Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна

Нови сблъсъци имаше днес между сепаратистите и украински сили
Обновена: 1 фев 2015 22:23 | 1 фев 2015 22:23,
368
Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна
Снимка: архив Reuters

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и украинският държавен глава Петро Порошенко заедно призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Източна Украйна, предаде Франс прес.

В телефонен разговор тримата лидери са обсъдили ситуацията в Украйна и са изразили съжаление за провала на преговорите на  Контактната група вчера в Минск, съобщи Елисейският дворец.

Още по темата
Оланд, Меркел и Порошенко са призовали за незабавно прекратяване на огъня, се казва в съобщението на френското президентство.

Призивът дойде на фона на нови съобщения за престрелки в Източна Украйна.

Проруските сепаратисти продължиха днес атаките си срещу важния железопътен възел Дебалцево . Там се води ожесточена битка между тях и украинските сили, в която през последното денонощие са загинали 13 правителствени войници, а 20 са били ранени, предаде Асошиейтед прес, цитирайки официално  съобщение на властите в Киев.

Няма данни за загубите на бунтовниците.

Дебалцево лежи на железопътната линия, свързваща двете крепости на бунтовниците - Донецк и Луганск. Според говорител на украинския Съвет за сигурност сепаратистите са атакували няколко села около Дебалцево.

Жертвите на войната в Източна Украйна, започнала през април, вече са над 5100. Над 900 000 души са били принудени да напуснат домовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TEZI SHTE SAGALIAVAT ZASHTO SA SE ZAHVANALI S BELIKA RUSIA
133
0
 
1
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Демократа Пошоренко от днес възстанови крепосничеството. Всеки мъж в Украйна не само няма право да напуска страната, но и постоянния с адрес без разрешението на районния военен комисар. Честита демокрация на украинците!
132
0
 
5
 
! Отговори
емо преди 9 години
меркел доказа че фашимът е жив .германия си има женски хитлер
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лицемерието на политиката в пълния му блясък! Що не съдите неонацистите в Киев за престъпления срещу цивилното население в Донбас? Аа, щото цивилното население в Донбас не споделя вашите европейски и демократични ценности, нали така?
130
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На велик воин не пресъхва манерката и до издигане в главсек,но трябва да знае,че не е индийска и правилно да черпи от нея.
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жертвите са 5100. Това цивилни жертви ли са или част от войсковите кадри ? Или общо ? Колко цивилни и колко военни са загинали ? Искаме точни статистики! Коя страна е виновна за смъртта им ?
128
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
Призовават, защото разгромът на марионетките им е близък. Досега си мълчаха, нищо че всеки ден загиват граждански лица и се разрушава инфраструктура, защото сметките им бяха, че ще успеят да се наложат с груба сила. Демократи, какво да ги правиш.Прочети още на: dnes.bg/eu/2015/02/01/oland-merkel-i-poroshenko-prizovaha-za-mir-v-ukraina.253132,6
127
2
 
16
 
! Отговори
нежни и грижовни преди 9 години
Опълченците от Новороссия предварително благодарят на Педро Пороченко и на приятелите от Цру за предстоящите доставки на американско оръжие за армията на вече бивша Украйна, на стойност 3 милиарда долара. Защото тези оръжия, малко след доставката, ще попаднат в нашите нежни и грижовни ръце!
126
0
 
17
 
! Отговори
за едно денонощие преди 9 години
За изминалото денонощие са убити 115 укропи.
125
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бой до последния фашистки ***
124
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ толкова се провали във тая гражданска война,че забрани на всички мъже да напускат страната от 18год до 60год--ще ги праща да се бият........***
123
1
 
23
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
а Путин не призовава ли за мир ? Прошенко изпраща Кучма за преговорите в Минск , но Кучма е частно лице ,нищо че бил президент на Украйна и въпроса е ? е като какъв Кучма ще води преговрите в Минск с опълченците -та той няма никакъва тежест в Киев и като частно лице ли ще води преговорите и кой ще носи отговорност за неизпълнението на съглашенията ? Или Кучма е отишъл на собствена глава -дори Прошенко не го уполномощил с пълномощно .... А след това се призовава за мир-лицемери !
122
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя вой означава, че украинците виждат , че не се справят. Съвсем до скоро Порошенко призоваваше за "връщане на територии". явно съвсем са го закъсали. Но никакви отстъпки! Малко да се окопити тоя главорез пак ще надигне глава и тогава ще има още повече жертви.
121
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Само бой по главите на украинските фашисти докато изтрезнеят. Те предизвикаха тази война и нека си понесат пслествията.
120
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 343 Кое е елментарното, не беше ли така, какво правеше там полски политик на протестите ?Нали е вътрешен проблем за Украйна?
119
1
 
5
 
! Отговори
до 340 преди 9 години
до софия....
118
3
 
39
 
! Отговори
Америка преди 9 години
Е най- лицемерната страна в света. Разпалиха тази война, а сега леят кромодилски сълзи. Айде не на нас!Ние като сме селяни, да не ядем доматите с коловете!Нали точно те дадоха за организирането на Майдана милиони долари. И една министърка беше пристигнала и черпеше *** кратуни със бисквити!Мислеха, че бързо ще завладеят тези ***, но криви им излязоха сметките!!!!
117
1
 
16
 
! Отговори
до 336 преди 9 години
Трибунала съществува но е за държави които не са се одупили на евроатлантическата п........я.
116
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен "С тази усмивка, колко човешки души са изгорили в Украйна ..."От началото на конфликтаПриблизително:5-7 хил цивилни на Домбас (с уговорката че има още толкова изчезнали)15-20 хил и от 2те страни + 10хил изчезналиСтотици хиляди прокудени и останали без дом.Тия на снимката вече са трупове.
115
0
 
33
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Да бомбандираш собствения си народ и да унищожиш инфраструктурата и, се нарича престъпление.Някога имаше международен трибунал.