Образуваха досъдебно производство за корупция в община Варна

Специализираната прокуратура се заема с разследването
3 дек 2021 16:23, Петя Славова
41
Образуваха досъдебно производство за корупция в община Варна
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за корупционно престъпление в община Варна, съобщиха от прокуратурата.

На 2 декември тази година г. в Специализирана прокуратура бяха получени по компетентност материалите от проверка на КПКОНПИ, образувана по сигнал относно процедура по избор на изпълнител на обществена поръчка на община Варна за купуване на 60 електрически автобуса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 млн. лева.

Преписката бе разпределена на случаен принцип на прокурор от Специализирана прокуратура. Извършеният анализ на 7-те тома материали води до заключението за съдържащи се в тях достатъчно данни за извършено умишлено престъпление от общ характер.

Същия ден, с постановление на наблюдаващия прокурор е образувано досъдебно производство - за това, че през периода от 25.10.2019 г. до 21.07.2021г. длъжностно лице по чл. 411а, ал.1, т. 4, б."к" от НПК, заемащо отговорно служебно положение в община Варна, с цел да набави за себе си и за другиго облага, е нарушило служебните си здължения и е превишило властта си във връзка с възлагането и изпълнението на Проект "Екологично чист транспорт за Варна", финансиран по договор за безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос 5: "Подобряване качеството на атмосферния въздух" на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", от което биха могли да настъпят немаловажни вредни последици (престъпление по чл. 282, ал. 2, вр. ал. 1 от НК).

Разследването е възложено на следовател от отдел "Следствен" при Специализирана прокуратура. Дадени са указания за извършване на конкретни действия по разследването.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
МарТина Атанасински ще обясни ли на Лаура Кьовеши какво работи Корнелия
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
82' в източен Берлин и Дрезден,в автобусите от градския транспорт,бяха с устройство за продажба на билети и таксуване,голямо колкото кутия за обувки (изправена вертикално),нахлузено или монтирано на вертикалните лостове,ч - на първа и последна врата,може би и в средата на автобуса.Шофьорът ,след всяка почивка на депо,може би ги е зареждал или изпразвал.
33
5
 
1
 
! Отговори
Абе еййй, преди 1 месец
вие четете ли за какво става дума или лаф да става? Писали са за някакви електроавтобуси, а не за наличните нафтови, дето сега вървят. И какво общо има машината за билети с конкурс за купуването на нов автобус? Честно казано, вече и дъртите баби се научиха да ползват машините за билети, нали пише там какво да правиш
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди няколко години като видях какви безполезни шкафове разкарват амтобусите и ми стана ясно, че е падало голямо крадени, такава измишльотина не съм срещал из европа-
31
2
 
7
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
Бой по гербавите тикви. Изкореняване и затриване на престъпната партия.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поклон пред паметта на Пламен Горанов! И никога не забравяйте какъв девиз издигна!
29
5
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
как корупция това е наи добрата община на герб там такива работи не ставатдаже не може да се мисли хората на варна като не мислят когато гласуват сегаще се забавляват
28
3
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Във Варна качиш ли се на автобус,цял ритуал е автомата да ти пусне билет!
27
2
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
Изборите за местна власт са 2023
26
3
 
1
 
! Отговори
Общинар преди 1 месец
Долу "данъчните ръце" от Общините, бе! Корупцията е Майката и Таткото на Прогреса!!!! Да живей Прогресъ! -))))
25
2
 
1
 
! Отговори
бааа Пена преди 1 месец
До 3Не може сега, може би другата петилетка
24
3
 
3
 
! Отговори
3 преди 1 месец
А кога и заралийския кмет за същата далавера за милиони!?Или ще го пожалите!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
голямата далавера в транспорта на Варна е нетеализираната система за управление на трафика която е платена но резултата е нулев
22
2
 
6
 
! Отговори
бааа Пена преди 1 месец
То процедура са открили ама резултат няма да има никакъв - г-н Кмета ще се обади на г-н Борисов, той ще се обади на който трябва съдия и толкова. Само хвърлят прах в очите на хората че нещо се върши.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В интерес на истината на кметски избори лятото е мн вероятно Герб да спечели ако тези новите залитнат в някакви хвалипръцкощини.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това е сделка на Гроб, жалко е че хора верни на Гроб от Ст Загора и Варна ще изгорят заради тези автобуси, защито са изпълнявали заръки от телефона директно от Баце и близкия му антираж. Никога Гроб не си е защитавал хората.
19
4
 
8
 
! Отговори
Жббнннк преди 1 месец
Да Варна е корумпирана Портних трябва да го махаме той е за затвор Той е гербаджия да се маха
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо няма име и презиме, адрес, рожденна дата или възраст, партийна принадлежност, семейно положение, собствени/чужди деца и.т.н. Доколкото си спомням това нещо беше стандарта в новините и по някой път и зрелищно арестуване на кръстовище - и този филм сме го гледали! Кого прикривате?
17
2
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Чета ,чета много компетентни хора бре! Всичко знаят,всичко могат и пишат ли пишат простотии! Една кучешка колиба да бяхте направили първо!Популизъм до откат ,злоба и нереализирани хора!
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зътвор зъ Пуртних.