Баба пътува с такси до Румъния да занесе пари на "ало" измамници

Поискали 3500 лева от нея
28
Баба пътува с такси до Румъния да занесе пари на "ало" измамници
Снимка: Dnes.bg, архив

„Ало" измамници изпратиха възрастна жена да занесе с такси 3500 лв. в Румъния. Тя пътувала с няколко таксита, за да занесе исканите от измамниците пари. Опитите за телефонни измами в Добричко са две, като и двете са свързани с граничните пунктове със северната ни съседка.

„Общата стойност на двете измами е около 8000 лв. Двата случая са пресечени в резултата на много добрата съвместна работа на служителите на ОДМВР-Добрич и „Гранична полиция“, обясни началникът на „Охранителна полиция“ в 1 РПУ-Добрич главен инспектор Радостин Пенков пред bTV.

Единият случай е за жена на 82 г. от Каварна, на която е казано да занесе парите в Румъния. Другият е за 85-годишна жена от Добрич, която предава исканата сума на непознато лице пред жилището си.

„Двете жени са въведени в заблуждение от мним полицейски служител, който иска от тях съдействие за задържане на извършител на измамите“, добави главен инспектор Пенков.

Говорителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев заяви, че към момента не са събрани доказателства шофьорите на такситата да участват в телефонните измами.

И в двата случая парите са върнати на възрастните жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
Rr преди 1 година
След като четете тези статии, чудите ли се, защо има хора, които още гласуват?
23
2
 
6
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 година
Браво, сериозна баба-пътничка!
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабо ме вълнува. 1 средна заплата за София. Имала- дала. Другия път да използва Револют, ако банките са й скъпи. Акъл кръгла нула. Текезесарски соц възпитаник- идеален пример. Моите родители са по-възрастни. На подобни измамници направо им се подиграват и се правят как се връзват, като преди това са звъннали на полицията. Просто имат акъл, не са текезесари като тая.
21
2
 
8
 
! Отговори
ало,полицаите преди 1 година
защо се месите в божиите работи,тези пари щяха да отидат там,откъдето са дошли,освен това да крадеш от крадеца не е грях
20
5
 
8
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
нали ако тяа такива хора няма да имаме депутати от Има такъв народ и *** и да им плащаме хилдни лева заплати по-големи от нашите , безотчетни и пр. глезотии от джова ни.
19
4
 
7
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Браво пишем и червена точка за Свети Петър :)))
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това съвсем болни хора ли са, деменции.
17
4
 
13
 
! Отговори
Ресурс на вятъра преди 1 година
Как може да има толкова глупави хора??? Ами да им взимат парите. То като са тотални тъпънари какво се занимава МВР с това да ги пази. Да си гледат другите престъпления и да ке се харчи ресурс за отявлени ***
16
4
 
10
 
! Отговори
баба е баба ти преди 1 година
АФторе-"баба" можеш да я наречеш, ако писанието е за баба ти. Иначе обръщението към непозната възрастна жена е например "възрастна госпожа".
15
1
 
8
 
! Отговори
G. I. Joe преди 1 година
Сега има един измамник в olx дето уж ще купува с еконт онлайн плащане и по whatsapp дава фалшив линк към еконт и трябва да си въведеш данните от картата уж за да ти преведе парите. Така хубаво го напсувах на майка че сигурно доста му е държало влага :)
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са и дошли,и решила да раздаде малко и на тях
13
2
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
семеиството е виновно че не е внесло парите в банката това са хора с напредналасклероза сами не могат да остават или да се заключват
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни им вдигна пенсиите и бабите вече се замогнаха и могат да се метнат на такси и да отпрашат в Румъния. Е, добре сме!
11
2
 
12
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
толкова глупави не ги жаля.
10
1
 
11
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Само не ми казвайте, че със 100 лв. заплата и 50 лв. пенсийка е събирала такива пари. Те измамниците знаят кои възрастни да ужилят. Че се възползват от някои фактори него отричам.
9
0
 
7
 
! Отговори
Бабата преди 1 година
е муле. И наркодилърите в Софето много ги тачат тези сладки старици.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деменциращи хора не трябва да се оставят да живеят сами. Ако децата им са заминали за чужбина бабите трябва да отидат в старчески дом. В старчвският дом няма телефони за да им звънят измамници. Има компютри с които да разговарят с децата си по скайпа. На местно ниво кметовете трябва да проверят колко самотника има на територията му и да вземе мерки за изпращане в дом за стари хора да се грижат за тях.
7
0
 
10
 
! Отговори
2 преди 1 година
До Асан --Зависи ако таксито го хванат няколко баби, по евтино ше им излезе
6
0
 
20
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
СВЕТО ЖА СВЪРШИ АБДАЛИТЕ НЕ !
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
па дайте й номера на жената да й звънна - няма да я разкарвам чак до Румъния, ке й земем пари щем има за даване ей тука у БГ дето пожелае жената - дет са вика - под балконя ще чакам да ми ги фърли