство, лудият заплашително, бе глобен с 2000 лева, трябваше да си плати още 2000 лева обезщетение и лежа 6 месеца. "Двоен стандарт", Ко да се прай ...
3
0
 
22
 
! Отговори
Премиера преди 10 месеца
Ееее този е от богатите щом има лук,картофи и буркани(празни)!
2
0
 
24
 
! Отговори
психиатър преди 10 месеца
поне 40% от населението е с психични отклонения,започва истинска епидемия.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи и аз исам да замерям някой със буркани после ще му дам 100 лв не е проблем щом толкова струва.